Franciaországi szakmai gyakorlat Lesku Máté Levente
Első napon az Alpok felett repültünk Marseille felé, ahol Jean Michelle tanár úr és Marie Pierre tanárnő vártak minket.
Az első hétvégén ismerkedtünk a francia borokkal, így több borkóstoláson is részt vettünk.
A francia konyha sok meglepetést tartogatott nekünk.
Hubertnél volt a szállásunk, messze a világtól és így volt időnk magunkkal és egymással foglalkozni.
A kézi szüretben vettünk részt a brigáddal, akikkel együtt éltünk és így jó hangulatban telt a munka.
A munka után a feldolgozóban voltunk minden nap, kiválogatni a szőlőt.
A palackozást egy kamion pótkocsijában kialakított mobil palackozó állomást végezte.
Utolsó esténken búcsúvacsorát töltöttünk el a „családunkkal”, miután az évre befejeződött a szüret.
Egy oklevél átadás és együtt töltött éjszaka utáni reggel elindultunk vissza Marseille-be, ahonnan hazafelé vettük utunkat.