TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre 1163-06 modulhoz II/14. évfolyam 1163-06 modulvizsga menete, a vizsga.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ INFORMATIKA VIZSGA LEÍRÁSA KÖZÉPSZINTŰ VIZSGA Nyomtatható változat.
Advertisements

A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
A képzett szakemberekért A modulos tételkészítés szempontjai Mihálka Nóra irodavezető június 9.
Az érettségi rendszere
Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
Szóbeli vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten
SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS november 13. MGYOSZ Székház Budapest.
Szabó Bálint Budapest, december 9. A kamara megnövekedett szerepe a szakképzésben.
Az érettségi rendszer változtatási lehetőségei
Készült a leendő vizsgázóknak
Az új OKJ-s képzések és a megújult Cisco kurzusok kapcsolata
Az informatikai szakmai vizsgakövetelmények Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes Nemzeti Szakképzési Intézet Budapest, április 5.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Új típusú OKJ vizsgák tapasztalatai az iskolarendszerben
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben
V IZSGASZABÁLYZAT ISMERTETÉSE A VIZSGA IDEJE május (csütörtök-péntek) Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Elektronikai Technikus
2008. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA. KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ középszintű emelt szintű ÉRETTSÉGI VIZSGA Feltétele: a tanuló.
OKJ vizsgák 2010 Informatika Szabó András Petrik TISZK.
Kamarai prioritások Foglalkoztatottság növelés Képzési szükséglet meghatározása Szakképzés nemcsak oktatáspolitikai kérdés, hanem foglalkozáspolitikai,
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Alapozó tantervek Új alapozó tantervek valamennyi szakmacsoportban; informatikában is. Hozzászoktunk: Informatika tanár edzett! tanév, melyben mind a négy.
SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK IGAZGATÓINAK XIV. ORSZÁGOS FÓRUMA OKJ-vizsgák az iskolai rendszerű szakképzésben Halász János április 21.
Orosz nyelv TÁMOP / Kép helye április 10.
Gazdasági ismeretek.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév.
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Hasznos információk a kétszintű kémia érettségiről
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
OKJ A szakmai vizsgák. Szakmai vizsga I. Fogalmak II. A szakmai vizsga időtartama és keretei III. A szakmai vizsga feladatai, tevékenységei, és.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Kétszintű érettségi.
Közgazdaság szakmacsoport
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Oktatási, továbbképzési és tudományos Bizottság A szakmai szakképesítő vizsgabizottságok működését érintő változások.
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Eger Vendéglős (OKJ ) vizsga szakmai és vizsgakövetelményei,
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Komplex vizsga Szolnok szeptember 3.. Modulrendszerű vizsgadelegálások száma 2014 Vizsgaelnöki delegálások száma kamarai szakképesítésekben: 4157.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
Szakmai vizsga menete és dokumentumai Budavári Ágnes május 4. 1.
Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai Salgótarján, április 7.
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre modulhoz II/14. évfolyam Gyakorlati feladatsor témaköreinek áttekintése,
A szakmai vizsgáztatás rendszere MA és HOLNAP Soós László Szociális és Munkaügyi Minisztérium Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály Székesfehérvár, 2007.
A képzett szakemberekért A vizsgabizottság működése Az elnök és tag feladatai.
OKJ Szakmai- és vizsgakövetelmények. Szakképesítések modularizációja AB C
Moduláris vizsgáztatás szervezési tapasztalatai. KIHÍVÁS.
Kétszintű érettségi.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
2016/ Vizsgaszabályzat 2016/2017
A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Web oldal lippaiinfo.atw.hu.
Az interaktív vizsga jellegzetes feladattípusainak áttekintése
Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam Szóbeli feladatsor témaköreinek áttekintése, tipikus feladatok megoldásának.
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
ÉRETTSÉGI/TOVÁBBTANULÁS 2018/2019
Előadás másolata:

TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga részei (írásbeli feladatsor – 60 perc, gyakorlati – 180 perc), általános teendők a vizsgákon Balogh Zoltán 2009

Az új OKJ vizsgarendszere A modulrendszerű vizsgázás

Vizsgarészek Vizsgarészek száma = Az adott szakképzés moduljainak száma A vizsga sikere szempontjából legkisebb értékelési egység a vizsgarész A vizsgarész egy, vagy több vizsgafeladatból állhat, ezek súlyozott átlagából adódik a vizsgarész %-os eredménye A vizsgaeredmény a vizsgarészeken elért eredmények súlyozott átlagából adódó % érték

