Környezetbarátnők.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYARORSZÁG Oláh Ibolya René Dupéré 2006 B.Ú.É.K.
Advertisements

Idézetek Hamvas Bélától ( 1897 – 1968 )
A HÁROM FA.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Folyamodjatok az Úrhoz,
A tudatos élet alapelvei
Gondolatok a barátságról
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
ÉLET Click to advance slides.
Készítette: a Dalai Láma
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
A barátságunk : drága kincs....
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
13 tanács egy életre.
Gabriel García Márquez
Nyitnikék Óvoda 3533 Miskolc, Andrássy út 53/a /fax: 46/
Névnapodra Szeretettel!
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Napra Valentin.
Sajnálatos módon december 24-én este nem tudom szétosztani ajándékaimat. Idős korom egyre inkább észrevehető... Úgy döntöttem, hogy ez évben kivételesen.
Egy 92 éves kicsi, idős ember, ahogy felkelt, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Olvasd lassan és csendben!.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Boldog 2014-et !.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Tiéd vagyok, tiéd életem. Uram, Te vagy kegyelmes erős Isten
Folyamodjatok az Úrhoz,
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem,  Úgy kívánlak Téged, Istenem!
Mit tennél, ha te is ilyen helyzetben élnél, mint a képeken látható gyerekek és felnőttek? Gondolkozz el ebben a pár percben, hogy te milyen szerencsés.
A négy gyertya.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Tűz,Föld,Víz,Levegő…..
Pozitív gondolatok.
Isten hozott köztünk!.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
A BHAGAVAD GITA EGYSZERŰEN.
Ez egy üzleti reklámlevél. Konkrét ajánlatot nem tartalmaz, ezért nem minősülhet spam-nek. Dönthetsz úgy, hogy nem nyitod meg, vagy bezárhatod bármikor…
Olvasd lassan és csendben!
mint ami mások szerint szükséges!
Oldal váltás kattintásra !
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
GONDOLATOK VIRÁGOK KÖZÖTT
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Gondolatok.
Itt vagyok most, jó Uram, Hozzád száll e dal..
Hogyan tanulok? 5/8.
ÚTRAVALÓÚTRAVALÓÚTRAVALÓÚTRAVALÓ A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem, Úgy kívánlak Téged, Istenem!
I-091.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
CSODÁS JÓKÍVÁNSÁG 1.
A mi apró örömeink.
Vojtina ars poeticája:
Előadás másolata:

Környezetbarátnők

Mottónk:  "A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útrabocsájtó Hatalom így szólt: Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod. Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.„ (Hamvas Béla)

Projektünk célja, üzenete A környezetvédelem gondolatát bevonni a mindennapi életünkbe. Fölhívni arra az emberek figyelmét, hogy a környezetvédelem nem egy olyan tevékenység, amit csak kedden és csütörtökön kell gyakorolni, és ha így teszünk, akkor elégedettek lehetünk önmagunkkal, hanem olyan természetesnek kell lennie, mint az, hogy levegőt veszünk. Meglátásunk szerint a környezetvédelem még mindig különleges, fura, néha kissé különc tevékenység sokak szemében.

Kinek szeretnénk üzenetet átadni? Tervünk első ránézésre öncélúnak tűnhet, hiszen saját szobánkat szeretnénk kifesteni környezetvédelemről szóló képekkel. De ezeket a képeket minden lehetséges felületen (Facebookon, Youtube-on,G-mailen, Twitteren) megosztanánk ismerős és ismeretlen emberekkel, kedvet csinálva ezzel az egyedi lakásdekorációhoz. Célcsoport elsősorban a kortársaink.

Milyen lépésekből áll a megvalósítás? Első lépés a tervezés. Vannak már konkrét elképzeléseink, de ezek még napról napra változnak. Második lépés a hozzávalók beszerzése. Fontos leszögeznünk, hogy környezetbarát festékeket fogunk használni, amelyeket magunk készítünk el. Harmadik lépés maga a megvalósítás. Az egyes lépések folyamatos közzétételével. Negyedik lépés pedig a kész mű reklámozása.

Az egyes feladatok felosztása Minden feladatot közösen végzünk, mindenki szabadidejétől függően vesz részt a tennivalókban. A festékhez a hozzávalókat közösen gyűjtjük össze, azokat otthon, a konyhákban készítjük el.

Milyen erőforrásokra van szükségünk? Elsősorban festékre és ecsetekre van szükségünk, esetleg alkalmanként nagyobb csomagolópapírokra, ragasztóra, stb. Ezeket, ahogyan említettük, a természetből fogjuk megszerezni. Remek alapanyagot jelentenek a tavasszal nyíló színes virágok (pitypang, kamilla,stb.), zöld levelek (spenót, sóska, stb.), de használunk még megmaradt őszi bogyókat (pl.: csipkebogyó) valamint fűszereket (curry, sáfrány, stb) is.

Milyen hatásokra számítunk? Ahogyan bevezetőnkben említettük, reméljük, kedvet csinálunk másoknak is ahhoz, hogy a tömegdekorációtól (focisták, együttesek, stb.) eltérően egyediségre törekedjenek a szobájuk dekorálásakor is. A környezetvédelmet pedig szeretnénk a mindennapok részévé tenni. Ha felkel az ember és egy lombos, ligetes erdőben találja magát, akkor lehet, hogy napközben is inkább lenne ott, mint koszos, rendetlen, zajos, városi környezetben ….. A tudatalatti hatalma óriási! 

Milyen eredményekkel leszünk elégedettek? Ha minél többen kedvet kapnak a környezetbarát szobafestéshez, és ezzel párhuzamosan minél többen életük részévé teszik a környezet védelmét.

Készítette A Környezetbarátnők csapata: Király Alexandra Koncz Réka Szalmási Dorottya Vidra Viktória Vízi Kinga Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 5.a osztálya Zene: Andrea Bocelli-Sarah Brightman: Canto della Terra (A Föld dala)