Mecanoo architecten. Francine M.J. Houben Aart Fansen – műszaki Irányító Francesco Veenstra Ellen van der Wal Paul Ketelaars 1984, Delft Eredeileg Erick.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
A könyvtár mint közösségi tér
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
Philippe Rahm “a funkció a klímát követi”. A fiziológikus építészet Egyetem alatt Miroslav Sik előadásai: anyagok makroszkópikus helyett mikroszkópikus.
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
A tér képi megjelenítése 1. rész Geometriai alapok
WEST 8 ADRIAAN GEUZE EDZO BINDELS MARTIN BIEWENGA.
Debrecen, Markó Tamás informatikai főig.h., PTE Egyetemi Könyvtár 1 „Két úr szolgája” Az épülő pécsi Tudásközpont informatikai rendszere.
Forrás: Infografika Forrás:
Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.
Kosztolányi Dezső Nyelv és lélek
A szőlő a művészetben.
Ázsiai Egyetemek Környezettervezés Vinkó Anna és Donka Sándor gyűjtése.
É P Í T É S B E R U H Á Z Á S I II III IV Rostás Zoltán ÉPÍTÉSZETI PROGRAM GYAKORLAT.
Michele Arnaboldi „There are moments in architecture that neary bring one to tears” Tájépítészet, mint a várostervezés eszköze.
„Még ma is léteznek olyan építészek, mind Svájcban, mind külföldön, akik megingathatatlan formai és intellektuális szigort visznek a munkájukba. Hálásak.
Ilyenek vagyunk mi A NAGYPELESEKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA II. OSZÁLYA.
Albert Einstein idézetek.
Bevezetés az épülettervezésbe Előadó: Dr. Tiderenczl Gábor Felhasznált irodalom: Dr. Bitó János: Lakóházak Tervezése Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
BOLOND GONDOLATOK C S O K R A Az egészséges ember az, akit nem vizsgáltak ki elég alaposan.
Az emberi természet természettudományos vizsgálata
Mecanoo architecten. Delftben alakult az iroda, 1984-ben. Alapító tagok: Francine M.J. Houben Henk Döll Roelf Steenhuis Erick van Egeraat Chris de.
Renzo Piano, Richard Rogers: Centre Pompidou Párizs, kulturális központ színházi stúdiókkal, galériákkal, hatalmas könyvtárral, koncerttermekkel.
OKTOGON Architecture & Design építészeti magazin
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Építészettörténet.
Bemutatókészítés Takács Béla
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
„A hátrányos helyzetű gyerekek anyanyelvi kompetenciáinak megalapozása, fejlesztése” c. könyvtári program gyakorlati tapasztalatainak összegzése.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
műelemzés ELJÁRÁSOK, MÓDSZEREK
Tűz,Föld,Víz,Levegő…..
Pozitív gondolatok.
 Alapítás:1984, Delft  Alapító tagok:Francine Houben, Henk Döll, Roelf Steenhuis, Erick van Egeraat and Chris de Weijer  Logó:szabadság.
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Web-alapú humán lekérdező rendszer
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
A beiskolázás előkészítése
NA ÉS ? ? ? HOGYAN VISELKEDIK AZ IGAZI FŐNÖK ? Ha főnök vagy, olvasd, mennyire illik rád, ha azt szeretnél lenni, figyelj jól, és legyél jó vezető ! !
Szimmetria Szimmetria figyelhető meg a legapróbb atomi elemektől egészen a galaxis méretű világokban is. Szimmetria létezhet: geometriában biológiában.
Bardóczi Sándor: Kálmánnak is csak Kalef! Építészfórum Az építészeti írás, építészeti kritika válfajai: példák elemzése Tószegi Károly.
Gyömrő Írta: Farkas Gréta A mi iskolánk Városunkról Kis városunk lakói
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
Aldo Rossi ( ) The Architecture of the City.
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
VáltozatokVáltozatok. A Tudós, Művész, Orvos, Tanító, Ezermester, Edző, Építész vezeti a manók városának építési munkáit.
SZOLIDÁRIS ÉPÍTÉSZET.
NOX_ Lars Spruybroek [ 1959-ben Rotterdamban született [ építész, képzőművész, író [ 1989-ben Delfti Műszaki egyetem diplomázott [ 1991-ben Maurice Nio.
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
Modernizmus és várostervezés
Golda János: Stílus és korszerűség „kritika” a kritikáról (sokkal inkább néhány gondolat összefüggésben a leírtakkal, mintsem, határozott vélemény és bírálás)
Szabó Magda : Abigél.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
A éves gyermekek támogatása a tanulásban - szülői szemmel Prigl Ágnes szülő Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti.
VÁLLALKOZÓI KOMPETENCIA-FEJLESZTÉS ALPROGRAM ELÉRT EREDMÉNYEI TÁMOP F-14/1/KONV Gazdaságtudományi Kar, 1c alprogram Projektzáró rendezvény,
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
INTELLIGENS MÉRŐK ALKALMAZÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI A KÖZMŰHÁLÓZATOKBAN Nagy Alex Szak: műszaki menedzser Szegedi Tudományegyetem Mérnöki kar június 10.
Településképvédelem2017.
Poltrona di Proust | 1978 Alessandro Mendini Fiktusz Lilla.
Minimalizmus - „ A kevés is sok”
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, KORSZERŰ, AKADÁLYMENTES ÉPÜLET
Budapesti Műszaki és gazdaságtudományi egyetem
Építés- szerelési biztosítások
Üdvözöljük önöket Jó szórakozást
Előadás másolata:

mecanoo architecten

Francine M.J. Houben Aart Fansen – műszaki Irányító Francesco Veenstra Ellen van der Wal Paul Ketelaars 1984, Delft Eredeileg Erick van Egeraat is a tagja volt Ma több, mint 90 szakember, építészek, belsőépítészek, városépítészek, tájépítészek, építészeti technikusok, 25 különböző országból