Példák modul (vizsgarész) ◦ 1. feladatírásbeli30% ◦ 2. feladatgyakorlati70% ◦ Például, ha 74%-ra sikerült az írásbeli és 92%-ra a gyakorlati, akkor: 0,74*0,3 + 0,92*0,7 = 0,866 tehát 86,6%-os a os vizsgarész modul (vizsgarész) ◦ 1. feladatinteraktív60% ◦ 2. feladatszóbeli40% ◦ Például, ha 62%-ra sikerült az interaktív és 77%-ra a szóbeli, akkor: 0,62*0,6 + 0,77*0,4 = 0,68 tehát 68%-os a os vizsgarész.

Informatikai rendszergazda Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető ◦ 1. vizsgarész: % ◦ 2. vizsgarész: % ◦ 3. vizsgarész: % ◦ 4. vizsgarész: %

Informatikai alkalmazásfejlesztő Internetes alkalmazásfejlesztő ◦ 1. vizsgarész: % ◦ 2. vizsgarész: % ◦ 3. vizsgarész: % ◦ 6. vizsgarész: % Szoftverfejlesztő ◦ 1. vizsgarész: % ◦ 2. vizsgarész: % ◦ 3. vizsgarész: % ◦ 7. vizsgarész: %

Vizsgajegy A vizsgarészeken elért súlyozott átlagok: ◦ 81 – 100%jeles (5) ◦ 71 – 80%jó (4) ◦ 61 – 70%közepes (3) ◦ 51 – 60%elégséges (2) ◦ 0 – 50%elégtelen (1) Sikertelen a szakmai vizsga, ha a vizsgázó egy vagy több vizsgarészen 50% vagy az alatti teljesítményt nyújtott. Ebben az esetben a hiányzó vizsgarész elhagyásával részszakképesítés felajánlható

Vizsgatevékenységek típusai Írásbeli Gyakorlati Szóbeli Interaktív (számítógépes)

Az írásbeli vizsgatevékenység 8-18 óra között kerülhet lebonyolításra Központi feladatsor Megoldási időtartam: 60 perc Jellemzően 50 tesztjellegű kérdés, mindegyik 2 pontot ér, összesen 100 pont az elérhető eredmény A megoldó kulcs alapján történt javítás után javaslatot tesz a javító a vizsgafeladat %-os eredményére Az elnök jogosult a javaslat felülbírálására az alábbiak esetében: ◦ az értékelési útmutatótól eltértek ◦ téves javítást tapasztal ◦ ki nem javított hibát talál

A gyakorlati vizsgatevékenység 7-19 óra között kerülhet lebonyolításra Helyileg kialakított tételsorok Megoldási időtartam: 180 perc Jellemzően 15 darab tétel, 3 részes feladatokkal, összesen 100 pont az elérhető eredmény A gyakorlati vizsgát a szaktanár javítja ki, az értékelési útmutatón szereplő pontszámok alapján értékel és tesz javaslatot a vizsgafeladat %-os eredményére

Az interaktív vizsgatevékenység 8-18 óra között kerülhet lebonyolításra Központi feladatsor Megoldási időtartam: 60 perc Jellemzően 2-3 algoritmizálási, programozási, vagy néhány teszt feladat számítógépen elkészítve összesen 100 pont az elérhető eredmény A megoldó kulcs alapján történt javítás után javaslatot tesz a javító a vizsgafeladat %-os eredményére Az elnök jogosult a javaslat felülbírálására az alábbiak esetében: az értékelési útmutatótól eltértek téves javítást tapasztal ki nem javított hibát talál

A szóbeli vizsgatevékenység 8-18 óra között kerülhet lebonyolításra Központi tételsor Felkészülési időtartam: 30 perc, a szóbeli felelet hossza: 15 perc A vizsgázó szóbeli vizsgatevékenység során nyújtott teljesítményét %-osan kell értékelni. A vizsgabizottság tagjai es az őket segítő szakértők külön-külön, önállóan értékelik a vizsgázó teljesítményét,melynek eredményéről a vizsgabizottság dönt. Egy alkalommal a vizsgázó póttételt húzhat, ekkor a vizsga eredménye legfeljebb 60%-os lehet