használati TÁRGY elemzése TÁRGYKULTÚRA tantárgy

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ahol az élet vize árad, Tiszta, mint a kristály,
Advertisements

Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Az én világom Somogyi J (verse).
Utcai és lakótelepi szociális munka
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
A társadalmi környezet hatása a gyermekek fejlődésére
Turbók Arnold Bertalan
Digitális technika, digitális áramkörök
Vizuális nevelés tantárgypedagógia Sándor Zsuzsa 11. A tanítás (fizikai) feltételei.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Az üzleti öltözködés szabályai Dr. Ács Klára – Magyar Divat Szövetség
Összetett anyagok (KOMPOZITOK).
Az Aranybulla.
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
KERÁMIA SERPENYŐ SZETT
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
ISKOLÁK Az iskolai oktatásban 48 olyan intézmény vesz részt, ahol a komi- permják nyelvet anyanyelvként lehet tanulni. Ez 38,1%-a az iskolák összes számának.
Gyermekjóga Horvátth Katalin, Gyógy- és fejlesztőpedagógus,
Optikai tárolók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
A média mint nevelési intézmény
Film fénytöréshez Lencsék Film fénytöréshez
A játék.
 Hát először is a kedvenc játékom a Wow itt van pár kép!
Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… 10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… Kattints a folytatáshoz.
1 Balesetmentes, az élethelyzetnek megfelelő környezet.
Bevezetés az épülettervezésbe Előadó: Dr. Tiderenczl Gábor Felhasznált irodalom: Dr. Bitó János: Lakóházak Tervezése Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály.
Legyen időd az életre.
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
GOND ÉS KIHÍVÁS Tanulási, magatartási problémák az iskolákban
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
„A hátrányos helyzetű gyerekek anyanyelvi kompetenciáinak megalapozása, fejlesztése” c. könyvtári program gyakorlati tapasztalatainak összegzése.
Asztal- és életközösség Jézussal
Vizuális Narratív Teszt (VNT)
Legyen idõd Az életre … Legyen időd a munkára, amivel elért eredményeidet fizeted meg.
DIZÁJN TÁRGYKULTÚRA tantárgy szemináriumi segédanyag, Sándor Zsuzsa
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
TÁRGYKULTÚRA tantárgy szemináriumi segédanyag, Sándor Zsuzsa DÍSZÍTETT TÁRGYAK MOTÍVUM – MINTA – DÍSZÍTMÉNY0 Önálló tanuláskor: előbb saját szavaival tegyen.
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
Készítette: Jon A. Palmer
Honfoglaló.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
14. Technikai ismeretszerzést segítő oktatóeszközök bemutatása: építőelemek Ujhelyiné dr. Pető Éva.
Üdvözöllek ebben a játékbam!! Ebben a játékban matematikai példák lesznek első osztályosoknak Összeadás és kivonás Kisseb nagyobb jelek.
ISTEN IGÉJE ÉLETRE KEL. Mi is az a BIBLIODRÁMA? nincs definíció jellegű válasz „kísérleti spiritualitás” életre keltő, megelevenítő, játékban, testben.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Az Élet Igéje augusztus.
A művészeti nevelés hozzájárulása az oktatási– nevelési folyamat interdiszciplináris jellegéhez az elemi osztályokban.
Személyiségteszt.
 Velünk kedvedre dekorálhatod autód hátsó szélvédőjét, megmutathatod családod a világnak,de teheted laptop-ra,notebook- ra,telefonodra üvegre, termoszra.
Mezopotámiai lakáskultúra
A Tst Tánciskola: Alapítója Vezető tánctanára Csapattárs Lelki segélyszolgálata.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Nyájasan, gyengéden szólít a mester. Elveszett, üdvödre hív! Kívül az ajtónál csendesen állva várja, hogy nyílik a szív. Jöjj hát, jöjj hát, megfáradt.
LEGO Dacta program.
„EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ ÉSZAK- MAGYARORSZÁGI PEDAGÓGUSKÉPZÉS MINŐSÉGI MEGÚJÍTÁSÁÉRT” TÁMOP B.2-13/ K/5 ALMODUL: PEDAGÓGUSKÉPZÉS TELJES VERTIKUMÁT.
BAUHAUS I SZECESSZIÓ DESIGNELMÉLET I KÁDÁR MÁTÉ.
1 PLAY FELVEVŐJÁTÉK Színkombinációk kezelése. 2 PLAY Az impassz. Megpróbálunk egy olyan lappal ütni, amelynél az ellenfélnél van magasabb lap. Az impasszolás.
IPARMŰVÉSZET NÉPMŰVÉSZET KÖRNYEZET ÉS TÉRALAKÍTÁS tantárgy
1 PLAY FELVEVŐJÁTÉK A szín felvevőjáték tervezése.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
1 PLAY Lapkombinációk az ellenvonalon. ELLENJÁTÉK.
Kié lehet ez a gyönyörű, csodálatos, lenyűgöző épület?
Játékszenvedély Készítette:ViniczayGábor Forrás:Wikipedia.
Skandináv Design Urbán Csilla-2016/17/I..
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Az ivóedények jellemzői
Előadás másolata:

