Protean Process Monitoring System Rövid ismertető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Termeléstervezési számítások
Advertisements

Gop / számú pályázat
A.A. Stádium Kft. Péczely György
Készítették: Kerényi Éva Mogyorósi Mária Péterffy Réka
TPM Klub
Szakmai folyamatszervezés 2.ea.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
A szoftver minősége A szoftverfejlesztési folyamat azt igényli, hogy a fejlesztők és felhasználók ugyanazokat a minőségi jellemzőket használják a szoftver.
A TPM Teljeskörű Hatékony Karbantartás
Minőségmenedzsment 5. előadás
Üzemszervezés gyakorlatok
Minőségköltségek.
A TPM a Csanyikvölgyi telephelyen Hatvani Zoltán
Mérések a karbantartásban. TPM-re jellemző mérőszámok
Köszöntjük Önöket prezentációnkon! Digitális távfelügyeleti rendszer.
Minőségmenedzsment 9.előadás
Minőségmenedzsment 9.előadás
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje 3. előadás
Minőségmenedzsment 6. előadás
Termelés és szolgáltatás 8.előadás. Termelés Termelés: a rendelkezésre álló erőforrások egy részének felhasználása arra, hogy más erőforrásokon tartós.
Audi Hungaria – a jövőorientált vállalat Motorgyártás, mechanikus megmunkálás.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi adjunktus.
Gyakorlati Üzemgazdaságtan
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia „Motorunk a minőségünk” Darabkövetés az Audi Hungaria Motor Kft-nél Tóth Gábor Audi Hungaria Motor Kft.
Gyógyszerész t.képzés okt. 28. A validálással kapcsolatos új fogalom a PAT PAT (Process Analytical Technology) egy új típusú munkaelv (koncepció),
Kapacitások mérése.
A KSH új online adatgyűjtő rendszere EKOP-1.A.1-08/B
Minőségköltségek. Minőségköltségek felmerülhetnek a tervezés, gyártás, értékesítés és felhasználás során a termék megfelelőségének elérése érdekében,
Hogyan valósíthatja meg a vállalat fő céljait a TPM segítségével? A.A. Stádium Kft. Péczely Csaba.
Péczely Csaba A.A. Stádium Kft.
Kapacitás menedzsment
Kapacitás, átbocsátóképesség, időalapok, az erőforrás nagyság, átfutási idő, a termelő-berendezések térbeli elrendezése. Átfutási idő számítások.
Szilvási Mihály TM Magyarország Kft.
Beágyazott internet az alállomási irányítástechnikában Hogyan kerül irodai megoldás az ipari irányítástechnikába? Ez egészen biztosan nagyon veszélyes!
III. A termelés és értékesítés alakulásának elemzése
Munkapont - Szabályozás
Munkaszervezés Az emberi tevékenységek megszervezése vállalati szinten
Rugalmas keretrendszer a minőségbiztosítási adatok kezeléséhez XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5-7.
Supervizor By Potter’s team SWENG 1Szarka Gábor & Tóth Gergely Béla.
Vinçotte Korszerű termelékenység- fejlesztési rendszerek
Kapcsolatok ellenőrzése
Gazda Gergő Flexo szeminárium - Budapest, október Gazda Gergő Flexo szeminárium - Budapest, október Hatékony rendelés-feldolgozás, adminisztráció.
BMF BGK AGI GGYT1 Minőségbiztosítás NB-II. Előadás 6. (2008) Crosby: A minőség nem „melléknév”, hanem főnév. A minőség nem „jóságot” jelent, hanem azt,
Megbízhatóság és biztonság tervezése
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
ToyotaTermelési Rendszer (TPS)
Készítette: Májer Dávid
Avagy 10 perces szerszámcsere.  Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a termékekhez megfelelő minőségben, mennyiségben, árban, időben jussanak hozzá.
Informatikai eszközök
Napelemes rendszerek üzemeltetési tapasztalatai PV Napenergia Kft
Kockázat és megbízhatóság Megbízhatóság alapú kapacitás- és költségtervezés Dr. Kövesi János.
Kockázat és megbízhatóság Dr. Tóth Zsuzsanna Eszter.
A szakdolgozat rövid bemutatása
Karbantartás.
Statisztikai folyamatszabályozás
Istvan Simon, CEO & Founder
Senior műanyag fröccsöntő gépbeállító
Junior műanyag fröccsöntő gépbeállító
Kockázat és megbízhatóság
BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek
Menetrendes adatszolgáltatás
6 szigma.
Piac és Profit – a 21. század szervezeti modellje
Kapacitás, átbocsátóképesség, időalapok, az erőforrás nagyság, átfutási idő, a termelő-berendezések térbeli elrendezése. Átfutási idő számítások.
Modern Vállalkozások Programja
Kapacitástervezés.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Teljesítmény, hatásfok
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Előadás másolata:

Protean Process Monitoring System Rövid ismertető

Protean Process Monitroring System A Protean ipari gyártó, csomagoló, megmunkáló, körforgó vagy szalag- rendszerű berendezésekre specializált nagyteljesítményű ipari adatgyűjtő, folyamat-felügyelő és beavatkozó rendszer, de alkalmas akár kézi műveleteket végző dolgozók teljesítményének mérésére, kijelzésére, naplózására is.

A gyártóberendezés melletti munkaállomás PC azonnali információval látja el a kezelőszemélyzetet, lerövidítve a hibakeresésre fordított időt. A rendszer segítségével csökkentheti gépei állásidejét, csökkentheti a selejtet, javíthatja a gépkihasználtságot. A rendszer segítségével az irodájában követheti nyomon az Ön felügyelete alá tartozó gyártóberendezéseket, néhány gombnyomással tájékozódhat az aktuális, vagy bármilyen korábbi időszak gyártási eredményeiről, mérőberendezések adatairól, hibákról, figyelmeztetésekről, eseményekről, a berendezés gyenge pontjairól, selejt tendenciákról.

Főbb funkciók Termelési és Selejt adatok gyűjtése, kritikus selejtszám és selejtszázalék figyelése, regisztrálása, e- mail értesítés Befogónkénti adatok gyűjtése, automatikus fejletiltó rendszer magas selejtaránnyal gyártó befogók kiiktatására Hiba és eseménynaplózás, hangos hiba- és eseményjelző rendszer, ANDON megjelenítők Állásidők regisztrálása, ezekről és SMS értesítések küldése

Főbb mérőszámok Inaktív idő: Öt lépésnyi idő alatt egyetlenegy bemenő alapalkatrész sem érkezik a gépegységre, akkor az Inaktív idő termelési adat mérése folytatódik. Tulajdonképpen ez az adat az elveszett lehetőség időben kifejezve. Produktív idő: Ha legalább egy bemenő alapalkatrész érkezik a gépegységre, öt lépésnyi idő alatt akkor Produktív idő termelési adat mérése folytatódik. Tulajdonképpen ez az adat a hasznosított gépidő percekben kifejezve. Állásidő: Ez egy más úton keletkező és másképp riportálható adat, feladata, hogy vegye észre azokat a gépkieséseket, amelyek már érdemben befolyásolják a gyártósor teljesítményét, és ezekre az eseményekre a kezelőszemélyzettől magyarázatot kérjen. Yield: Gyártott termék / Elméleti maximálisan gyártható termék (Elméleti sebesség) Kihozatal: Bemenő termék / Gyártott termék Selejt %: Selejt termék / Bemenő termék MTBF: (Mean Time Between Failures) Két meghibásodás között eltelt átlagos idő MTTR: (Mean Time To Repair) Meghibásodások vagy üzemkiesések átlagos ideje RMTTR: (Average lost time per hour) Meghibásodások egy órára eső átlagos ideje, mely megmutatja az egy órára eső kieső produktív kapacitást

OEE számítások Kihasználatlan kapacitás Indokoltan nincs termelés, hétvége, ünnepnapok, 1-2 műszakos munkarend miatti állás, stb. (Ezzel a rendszer nem számol, nincs rálátása) Tervezett állásTermékváltás, szerszámváltás, felfutás, lefutás, karbantartás, oktatás, stb. Teljesítmény veszteség Sebességveszteség, microstop, selejt, üresjárat, üzemzavar, tisztítás, ellenőrzés, lerobbanás, stb. A Teljesítmény veszteség a „Nem tervezett állás” adat a rendszerben. Minőségi veszteség Minőség veszteség. Valamely gyártás utáni folyamatból visszacsatolt adat alapján számított veszteség (pl. visszahívás, zárolás, reklamáció, stb.).

Köszönjük a figyelmüket!