Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az ivóedények jellemzői

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az ivóedények jellemzői"— Előadás másolata:

1 Az ivóedények jellemzői
2. évfolyam – Vizuális kultúra Tárgyak régen és ma Az ivóedények jellemzői

2 Életfás díszű zöldmázas butykoskorsó Nagyszentmiklósi Ivóedény
Ivóedények régen: Faragott kulacs Csík, 19. század Életfás díszű zöldmázas butykoskorsó Csíkmadaras, 19. század Karcagi pereckulacs Nagyszentmiklósi Ivóedény

3 Ivóedények ma: kulacsok termosz bögrék

4 Forma és funkció - kulacsok
1.) Mi a különbség? 2.) Mire használjuk őket? Melyiket választanád? Miért? 3.) Miben hasonlítanak?

5 Forma és funkció - ivóedények
1.) Miben különbözik a formájuk? 2.) Miben hasonlítanak? Melyiket választanád? Miért?

6 Anyag és díszítés - régen
2.) Milyen a mintája? Mit ábrázol? 1.) Milyen anyagból készült? Magaddal tudnád vinni az iskolába?

7 Milyen anyagból készült? Ezeket már viheted az iskolába! 
Anyag és díszítés - ma Milyen a mintája? Mit ábrázol? Milyen anyagból készült? Ezeket már viheted az iskolába! 

8 (ha óvatosan bánunk vele) (bírja a mindennapi használatot)
Összegzés nem törékeny törékeny értékes praktikus színesek a funkciónak megfelelnek tartós (ha óvatosan bánunk vele) tartós (bírja a mindennapi használatot)


Letölteni ppt "Az ivóedények jellemzői"

Hasonló előadás


Google Hirdetések