használati TÁRGY elemzése TÁRGYKULTÚRA tantárgy szemináriumi segédanyag, Sándor Zsuzsa

forma – anyag – szerkezet textúra/faktúra szín díszítés elemzési szempontok: funkció forma – anyag – szerkezet textúra/faktúra szín díszítés a tárgy „üzenete” / kommunikatív tartalma a tárgy esztétikai minősége [← ↑ Bálványos tankönyv] Meggondolandó: Van-e hierarchia a szempontok között? Kérdésfelvetések: - ellátja-e a tárgy a funkcióját (megfelel-e a funkciójának)? milyen mértékben? - a forma szolgálja-e a használatot? mennyiben/hogyan? az anyag szolgálja-e a formát? // a használatot?? milyen anyagból lehetne még? melyikből a legjobb? - FOLYTASSA A KÉRDÉSEKET!

Elemezzük a szempontok felhasználásával! Fűzfavesszőből fonott tárolók

Elemezzük a szempontok felhasználásával! EDÉNY tapadásgátló bevonattal ellátott serpenyő (20. sz. vége) ősi mezopotámiai agyagedény (Kr. e. 6. évezred) forrás: D. Oates - J. Oates: A civilizáció hajnala rozsdamentes edénycsalád (20. sz. vége)

Elemezzük a szempontok felhasználásával! ÖLTÖZKÖDÉS Női alkalmi cipők

Lakberendezés - bútor

Elemezzük a szempontok felhasználásával! JÁTÉK A játéktárgy funkciója: - játszani lehessen vele, - az adott korosztályú gyermek játszani tudjon vele a) fizikailag, tevékenyen, b) örömét lelje (élmény, élvezet) Játékbaba, ázsiai karakterű „Alsóneműbe felöltöztetett illatosított baba, hajjal. Puha műanyagból készült, mosdatható anyag. Díszdobozban!” http://www.grando.hu

Lego figurák JÁTÉK Azonosítsa be a figurákat! Elemezzen a elsősorban a következő szempontok szerint: funkció, anyag, forma, szín

Játékbaba – Barbie, Blair hercegnő JÁTÉK „Barbie egy hercegnős kalandra hív! Barbie ezúttal a melegszívű Blair Willows szerepében tündököl, aki felvételt nyer a hercegnőképzőbe. A hercegnőképző egy olyan iskola, ahol társastáncot, teázási etikettet és hercegnői illemet oktatnak. Blair szívesen jár ide, szereti segítőkész kis varázstündérét és új barátait, Hadley hercegnőt és Delancy-t. Amikor a királyi oktató, Dame Devin felfedezi a döbbenetes hasonlóságot Blair és a királyság eltűnt hercegnője között, minden fondorlatot latba vet, nehogy Blair kerüljön a trónra. Blair, Hadleyés Delancy küldetése, hogy felfedjék a megkerült Varázskoronát, és Blair valódi kilétét ebben az elbűvölő hercegnős kalandban. Blair hercegnő az új Barbie Hercegnőképző filmből egy csodálatos nagyestélyiben. Kiegészítők:- korona- nyakék. Nézd meg a filmet és éld át a csodás kalandot!” http://www.grando.hu

Elemezzük a szempontok felhasználásával! JÁTÉK Fajáték: faház, magtár „126 darabos építőkészlet, mely tartalmaz minden szükséges elemet a magtár felépítéséhez: 9x9 mm-es fahasábokat, tetőt, furnérlemez alapot, ajtókat, ablakokat, síkfóliát, ami az üveget helyettesíti. A papírtextúrákat kivághatod, kifestheted, felragaszthatod az épületre, a tetőre, hogy ezáltal még élethűbb legyen a faházmodell. Méret: 180 x 140 x 200 mm Anyaga: fa Ajánlott 8 éves kortól” http://www.grando.hu