AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN (2013-2015) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Számadás a talentumról
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Tehetséggondozás a gyakorlatban Opening Doors Program ( )
Memorandum, 2000 ● Memorandum az egész életen át tartó tanulásról
Hogyan tovább, kollégiumpedagógus? Vopaleczky György
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
Életpálya-építés fiatalkorban
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Önismeret Horváth Renáta.
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
VEZETÉSI STÍLUS A STÍLUS FOGALMA a VEZETÉSI stílus fogalma,
Bevezető előadás. Összegzően meghatározhatjuk úgy is a személyiséget, mint az egyén jellegzetes gondolkodási, érzelmi és viselkedéses mintáit, melyek.
Projektzáró konferencia Balatonszentgyörgy TÁMOP „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” „Álmodtam.
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
A tanácsadó és a mentor szerepe
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
A vidéki tér sikertényezői
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
Módszertan A pedagógus feladatai. Útkereső tanulók Az erkölcstan a tanulókra nem közlések befogadóiként, hanem a tanulási folyamat aktív – gondolkodó,
„Civil ABC Eger térségében”
Elgondolások az aktív időskor programjára,
A nevelő munka hatékonyságának mérése
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) az Európai Unió „Egész életen át tartó tanulás program / Grundtvig felnőttoktatási program” keretében.
Személyközpontú gondozás
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
Az aktív időskor programjára, a Szenior Akadémia hálózat kialakítására Horváth János Kowacsics Rita Budapest, Szenior Akadémia.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
Miskolc, Szenior tudáskormányzás Cédrus-NET Konferencia 1 Szenior kompetencia-deficit Csutorás György - Matiscsákné dr. Lizák Marianna.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Közösségi gyakorlat A Gyakorlóiskolában. TUDÁS Ismeri azokat a főbb módszereket, amelyekkel megismerheti a gyerekek kognitív, emocionális és erkölcsi.
Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ” FIATALOKAT ÉRINTŐ GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS VÁLTOZÁSOK ÉS PROBLÉMÁK -A legújabb generációk.
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
ORSZÁGOS FELNŐTTKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
„Tudásátadás – generációk összefogása a családban és a munkahelyen”
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
A Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI komplex tehetségfejlesztő munkája Készítette: Moskovics Marianna --- tehetséggondozó.
Előadás másolata:

AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration módszer oktatása és tapasztalatai Modláné Görgényi Ildikó június 5.

A self-narration módszer alapja Az egész életen át tartó tanulás igénye A módszer alkalmazója: főleg az 50 + A módszer alkalmazásának makró feltétele: élettapasztalat munkatapasztalat szakmai tapasztalat

A módszer alkalmazásának mikró feltétele: - Egy adott személy tanulás során magában kifejlesztett képesség, tudás, tapasztalat. -A motivációs elemek, az emocionális tényezők. -Személyes kompetenciák.

A módszer fő elemei: Az élményszintű tanulás. A gyakorlatok, helyzetek működtetése, megélése. A résztvevők több alkalommal találkozzanak egymással és a képzést vezető trénerrel. Kölcsönösséget tanúsítsanak egymás iránt. Együttműködőek legyenek egymással.

Az önelbeszélő: - Önismeretével önmagát, képességeit, egyediségét mutatja be. - Maga teremtette színe világát, amikor már érzi a „mélységeket” - Élettapasztalatot ad át generációknak.

Az önelbeszélő az általános adó. Idejét, tapasztalatát, szaktudását és lelkesedését. Önelbeszélő a tevékenységet szabad elhatározásából teszi. A tevékenységet tudatosan végzi. Az önelbeszélő más személy hasznára irányul. Az önelbeszélő a társadalom hasznára irányul.

Az önelbeszélő feladata: Megmutathatja másoknak, amiben jó. Segíthet a közösségben, és az egyénnek az életútja kialakításában. Új kapcsolatokat építhet, ismertségeket és barátságokat köthet. Számos ismeretet, készséget és élettapasztalatot átadhat, úgy hogy közben hasznosan és értékesen tölthesse el a rendelkezésre álló szabadidőt.

A magyar tapasztalat a tréningeken sokszínű  A befogadó, érdeklődő.  A figyelmesen hallgató.  A szorgalmasan minden mozzanatot tanuló.  Az elutasító, a minek szindróma.  Az irigykedő, a miért csinálhatják mások.  Az értetlenkedő, mire jó az egész.

A tapasztalat alapján a civil szervezetek további feladata a környezetet tanítani  a folyamatos tanulásra,  az értékek meglátására,  az értékek megbecsülésére és terjesztésére,  egymás tudásának gyarapítására és tiszteletére

Mindezt igazolja az önelbeszélő tréning eltérő szemszögből való összefoglalása.

1. Személyiség oldal Ahány ember, annyiféleképpen látja ugyanazt a valóságot. Tulajdonság változás az egész életen át történik. Tapasztalatok szerteágazóak egy szakterületen belül is. 2. Kapcsolati oldal Kapcsolatok erősödnek, gyengülnek, új kapcsolatok jönnek. Más és más élettapasztalat, más és más iskolai karrier, más és más ideálok.

3. Az önelbeszélő oldal Akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek Magyar- országon és a világban. A program olyan személyeket keres és mutat be, akik az élet valamely területén átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkeznek. 4. A hallgatói oldal Új hatás esetén, a lelkünkkel egyre inkább képesek leszünk úgy repülni megint, ahogy kisgyermekkorunk legszebb álmaiban tettük egykoron.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!