Készítette: Malinovszki Dárius

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis történet kedves embereknek!.
Advertisements

Benedek Elek  „a nagy mesemondó”.
Tarczy Lajos Alapiskola Hetény
Erdélyben jártam 1994 A nagyváradi római katolikus bazilika között épült. A legnagyobb barokk stílusban épült templom Romániában. Nagyvárad.
Ebből keletkezett minden, ami látható és tapintható.
Halottak napjára….
Feldolgozás gondolattérkép segítségével
Mondjunk NEMET a halálra, S tegyünk esküt az ÉLETRE! Kezünket a szívre téve, Isten előtt megfogadjuk, Lelkünkért és nemzetünkért Az ÉLETET választottuk!
Automatikus Esztergom Halló magyar! Hol vagy? Felelj! Zsámbék.
A MAGYAROK VILÁGHIMNUSZA
Kis történet kedves és kedvetlen embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt,
Készítette: Németh Sándor
Jelölések Egyed Kötelező a kapcsolat 1:1
Összefoglalás Alföldy Jenő Irodalom 8. tankönyvéhez © Tomasovszky Edit
Magában tudja tartani boldogságát, szeretetét és véleményét.
Közösségi portálok használata
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
K ő rösi Csoma Sándor 1784 – 1842 nyelvtudós, nagy magyar utazó a tibetologia megalapítója Anouska Shankar & Norah Jonesh - Easy () jozefusz.
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
Élete szeptember 20-án született Farkaslakán
Továbbtanulási terveim készítette: Roszik László
AZ ELŐZMÉNYEK század.
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
1905 – 1937 Készítette: Michalek Szilvia
Kocsy Lola : A testőrírók
Rajna Zoltán: Mátyás ifjúkora
Numerikus módszerek az elektromágneses térszámításban Dr
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
Nagyenyed.
Kultúránk bölcsője: Zemplén 25/A. 1. Gönc a via regia útvonalon fekszik, amely Itáliát Lengyelországgal és Oroszországgal kötötte össze a 136 literes.
Ken Wilber ( ) A transzperszonális pszichológia egyik legjelentősebb képviselője Az integrál pszichológia megalkotója A nonprofit Integrál Intézet.
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
Kis történet kedves embereknek!.
Ne gyertek haza! Itt nem kelletek! Itt a fél ország lop, csal. Beteg. Itt már nem kellenek a gyermekek. Itt Horn, Pető, Gyurcsány az úr, Itt mindenki.
Hallgatólét, Mafihe. Jelölések Mafihe – Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Fizikus – mindenki, aki a fizikával vagy annak határterületével foglalkozik.
A tűz.
Miklós valószínűleg 270 és 286 között született Patara kisvárosban, Kis-Ázsiában. 19 éves volt, amikor nagybátyja (szintén Miklós myrai püspök) pappá.
Szent Bernadette.
Mondjunk NEMET a halálra, S tegyünk esküt az ÉLETRE! Kezünket a szívre téve, Isten előtt megfogadjuk, Lelkünkért és nemzetünkért Az ÉLETET választottuk!
, Csanádi egyházmegye első püspöke.. Élete Atyja, Gerardo velencei patrícius volt és rokonságban állt a Centranigo családdal, amelyből Péter ( )
Erdélyi barangolások:
Lénárd Fülöp ( ).
Készítette: Prumek Zsanett
Angliai gyakorlat Készítette: Merhelik Ákos. Szállás hely A szállás hely nagyon tetszett. Külön szobát kaptam. A házigazda nagyon rendes volt. Az étellel.
Kőrösi Csoma Sándor Készítette: Ruska Izabella Mercédesz,,Egy szegény árva magyar,pénz és taps nélkül,dekitartó hazafiságtól lelkesítve bölcsőjét kereste.
Készítette: Adu Róbert. Születése Gyermekkora Csoma kőrős A hajdani szülőháza Csoma kőrös.
Kőrösi Csoma Sándor Készítette: Bajnóczi Krisztián.
Kőrösi Csoma Sándor Készítette: Falusi Renátó. Születése gyermekkora Születése: április 4-én Kőrösön. „Ha egyszer gyaloglásnak indult, a cél előtt.
K ő rösi Csoma Sándor „ bölcs ő jét kereste a magyarnak” Készítette: Bencze Lívia.
Zentai Bólyai Farkas Tehetséggondozó Gimnázium. Bólyai Farkas.
SZABÓ LŐRINC Miskolci híresség. ÉLETRAJZI ADATAI ▪ Teljes neve: Szabó Lőrinc József ▪ Született: Miskolc, március 31. ▪ Elhunyt:Budapest,Józsefváros,
Iskolatörténet vázlatokban… B.K.M. (35 év rövid története)
Ady Endre Élete Szerelmi Élete Költészete. Születési helye Egy szatmári faluban, Érmindszenten, elszegényedett nemesi családban született.
/Malamud/ Mi hisszük, hogy „egyetlen ember is jobbá teheti a világot”! 3.A Zöld osztály.
Arany János Élete és munkássága.
Erdély.
Arany János élete és munkássága
NAGYVÁRAD.
BORONGULJUNK ERDÉLYBEN...
Barangolások Angliában Shakespeare emlékek Stratfordban
Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban.
“SĂ CUNOAŞTEM MATEMATICIENII LUMII”
Kassák Lajos Nézzük együtt….
KÖNYVEK TUSÁJA ELSŐ FORDULÓ - BÓNUSZFELADAT
fény, hogy el ne botoljunk.
Hőmérséklet Időjárás.
Kőrösi Csoma Sándor Jovánovics Anikó.
Mérnök leszek Készítette: Forrás Mihály
Készítette: Szigethy Barna 5.a.
Előadás másolata:

