Képek: Szentesi Gyors.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
Advertisements

A SZERETET - HIMNUSZA IDÉZET PÁL APOSTOLNAK A KORINTUSIAKHOZ ÍRT 1.LEVELÉBŐL.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
A HÁROM FA.
A házasság még nem a mennyország
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Audrey Hepburn tanácsai a szépséghez
Halottak napjára….
Boldogsághoz vezető út
“13 tanács egy életre".
Gyerekek a szerelemről, családról
"Keresd az életben mindig a szépet
A költöi nyelv varázsa.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
Kőbe vésve.... Két barát ment a sivatagban. Összevesztek, és az egyik képen törölte a másikat, aki megsértődött. Anélkül, hogy szólt volna bármit is,
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Napra Valentin.
- Uram, Önt meg kell műtenünk! - Azt már nem! Akkor inkább meghalok! - Ó, az egyik nem zárja ki a másikat!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
FIAM – MY BOY.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ébresztő!.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Boldog 2014-et !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
JÓ REGGELT!.
Jézusom, áldozatodra gondolok, meghaltál értem a Golgotán
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kertész Imre: Sorstalanság
Asztal- és életközösség Jézussal
Sokszor úgy érzem, Összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok,
Ki a szívét osztja szét....
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
H U M O R a bíróságon (Bokrétás András).
Gyuri Úgy várom jössz e már.... Elmegyek, elmegyek.... "Egy ember akinek a zene jelentette az élet összes örömét" Budapest 1947 február szeptember.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának, segélykiáltást hallott egy.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Árvácskák és Móricz Zsigmond
Minden nap.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
Lelkem áldja Neved Istenem, Mert Te fény vagy a sötétben
Jézusom, áldozatodra gondolok
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Fésűs Éva élete.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS A férfi és női agy különbségei Mottó: „Férfi és nő, hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar- a férfi a nőt, a nő.
61. óra Gyakorlás.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
"Keresd az életben mindig a szépet
Jézusom, áldozatodra gondolok: meghaltál értem a Golgotán
1. Boldogok a lelki szegények:
Jó reggelt! ADVENT 2..
"Keresd az életben mindig a szépet
A humor fiatalon tart….
54.
Előadás másolata:

Képek: Szentesi Gyors

Karinthy Frigyes 1887-1937 (Budapest-siófok) A gondolat a legjobb léghajó, pillanat alatt ott vagyunk, ahol akarunk, s százféleképpen tudjuk a dolgot ecsetelni.”

Humorban nem ismerek tréfát!

eszperente „elkeseredett ember, lemezre fekete jegyeket tesz, eseteket elemez, jellemeket fest, de ezzel keveset keres.”

Gyermekkori naplók

Judik Etel, Boga - színésznő - boldog házasság (1914-18) - gyermekük: Gábor - spanyolnáthában hunyt el (1918) Judik Etel, Boga „A lelki sérülés nem gyógyul be soha: de hozzászokik a lélek. Úgy érzem, agyamban daganat képződött, vagy egy éles, idegen tárgyat döftek bele, amikor ő meghalt - ezt a kést nem húzhatom ki belőle többé, mert hiszen ő halott marad […], de idővel hozzászokik majd az agyam a késhez, és járni fogok vele, mint aki golyót hord a koponyacsontban. Nyomorék lettem, egész életemre.”

Böhm Aranka 1920: szánkóbaleset → telefonbetyárkodás 1920-1937 házasság pszichiátriai doktor állandó pénzhiány folytonos veszekedések és nagy kibékülések gyermekük: Ferenc (Cini) 1944. Auschwitz Böhm Aranka „Te buta, furcsa, édes és rettentően keserű, aranyos és szép és csúnya és tehetséges, nyugtalan te, te nagy baj és öröm a világon, nagy szerencsétlenség az én fejemben benne…”

a férfi a nőt, a nő a férfit.” „Férfi és nő – hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi a nőt, a nő a férfit.” (Capillária)

„az én gyerekem és a te gyereked veri a mi gyerekünket.” Kertész Tamás, Aranka és Kertész Tivadar orvos fia Karinthy Gábor, Frigyes és Boga fia Karinthy Ferenc (Cini), Frigyes és Aranka fia

híres művei

Utazás a koponyám körül Swift: Gulliver utazásai regények Utazás a koponyám körül paródiák Így írtok ti műfordítások Swift: Gulliver utazásai Karinthy humoreszkek Tanár úr kérem versek Üzenet a palackból

Herbert Olivecrona, az 1001. agyműtét „…bent volt Olajkoszorú úr, biztatóan veregette fejemet, mint zsákmányát, azt hiszem, éjszakánként már gyakorolja magát a fejkifúrásban”

Felhasznált internetes források: http://bankjegyek.uw.hu/ www.galeriasavaria.hu