(1953 – ) olimpiai bronzérmes tornász

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
Advertisements

Sportág:vízilabda – nők Poszt:center Súly: 83 kg Magasság:181 cm Születési idő: október 6. Születési hely:Dunaújváros, Magyarország.
A sport és a magyar olimpikonok
Öltözködés szabályának megsértése esetén figyelmezte- tés; csak az országos döntőn történik levonás -0,3 p. Csapatversenyen a csapat végső pontszámából,
Budapest Evezős Egyesület
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Erzsébet Amália Eugénia
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2006.
Nica , Eszter, Niké, Timi, Dani, Dea, Zoli
Vízisportok.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
30 év emberfeletti kitartó munka, a folyamatos tréning, az állandó megmérettetés, a kiváló csapatmunka meghozta az újabb sikert, Magyarország legjobb formáját.
Selyem Melinda Mercédesz
A leány kézilabda utánpótlás szegedi helyzete
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
Magyarország az I. világháborúban
Készítette: Németh Sándor
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
„Mielőtt belekezdesz, konzultálj az orvosoddal”
Amit a TDK-ról tudni kell…
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
Nevelés és nevelői attitűdök
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
BAKOS KÁROLY súlyemelés.
Éves szakmai beszámoló (2010) Vanczák Gergely szakmai alelnök Danubius Nemzeti Hajós Egylet
Készítette: Carpe Diem
Nagyné Horváth Emília.
2014. év szakmai beszámolója Előadó: Ficsor László MESZ szövetségi kapitány.
119 éve nyerte Magyarország első és második olimpiai bajnokságát
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
olimpiai bajnok öttusázó
Eötvös Lóránd élete Készítette:Bráder Amanda 9.b.
A mi földink.
Készítette: Nagy Fruzsina,Czinege Ágnes,Habuczki Milán
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Magyar nyelvészek, nyelvművelők Készítette:Vizy Amália.
Kézilabda.
Puskás Ferenc.
Real Madrid.
KOLLÉGIUMI KÖZGYŰLÉS május /2015. TANÉV II. félév értékelése.
(1940 – ) testnevelő tanár, mesteredző
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
ASZTALITENISZ GÁLA JÉGPALOTA BUDAPEST DECEMBER 20.
(1922 – 1997) olimpiai ezüstérmes tornász
Magyar Szinkronúszó Szövetség Szülői értekezlet 2015 szeptember 2.
Simonyi Károly Élete Bognár Beáta 11.D. Tartalom Életrajz Családja Díjai Könyvei Források.
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
„GAZDASÁG ÉS KULTÚRA” ALKOTÓI PÁLYÁZAT Sápi Ákos.
TÖRTÉNELEM ÉS FÖLDRAJZ 2015/2016- os tanév tantárgybizottsági beszámoló.
SÍK FERENC CSONGOR ÉS TÜNDE Készítette: Szentivánéj Társulata Árkos Borbála Csiki Kata Mohácsi Orsolya Anna Rozgonyi Anna.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
MAGYAR VÍZILABDÁZÓK. KÁSÁS TAMÁS  Budapest, július 20. –  Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.  A válogatottal felnőtt és utánpótlás szinten.
Nyelv és kultúra I. helyezett: Vas János, Debreceni Egyetem
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid.
IGAZGATÓI DICSÉRETEK Budai Vendel 3.b
Bródy Imre Készítette: Ambruzs Liliána, Sinka Borbála, Sinka Regina Felkészítő tanár: Simon Tibor, Szabó Anita.
Testnevelés, mozgás, sport szakmai munkaközösség
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 28
Testnevelés munkaközösség
ÖNKÉNTESSÉGI PROGRAM AZ ORSZÁGOS IDEGENNYELVŰ KÖNYVTÁRBAN
Baranya megyei nyugdíjas találkozó
Budapesti Tájfutó Szövetség
Rendezte: Dr. Németh Antal
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Szeretettel nőnapra.
Előadás másolata:

(1953 – ) olimpiai bronzérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában: BÉKÉSI ILONA (1953 – ) olimpiai bronzérmes tornász

Békési Ilona, Benedek Ferencné 1953 Békési Ilona, Benedek Ferencné 1953. december 11-én született Budapesten. Édesapja Békési Sándor főiskolai világbajnok tornász, a Testnevelési Főiskola egyetemi docense, 1954-től 1985-ig a Vasas edzője. Édesanyja atléta, testnevelő tanár.