Készítette: Malinovszki Dárius Kőrösi Csoma Sándor Készítette: Malinovszki Dárius „Bárki, ha akarja, megtalálja a saját Himalájáját, ahova tartozhat, ahol dolgozhat, ahol megleli belső békéjét és a nyugalmat. Azt amit senki nem vehet el, senki nem zúzhat szét.” [George Sarton]

1784 Kőrösi születése Született: 1784. Április 4 Szülőháza Csomakőrösön, Erdélyben:

Iskolái, elhatározása Tanulmányait a falu iskolájában kezdte, ahol kitűnt szorgalmával, tanulmányi eredményeivel, ezért továbbtanult a Nagyenyedi kollégiumban. Itt ösztöndíjat nyert így továbbtanulhatott a göttingeni egyetemen. Itt elhatározta, hogy megkeresi a magyarok őshazáját. Nagyenyed

Kőrösi útja Magányosan vagy kereskedő karavánokkal legyalogolt 1200km-t Törökországon, Indián keresztül vándorolt Tibetig. Tibeti kolostorok

Szállása A legnagyobb hidegben, egy szűkös cellában, fűtés nélkül volt kénytelen dolgozni. A csupasz padlón aludt, ahol csak a hideg falak védték a kegyetlen időjárástól. A kémény nélküli szobában, a tűz maró füstje miatt csak nehezen tudott olvasni. Mégis, több ezer tibeti nyelvű könyvet olvasott el – a magyarok nyomát kutatva. Reggeltől-estig tanult, olvasott, tűz és világítás nélkül, birkabundába burkolózva.

Tudományos jelentősége Ő készítette el a tibeti / angol szótárat.

Az út vége, Kőrösi halála Oly közel áll szívünkhöz a nagy vándor alakja, aki vándorbotot fogott, hogy az ősi hazát, népünk rokonait felkutassa. Kitartása, szorgalma és hazaszeretete példa mindannyiunk számára. Kőrösi Csoma Sándor nevét tisztelettel emlegetik a Föld minden szegletében, amerre csak magyarok élnek.

Köszönjük, Kőrösi!