EGY NAP TURISTAKÉNT GYULAKUTÁN O ZI CA TURIST LA FÎNTÎNELE.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Megálltunk Hortobágyon Nézel ő dtünk Mez ő kövesden is sok szépet láttunk….
Tevékenységi beszámoló Raport de activitate 2013 Centrul Cultural Judeţean Harghita Miercurea Ciuc, Bld Timişoarei nr. 4. Tel: , Fax:
„Vár állott, most kőhalom…”
Kedves Pedagógusok! Tovább.
Régió, regionalizáció, regionalizálódás
Raport anual de activitate 2013 Consiliul Județean Harghita – Agenția de Management Energetic 2013-as tevékenységi beszámoló Hargita Megye Tanácsa – Energiatakarékossági.
FELVIDÉKEN Határtalanul.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Oud of Mooi ???? Az ŐRSÉGBEN jártam jártam Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné Dr Bajzák Tamásné 2009 június 2009 június automata automata.
Az Ócsai Tájház.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 10–14.
Vidéki vonzerő fejlesztés és a vidéki kis - mikro vállalkozások, családi gazdaságok élénkítése a Vidékjáró segítségével.
A kulturális örökség megőrzése és értékesítése turisztikai és üzleti határon átnyúló együttműködés révén Oportunităţi de valorificare a patrimoniului cultural.
Aktív, falusi, ökoturizmus a Dél-Dunántúlon Endrédi Melinda.
KI FIZETTE MEG MINDEZT? Fordítás román nyelvből CINE A PLATIT TOATE ASTEA?
Szent Teréz a « kis utak és kis dolgok » szentje, aki az életben a jól és nagy szeretettel végzett kis dolgokban hitt. Ô egyben a virágtermesztôk és virágárusok.
Fazekas fesztiválon jártunk április 25-én A zalaegerszegi Skanzenben.
Kalotaszentkirály.
Kölcse.
Lovasiskolák, létesítmények turisztikai szolgáltatásai
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Tokaji múzeum.
HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság.
Regionalizare pentru o Românie competitiv ă Regionalizáció a versenyképes Romániáért Csák László, PhD, MeRSA – CDC Consulting Csíkszereda, március.
A falu Katona András 8.c. Gazdaság A faluban sokan élnek mezőgazdaságból, a település környékén rengeteg termőföld van. Ezen kívül többen segédkeznek.
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 12–16.
Lons-le-Saunier 2008.április 2-9. Franche-Comté megye.
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Még kicsi ovis voltam amikor az óvónénikkel részt vettünk a szüreti felvonuláson. A nővérem már akkor a néptánc csoport tagja volt és természetesen.
A TÖRTÉNETI FORRÁSOK TIPIZÁLÁSA
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „DR. VASILE LUCACIU” ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Adventi forgatag December 19. Adventi vásárunk idén is új meglepetéseket tartogat! Az iskola első emeletén olyan programokkal, kézműves foglalkozásokkal.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
Készítette: Panghy Bence
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Audio:-The White Cliffs of Dover - Jack Million Band.
HAVAD ÉLMÉNYCSOMAG NEAUA CU SENZAII TARI. NEAUA HAVAD.
ISMERKEDÉS KIBÉDDEL KÉT NAPON ÁT DOU Ă ZILE DE A FACE CUNOTIN Ă CU LOCALITATEA CHIBED.
KALANDOZÁS MAKFALVA KÖZSÉGBEN DRUMEŢII ÎN COMUNA GHINDARI.
ERDŐSZENTGYÖRGYI LÁTNIVALÓK KÉT NAPBAN EXPERIENE TURISTICE LA SÂNGEORGIU DE PĂDURE ÎN DOUĂ ZILE.
BALAVÁSÁR KÖZSÉG TURISZTIKAI PROGRAMJA A SOKSZÍNŰSÉG JEGYÉBEN PROGRAMUL TURISTIC AL COMUNEI BĂLĂUERI SUB EGIDA MULTICULTURALITĂII.
CSAK TERMÉSZETESEN TURISZTIKAI PROGRAM SÓVÁRADON ÎN MOD NATURAL PROGRAM TURISTIC LA S Ă R Ă ŢENI.
SZÉKELYVÉCKE TURISTA SZEMMEL
Szeretetszolgálat Erzsike néni Szent Erzsébet Szeretetotthon.
„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.
Online szabad kérdőív – 52 beérkezett válasz
Veresegyház.
Advocacy képzés: Életképes könyvtárak és összetartó közösségek érdekképviselete
Hogyan adj el újból a meglévő vevőidnek OFFLINE, ám mégis teljesen
Erzsébet királyné étrendje és edzésterve
Szent Teréz a « kis utak és kis dolgok » szentje, aki az életben a jól és nagy szeretettel végzett kis dolgokban hitt. Ô egyben a virágtermesztôk és virágárusok.
IX.B Bogya Szilvia-Eva Pap Istvan-Efraim Nyeste Otto-Szilard
PROIECTE FĂRĂ FRONTIERE: COOPERARE TERITORIALĂ EUROPEANĂ
Verbul.
Hargita megye turisztikai potenciáljának népszerűsítése /
Dumitrescu&Asociaţii S.R.L.
Szent Teréz a « kis utak és kis dolgok » szentje, aki az életben a jól és nagy szeretettel végzett kis dolgokban hitt. Ô egyben a virágtermesztôk és virágárusok.
LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ
Szent Teréz a « kis utak és kis dolgok » szentje, aki az életben a jól és nagy szeretettel végzett kis dolgokban hitt. Ô egyben a virágtermesztôk és virágárusok.
LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ
CONSTRUCŢII DIN LEMN I. ELEMENTE DE BAZĂ. 1. Elemente de economie forestieră Clasificare: după repartizarea în teritoriu: - peste 700 m altitudine  60%;
Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita
Krisztus kilátó a Gordon tetőn Zene: Klikkelj!
Előadás másolata:

EGY NAP TURISTAKÉNT GYULAKUTÁN O ZI CA TURIST LA FÎNTÎNELE

FÎNTÎNELE GYULAKUTA

Épített öröksége, történelmi múltja és ezeket igazoló látnivalói, jó borai kóstolásával ötvözve hasznos és kellemes időtöltést biztosít az idelátogatónak. Patrimoniul construit ș i istoric priveli ș tea acestor obiective, care sunt martorii trecutului, îmbinate cu gastronomia locală prin degustarea vinurilor renumite garantează o petrecere plăcută a timpului destinat cunoa ș terii acestor meleaguri de turi ș ti.

Amintiri din trecutul istoric. Vizitarea monumentului istoric Biserica Reformată din Fîntînele construit în secolul al XV-lea dezvăluie multe informa ț ii legate de istoria localită ț ii. În localitatea Viforoasa la Muzeul Etnografic vizitatorii pot întâlni o colec ț ie de o valoare semnificativă, printre care sunt multe obiecte unice cu vechime de peste sute de ani. Prânzul se serve ș te la Pensiunea Ágnes-Ház cu bucătărie tradi ț ională. Történelmi emlékek. Gyulakután a kazettás mennyezetű, freskókkal díszített, XV. században épült református temploma sokat elárul a falu történelmi múltjáról. Havadtőn a Falumúzeum gazdag tárgyi gyűjteménye olyan egyedi darabokat is tartalmaz, melyek helyi jellegzetességek, és máshol már nem lelhetőek fel. Ebéd Gyulakután az Ágnes Házban, ahol hagyományos, helyi jellegzetes ételeket szolgálnak fel.

Tradi ț ia ș i meseria. La atelierul me ș te ș ugăresc din Călimăne ș ti vizitatorul are deosebita plăcere ca să cunoască me ș te ș ugul ț esutului la război sub îndrumarea unui me ș ter priceput, care practică această meserie la superlativ de peste 60 de ani. Poate afla pe lângă tainele meseriei ș i despre importan ț a ș i semnifica ț ia modelelor aplicate pe ț esături. Hagyomány és mesterség. Kelementelkén kézműves szövőműhelyben ismerkedhet meg a látogató e mesterséggel, részt vehet ennek műveleteiben. Mesteri tudással rendelkező szövőnőtől sajátítható el a tudás és ismeretek a helyi szövés mintavilágáról, annak jelentőségéről.

Istoria prezentată prin savoarea bucatelor ș i a băuturilor locale În de-a lungul existen ț ei sale Conacul Simén din Călimăne ș ti deseori a fost martor la evenimente istorice, datorită cărora mai multe personaje de seamă au poposit aici. Despre aceste evenimente, întâmplări ș i personalită ț i aflăm de la gazdele Vinotecii - Borház, care func ț ionează în conac. Pentru crearea unei atmosfere calde de primire aceste prelegeri sunt asortate cu vinuri de renume din Călimăne ș ti ș i mâncăruri tradi ț ionale de cuviin ț ă. Cina ș i cazarea la Pensiunea Ágnes Ház din Fîntînele. Történelem helyi ízekkel ételben és italban A szép időket megélt kelementelki Simén-kúriában működő Borház látogatása megismertet a község és a falu történelmének több eseményével, itt megforduló híres személyiségeivel. Mindezt a vendéglátók jó hírnevű kelementelki borok és a hozzájuk illő helyi étkek felszolgálásával mesélik el. Vacsora és szállás Gyulakután az Ágnes Házban.

Évente megrendezett kiegészítő események, melyek gazdagíthatják az eltöltött pihenést. Augusztus második hétvége, Gyulakutai Községi Napok Szeptember utolő hétvége Kelementelkén Szüreti Mulatság November 25. Katalin napi kirakó vásár Gyulakután Programe anuale complementare care pot oferi distrac ț ie vizitatorilor Al doilea sfârit de săptămână a lunii august, Zilele Comunei Fîntînele Ultimul sfârit de săptămână a lunii septembrie Serbarea Culesul Viilor la Călimăneti 25. noiembrie Târgul Katalin la Fîntînele