Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
A KÖZÖSSÉG ÉRTÉK.. K ÖZÖSEN. Egyesületünk tagjai 2010-ben kezdte a közös munkát. Programjaink a éves korosztálynak szólnak.
A Hallgatói Mentorprogram működése
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
Utcai és lakótelepi szociális munka
Az iskolai szociálismunka
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Integráció a sportiskolai és a művészeti nevelés segítségével A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pályázatáról Integráció sporttal és zenével.
 ember él az Avason, egymástól elszigetelve, panelházak magányában  Nincsenek találkozási lehetőségek  Nincsenek közösségi terek (nincs művelődési.
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
1 Pont, 3 Szervezet Unió Alapítvány •A helyzethez képest életben maradtunk •Árvíz, rémhírek, rossz idő •Működtettük, túléltük •Az első pályázat.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
„Utca helyett iskola” A Vajda Péter Ének-zene Testnevelés Tagozatos Általános Iskola bűnmegelőzési modellprogramjáról.
Amikor sikerül! Babamasszázs oktatás hátrányos helyzetű szülők számára, az Angyalkert Gyermekházban Zsanda Emília Okleveles csecsemőmasszázs oktató.
4) „Ötmuskétás” – Dél-pesti Térség Foglalkoztatási Paktum Cél: Olyan foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozása, amelyben a dél-pesti térség kerületei.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Beszámoló a Tanoda- Játszóház működéséről
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Európai Uniós Támogatás EU URBAN Program: EU célzott programja Lokális városfejlesztés között Célja: Gazdasági - társadalmi regeneráció Fejlődés.
Segélyezési rendszer átalakítása
A Grundfos Vállalatcsoport
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.
 Alapító tagjai az ELTE jogász, szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus hallgatói, akik az ELTE ÁJK Pártfogói.
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
Pécs-Somogy Bányatelep és a keleti városrész Rehabilitációja
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Civil Európa – civilek Európában
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
ABIGÉL KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. Megalakulásunk  érintett család hozta létre az egyesületet, kicsit később néhány pedagógus is csatlakozott  Elnök:
"NYITOTTABB HŐS UTCÁT" KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSSEL A SZEGREGÁTUMBAN ÉLŐK HÁTRÁNYAINAK MÉRSÉKLÉSÉÉRT PROJEKTBEMUTATÓ.
Pillanatképek a Hős utcából Előzetes eredmények a júliusában lefolytatott szociológiai kutatásból Vigvári András ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi.
SZOCIÁLIS HELYZET ÉRMIHÁLYFALVA TELEPÜLÉSEN. MUNKANÉLÜLISÉGI RÁTA -10% SZOCIÁLIS TÉMOGATÁSBAN RÉSZESÜL: -99 CSALÁD, 214- SZEMÉLY FOGYATÉKKAL ÉLŐ SZEMÉLYEK.
Vállalkozásösztönzés Halat vagy hálót? Dr Lakatos Mária BIVÁK ügyvezető igazgató.
Zánka A 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 9.§ (5) alapján: Az éves szakmai tanácskozást minden év február 28-áig kell megszervezni, és arra.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
avagy egy új eszköz a társadalmi szemléletváltásra
Hegyvidéki Kulturális Szalon
AZ OLVASÓSAROK MŰKÖDÉSÉNEK ELŐNYEI
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Óvodai és iskolai szociális segítés
Iskolai informatikai fejlesztés
Család – és Gyermekjóléti Központ
Előadás másolata:

Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek ki, akik szociális tevékenységüket a bűnmegelőzés és kortárssegítés terén 2004-ben kezdték meg. Ezeken az alapokon hívtuk életre 2011-ben a Kontúr Közhasznú Egyesületet, amelynek keretei között ma már több mint húszan tevékenykedünk – teljesen önkéntesen, mindenfajta juttatás, ellenszolgáltatás nélkül – a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációjáért és az esélyegyenlőség előmozdításáért.

Oktatási Műhely (Iksz-Széc heny i Szki) Szociális Műhely (Hős u. -Norvég) Pártfogói Műhely (jelenleg szünetel) Műhelyeink

Hol dolgozunk?

Fő profilunk a közösségfejlesztés, amelynek fókusza a Hős utcai lakótelep. A Hős utca 15 A/B Kőbánya (X. kerület) egyik szegregált területe, amelynek két lakótömbjében több száz család él.

A négyzetméteres lakásokban gyakran 6-10 fő él együtt. A lakások 50%- ban magán, 50% önk tul. L akbért sokan egyáltalán nem fizetnek és a közüzemi számlák jó része is kifizetetlen marad. Sok fiatalnak még BKV- bérlete sincs, életük nagy részét itt, a Hős utcában töltik.

Célunk, hogy erősítsük a Hős utcai lakóközösségét, valamint hogy perspektívát, kiutat nyújtsunk az itt élő kevésbé szerencsés helyzetű fiatalok számára.

Mit csinálunk? Rendszeresen szervezünk szabadidős és egészségre nevelő programokat, (Iksz-kirándulás, szemétszedés, mindenki karácsonya nyarán pedig alkotótábort valósítottunk meg.

Többek között kreatív és kézműves foglalkozásokat, játékos vetélkedőket és fociversenyt szervezünk, valamint a Magyar Zsonglőr Egyesület segítségével a cirkusz kellékeit is kipróbálhatja bárki. A gyerekek mellett a szülőket is igyekszünk bevonni programjainkba.

A helyben tartott foglalkozások mellett budapesti kirándulásokat szervezünk. Pl:sok kicsi velünk látogatja meg életében először az Állatkertet.

A Kőbányai Önkormányzat és Vagyonkezelő Zrt. segítségével 2015 tavaszán megkaptunk egy Hős utcai helyiséget.

A felújítást nemrég kezdtük el:

A közösségi térben programokat, képzéseket tudunk tartani, illetve a lakók is használhatják. A Norvég Civil Alap támogatásának köszönhetően pedig egy közösségi koordinátort tudunk foglalkoztatni, aki a közösségi térben folyamatosan tud segítséget nyújtani a hozzá forduló lakóknak, fiataloknak.

Köszönöm a figyelmet!

Az ő nevükben is: