 A legveszélyesztetettebb fajokról összegyűjtött tudományos adatokat külön nyomtatványokban az ún.  Vörös könyvekben jelentetik  meg.Már a címükkel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A környezetszennyezés forrásai
Advertisements

Ertetrerter.
Ausztráliai túra Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New.
Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
A tundra.
AZ EMBERI LÉT RENDSZERE KUTATÁSI PROGRAM-VÁLTOZAT Készítette: Seres György 2005.
A Lappföld „Ez a zord, idegen szépségű távoli vadon ezredévek óta változatlan” Lappföld kapuja - Lapporten.
Hortobágyi Nemzeti Park
ADNS Attestation DataNet Service
A mosómedve.
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
A FÖLD egyetlen ökológiai rendszer
Útépítési munkálatok természetvédelmi kérdései Lovászi Péter.
Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Környezetgazdálkodási agrármérnöki, illetve a Természetvédelmi mérnöki alapképzési (BSc) szakok.
A könyvtárak és a könyvek osztályozása
Elektronikus levelezés
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Környezetgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kis-Duna Csoport 2014 Üdvözöljük! Játék
Készítette: Nagy Zsanett
Book Citation Index a Web of Science-en. Könyvek szerepe a tudományos irodalomban Folyóiratok Aktuális Formális Recenzált Konferenciakiadványok Új koncepcók.
Készítette: Rácz Imre Vince
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI BSc
a kihalt állatok listáján
Natura 2000 Okolicsányi Viktor. Az Európai Unió a területén megmaradt természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állat- és növényfajok védelme érdekében.
Az Európai Unió ökológiai hálózata
A projekt az Európai Unió támo- gatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. MTMT feltöltés zenei alkotások szerzőinek
A dereguláció, célja, megtett lépések és elért eredmények
Mi is az a világörökség? ..
5.AZ AGRÁRTUDOMÁNYI ÉS A MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMAT FELTÁRÓ ADATBÁZISOK, HASZNÁLATUK. A FAO SZEREPE A NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMI INFORMÁCIÓELLÁTÁSBAN.
AZ AVASI GIMNÁZIUM ÁLLATHÁZA
Románia Nemzeti Parkjai
Csalhó Nemzeti Park Neamt megye.
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
EU szabályozás: a természet és a biodiverzitás védelme
Antilop.
Lamarck a fajok változnak a környezet hatására
A Sió környezete és élővilága
Natura 2000 területek fenntartási tervei
Pöttyös hátú Harkály Dendrocopos Leucotos
Magyarország természeti kincsei készítette:Vigh Benjámin
CSAPODY VERA március 29. – Budapest, november 6. "Az én hivatásom, hogy másoljam le a természet szépségeit. Mindegyiket, amennyire csak lehetséges."
Az NVU webszerkesztő program
Szavannák.
Füves puszták.
Az internetes keresési módszerek
Hortobágyi Nemzeti Park
Körösvölgyi Állatpark
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
A globális éghajlatváltozás hatásai a bioszférára, állatokra
Könyvekről Készítette: Baranyi Kata.   „A blog egy olyan periódikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül.
MÍTOSZ A vízözön (pusztulásmítosz) (Részlet a Teremtés könyvéből)
Románia Nemzeti Parkjai 2000-ig egyetlen Nemzeti Park volt azóta számuk 12-re emelkedett.
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
Környezetünk élővilága – A Tisza és a Tisza-part élővilága Készítette: Tóth Zsolt Felkészítő tanár: Apró Piroska és Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj.
SZÓLÁSOK Minden lében kanál. fukar, szűkmarkú
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
A term é szettudom á ny os muzeol ó gia é s k ö z ö ss é gei Vig K á roly Savaria Megyei Hat ó k ö rű V á rosi M ú zeum, Szombathely Kors ó s Zolt á n.
A Duna-Ipoly Nemzeti park Készítette: Peter Van Manson Szokola Márton.
A HIÚZ
A természetvédelem.
Mediterrán terület.
A 2013-as országjelentés tapasztalatai, felkészülés a következőre
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
Mézkalauz madár Előfordulásuk: Közülük kettő az indo-maláj területen, a többi Afrika trópusi területein honos.Afrikatrópusi Megjelenésük: A legtöbb faj.
Középidő és Újidő.
Globalizáció.
Előadás másolata:

 A legveszélyesztetettebb fajokról összegyűjtött tudományos adatokat külön nyomtatványokban az ún.  Vörös könyvekben jelentetik  meg.Már a címükkel és a  fedőlap vörös színével  figyelmeztetnek  a veszélyesztetett növény-  és állatfajok kihalására.

AVörös könyvek és listák leggyakrabban egyes államokra vonatkoznak. Néha azomban globális jellegük van, ilyenkor nagyobb területekre vonatkoznak. A legfontosabb egyetemes vörös listák az IUCN veszélyesztetett fajok listája és a globálisan veszélyeztetett élőlényekről szóló európai vörös lista.

Az általános vörös könyveken kívül, amelyek egy adott terület flórájának és faunájának veszélyeztetett faját dolgozzák fel, léteznek speciális könyvek is, amelyek egyes élőlénycsoportokat dolgoznak fel. Létezik a Flóra vörös könyve, az emlősök –,a madarak-, és a lepkék vörös könyve.

A vörös listák szintén jelentős publikációk, amelekre aktóv védelmi intézkedések épülnek. A vörös könyvektől eltérően a listák áttekithető táblázatok formájában mutatják az adatokat az adott területen élő fajok veszélyeztetettségéről.

A flóra könyv vagy egyéb mű ami egy adott területen vagy időszakban élő növényfaj leírását tartalmazza, lehetővé téve az azonosítást. A flóra által beborított terület meghatározható földrajzilag vagy politikailag. A flórák hatékony használata rendszerint valamennyi botanikai szaktudást igényel.

 Narancsszínű aggófű  Vörös áfonya  Erdei békaszem  Magyar bogáncs  Erdei ciklámen  Nyugati csillagvirág

A fauna az állati élet összessége egy adott területen vagy időszakon belül. A kifejezés párja a növényvilágban a flóra. A zoológusokkörében a fauna egy adott időszakra vagy helyre jellemző állatcsoportra utal, mint például a „Sonora-sivatagi fauna” vagy a „Burgess-pala fauna”.

Jeges medve Panda Pingvin Fekete Párduc Tatu Elefánt

EX- Kihalt fajok EW- Természetben kihalt faj CR- Végveszélybe került faj EN- A veszélyeztetett faj

KÉSZÍTETTE: Lévai Ivett 8/4