Francine Houben „Kompozíció, kontraszt, komplexitás” Analízis és intuíció Építészet, városépítészet és tájépítészet nem megszokott módon való kombinációja Gyakorlatiasság és design egyensúlya

10 vezérelv

1, A táj, mint értékes árucikk Los Angeles : 20. század városa, autókra tervezve: több négyzetméter jut a parkolókra, mint a beépítésre. Bőségesen van szárazföld, és szinte teljesen értéktelen Tokio: 21. század városa. Óriási város, többmilliós lakossággal, és tömegközlekedésre építve. Minden négyzetméter sorsát alaposan átgondolják, a telek értékesebb, mint a ráépített épület.

Monteviedo, Rotterdam

2, A természet szeretete “Hollandia a legalakíthatóbb ország a világon.Nincsenek határok, a táj annyira változékony, hogy akár el is pusztítható.A természetnek határtalan értéke és szépsége van.”

Műszaki egyetem könyvtára, Delft

3, A fenntarthatóság közös felelősségünk “Hollandia egy olyan ország, ahol hagyományosan a víz kezelése, a vízzel való bánásmód közös felelősség alá tartozik. A vizekre vonatkoztatott közös felelősséget ki kellene terjeszteni az ország fenntarthatóságára is.”

4, A várostervezés gazdagsága “A társadalom nagyon különböző családtípusokból és egy öregedő népességből tevődik össze, és multikulturális. A folyamatosan növekvő számú műszaki, kommunikációs és szolgáltatói lehetőségek a házakról és a gondoskodásról alkotott új ötletek részét fogják képezni, és az otthonok a munkának és a rekreációnak is teret adnak majd. A könnyen elérhető mobilitást, az autókat integrálni kell a városépítészeti tipológiákba, úgy hogy azok ne domináljanak, és ne zavarjanak bele a közterek rendszerébe.”

5, Kooperáció, mint kihívás “Az érdekes építészeti fejlesztéseket mindig azok hozták létre, akik képesek szabadon kísérletezni és közösen dolgozni a tervezés és építés elválasztott gyakorlata során. A tervezői megbízatások változása következtében az építészek növekvő számban működnek együtt más szakágak képviselőivel. A mobilitás esztétikájának elérésének érdekében út- és hidraulikai mérnökökkel és tájépítészekkel akarok dolgozni. „

6, Rendező és író Az építész már nem egyedül látja el a tervező szerepét. Az építész a rendező és forgatókönyvíró szerepét játssza, egy már sokkal összetettebb folyamat során. Megpróbálja kitalálni, mit akar valójában az ügyfél, gondolatok, képek, légkör, makettek és rajzok segítségével.

7, Kézírás és nyelv A stílus idejétmúlt jelenség. Az építészetnek szüksége van egy kézírásra, amivel különböző nyelveken képes írni azért, hogy megfelelően reagáljon minden helyre és megbízásra.

Könyvtár, Birmingham, UK

8, Az üres tér kompozíciója „Nincsenek szabályok arra, hogy milyen egy jó kompozíció. A legtöbb, amit tehetek, hogy egy japán könyvet hozok fel példaként, ami leírja a szabályokat, amelyek szerint egy felszolgálónak el kell rendeznie az ételeket. Szabályos geometria és a szimmetria alkalmazása egyértelműen tilos, mert az nem izgalmas. Tér, vagy inkább az üres tér, elengedhetetlen része a kompozíciónak, ahogy a ritmus és az elegancia. A kontrasztos formák közötti tér sokkal jobban kihozza azok sajátosságait. És ez ugyanígy igaz az építészetben is.”

9, Analízis és intuíció Meg lehet próbálni elemezni mindent, de rengeteg dolog csak megérzés kérdése. David Hockney munkássága mindig is tetszett. Érzékelhető a nem dogmatikus, optimista életszemlélet munkájában, és a bátorság, hogy új technikákkal kísérletezzen a művészetben. Az ilyen hozzáállás energiaforrásként működik. Az intuícióval kombinált elemzés az építészetben is nagyon hasznos.

Szent Mária kápolna, Rotterdam

10, A forma és érzelmek egyeztetése „Az építészetnek minden érzékre hatnia kell, és soha nem tisztán szellemi, fogalmi és vizuális játszania. Az egyes elemeket egy közös koncepcióba kell összekapcsolnia. Ami számít, az a végső egyeztetés a forma és az érzelem között.”

La Llotja színház, Leida, Spanyolország

Források: epiteszforum.hu designboom.com mecanoo.nl architizer.com archdaily.com Mecanoo online: mecanoo.nl twitter.com/#!/mecanoo_

Utrecht, Gazdaságtudományi és Menedzser Kar,

Bambuszkert

Utrecht, Gazdaságtudományi és Menedzser Kar, Földszinti és emeleti alaprajz, madártávlat

Utrecht, Gazdaságtudományi és Menedzser Kar, Menza, kitekintés a vízi kertre

Utrecht, Gazdaságtudományi és Menedzser Kar, Zen-kert

Utrecht, Gazdaságtudományi és Menedzser Kar, Vízi kert

mecanoo/ green-roofed-amsterdam-university-college/ the-week-mecanoo-architecten-2/ La Llotja előadó-művészeti központ a Mecanoo-tól