ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

A határmenti együttműködés „iskolapéldája” Előadó: Kiss Gábor projektvezető.
Nemzeti Tehetség Program Alapelvei
A TÁMOP Iskolai tehetséggondozás és a TÁMOP
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
A Körös-vidéki Tehetségsegítő Tanács mint mentor tehetségsegítő tanács, mint mentor Mentorok: Dégenhardtné Szántó Ágota, Kőrösi Tibor Budapest, november.
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Tehetségnevelés, tehetségpontok és az alapfokú művészetoktatás Művészeti Nevelés – Kultúra – Társadalom; jelen és jövő Budapest, E február 27.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS
Iskolai tehetséggondozástól a tehetségsegítő tanácsig
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Gábor Dénes Tehetségpont
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke Esély a tehetségeseknek
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
A lokalitás szerepe a munkaerőpiaci folyamatok alakításában László Gyula Pécs, május 19.
Komplexen funkcionáló megyei tehetségpont
Kiss Albert Zalaegerszeg, szeptember 23.
Előzmények: 2006-ban megalakult a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és a 1043/2006.(IV.19.) kormányhatározattal támogatott Nemzeti Tehetségsegítő.
A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK FELADATAI, LEHETŐSÉGEI
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
 Tehetségsegítő Tanács:  A Tehetségsegítő Tanács helyi vagy térségi kezdeményezésre létrejött szerveződés, amely a tehetségek felkutatását, fejlesztését.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
EGYHÁZI ISKOLÁK TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSA
A tehetségfejlesztés mint a stratégia része
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
1 „Fenntartható fejlődés” Új tartalmak közös (informatikai) platformon Kovács Kálmán államtitkár Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szabadka, 2008.
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TEHETSÉGGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON 2010-BEN Nyíregyháza, október 3.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
TEHETSÉGPONTOK HÁLÓZATA SZÉKELYFÖLDÖN Székelyföldi Tehetségnap Szeptember 27., Marosvásárhely 1.
„Civil ABC Eger térségében”
1 Civil szervezetek és az Önkormányzatok faladata Tehetségpontok és hálózatuk Rajnai Gábor Magyar Tehetségsegítők Tanács Tehetségpont hálózatfejlesztő.
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke Tehetséggondozás és gyermekvédelem
Tehetséghálózat Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok a családom támogat” NTP-CSSZP-M –
Környezet és közösségek a magyarországi Zöldutakon A fenntarthatóság útján.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke
FOGADJUK A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉGEKET
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Ágazatközi szakmai találkozók
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
A Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő 2017-es beszámolója
Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA

95 Tehetségsegítő Tanács 1822 Jogi személyiségű tagszervezet 645 köztiszteletnek örvendő magánszemély HELYZETKÉP

A NTP ÁTFOGÓ CÉLKITŰZÉSEINEK ÉRVÉNYESÜLÉSI TERÜLETEI

NÉHÁNY INDULÓ GONDOLAT A TEHETSÉGSEGÍTÉS RENDSZERÉBEN MINDEN SZEREPLŐ FORMÁL ÉS FORMÁLÓDIK. ENERGIÁKAT KÖZVETÍT ÉS ENERGIÁKAT KAP. MEGVÁLTOZTATJA SZEMLÉLETÜNKET ÉS VISZONYULÁSAINKAT. SEGÍT MEGTALÁLNI ÖNMAGUNKAT ÉS ALKOTÓELEMÜNKET. „Tisztább pillanatainkban a legtöbben okkal sajnáljuk, hogy szakadék van a között, amilyenek vagyunk, illetve amilyenek lenni szeretnénk” (Helen J. Alford) ESÉLYEKET ÉS LEHETŐSÉGEKET TEREMT A TEHETSÉGÍGÉRETEK ÉS A TEHETSÉGSEGÍTŐK, VALAMINT A HELYI KÖZÖSSÉGEK SZÁMÁRA. KÖZVETLENÜL ÉS KÖZVETETTEN FORMÁLJA A SZŰKEBB ÉS TÁGABB TÁRSADALMI KÖRNYEZETÜNKET.

NYITOTTSÁG, ÉRDEKLŐDÉS, BIZALOM

TEHETSÉGSEGÍTŐK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK KERETEI TEHETSÉGEK FELISMERÉSE A TEHETSÉGÍGÉRETEK MEGISMERÉSE PROGRAMOK FEJLESZTÉSE TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA EREDMÉNYESSÉG, HATÁSVIZSGÁLAT, KÖVETÉS, HASZNOSULÁS TANÁCSADÁS ERŐFORRÁSOK BŐVÍTÉSE EGYÜTTGONDOLKODÁS ÉRTÉKALAPÚ KÖZÖSSÉG BARÁTSÁG

GYAKRAN HALLOTT KIFEJEZÉSEK, MONDATOK? JÓ VOLTÁL, GRATULÁLOK! ÖRÜLÖK, MERT MA MINDEN ÚGY SIKERÜLT, AHOGYAN TERVEZTEM! EBBEN JÓVAGYOK! EZ NEM IGAZÁN ÚGY SIKERÜLT, AHOGYAN TERVEZTEM. ÉN EZT NEM ÉRTEM, NEHEZEN BOLDOGULOK VELE, TE HOGYAN LÁTOD? MIBEN SEGÍTHETEK? LÁTTAD MÁR? OLVASTAD MÁR? GYERE NÉZD MEG! ÚJ TÍPUSÚ TUDÁS FELTÁRÁSA: A MEGOSZTOTT TUDÁS

EREDMÉNYEK, FŐ TEVÉKENYSÉGEK, SIKEREK Koordináció, összefogás. A partneri kör bővülése. Tanácsadás a partnereknek. Versenyek, bemutatkozási lehetőségek. Jó gyakorlatok átadása. Hálózatfejlesztés, TP alakítás támogatása. Térségi műhelyek. Tehetségnapok. Tehetségsegítők közösségeinek megalakítása. Tehetség díj, tehetség alap.

ERŐFORRÁSOK Önkéntes munka. Szakmai, hálózati együttműködés. Erkölcsi támogatás. Pályázatok. Szolgáltatás a partnerek részéről. Mentorok bevonása. Pénzbeli támogatás a partnerek részéről. Anyagok, eszközök átadása.

A tehetségsegítés eredményessége függ attól, hogy tehetségbarát–e a társadalom. A Tehetségsegítő Tanácsok szerveződése és működése hozzájárulhat a tehetségbarát társadalom kialakításához. KULTÚRA

„LEGTÖBBÜNKET NEM AZ FENYEGETI LEGINKÁBB, HOGY TÚLSÁGOSAN NAGYRATÖRŐ CÉLJAIT NEM SIKERÜL ELÉRNIE, HANEM, HOGY TÚL KÖNNYŰ CÉLT TŰZ KI MAGA ELÉ, ÉS EL IS ÉRI.” Michelangelo KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!