1962-től a Vasas, 1973-tól a TFSE tornásza. Az édesapja a nevelőedzője. 1963-ban az Úttörő Szövetség szervezésében megrendezésre került az első Úttörő Olimpia. Magyarország első lány úttörő olimpiai bajnoka Békési Ilona lett. 1966-ban négyszeres országos serdülőbajnok egyéniben.

Első jelentős győzelmét 1970-ben aratja a Matolay emlékverseny megnyerésével. 1972-ben felnőtt egyéni összetett bajnok.

Az 1968-as mexikói olimpián ötödik helyezett csapat tagja Az 1968-as mexikói olimpián ötödik helyezett csapat tagja. Az 1970-es ljubljanai világbajnokság összetett csapatversenyében a hatodik helyen végez. Az 1971-es minszki Európa-bajnokságon negyedik összetett egyéniben és felemáskorláton.

Az 1972. évi nyári olimpiai játékokon a magyar női csapat bronzérmes lett. Békési Ilona egyéniben felemás korláton előkelő ötödik helyezést ért el.

A Münchenben rendezett az 1972 A Münchenben rendezett az 1972. évi nyári olimpiai játékokon a bronzérmes olimpiai tornászcsapat tagjai voltak: Békési Ilona, Császár Mónika, Kelemen Márta, Kéry Anikó, Medveczky Krisztina, Nagy Zsuzsanna.

Békési Ilona felemáskorlát gyakorlata Ezzel a gyakorlattal az 1972. évi nyári olimpiai játékokon az 5. helyezést érte el.

Lukács József véleménye: „Örülök, hogy Édesapjával részesei az éltemnek. A jelen idő azért jogos, mert Sanyika és Lánya Ilike - ahogy mindkettőjüket mindenki becézte - ma is szinte mindennapjaim velejárói. Békési Tanár Úr, hogy mit mondott, arra pontosan nem emlékszem, de hogy amit mondott, attól jól éreztem magam, az biztos. Ezt a tudományt ma is tanulom.

Na és Ilike. Hát Őt mindenki szerette, szereti és szeretni fogja Na és Ilike? Hát Őt mindenki szerette, szereti és szeretni fogja. Tornászként ismertem. Szorgalmas, tiszteletet adó és kapó, értelmes, nagy küzdő volt, és nem mellesleg, jó tornászként bevonult a Magyar Torna Történelmébe.

Emlékeimben azon kevesek köze tartozik, akiknél a kiváló személyiségjegyek után NINCS DE..... A legtöbb ember kitűnő jellemrajza mögé oda szoktuk tenni, hogy jó-jó -DE... Ilikénél NINCS DE! Vonzó, utánozandó személyiség. Apukádat ma is tanulom, Téged megtanulni már elkéstem! Pótapai puszim a Tiéd: Lukács József.”

1974-ben befejezi versenyzői pályafutását. Pasaréten nőtt fel 1974-ben befejezi versenyzői pályafutását. Pasaréten nőtt fel. 1972-ben érettségizett a budai Petőfi Sándor Gimnáziumban. 1976-ban a Testnevelési Főiskolán tanári oklevelet szerzett.

1976-tól 1986-ig a budapesti Hunfalvy János Közgazdasági Szakközépiskola tanára, a testnevelési munkakör vezetője. 1986-tól a Vasas örökös bajnokává választották.

1986-ban a Testnevelési Főiskola munkatársa, tanársegéd 1986-ban a Testnevelési Főiskola munkatársa, tanársegéd. 1988-ban lett torna szakedző. A nyolcvanas években a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

1989-től a III. Kerületi Tanuszodában dolgozik 1989-től a III. Kerületi Tanuszodában dolgozik. Férje ifjabb Benedek Ferenc, testnevelő tanár, volt öttusázó és edző, Benedek Gábor olimpiai bajnok unokaöccse. Ilike jelenleg nyugdíjas, Pomázon él és családjának segít, a két lánya és a négy unokája nagy örömére.

a Magyar Tornasport Halhatatlanja BÉKÉSI ILONA a Magyar Tornasport Halhatatlanja