Lakberendezési stílusok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Járjunk természetesen!
Advertisements

MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA
Szitakötő Totó.
Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Kar, Oktatási Centrum
A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a.
E l a d ó. Az étterem áprilisában nyitotta meg kapuit, miután teljes homlokzati és belső felújításon esett át. Pár perc sétával érhető el az Astoria,
Termék katalógus Bélapátfalvi Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézete 3346 Bélapátfalva, Petőfi S. u. 25.
A lakás textíliái Szőttesek, hímzések.
Az öltözék eldöntheti az állásinterjú sikerét
Készítette: Berényi Lili Sallai Andi
Gundel Étterem Budapest.
Pécs Mátyás király utca 12.
Az anyag és tulajdonságai
Nanotechnológia Nehéz a felületeket tisztán tartani? Itt van megoldás!
Hővezetés Hőáramlás Hősugárzás
A színek számítógépes ábrázolásának elve
Az év denevére: ALPESI DENEVÉR (Hypsugo savii).
Férfias – nőies formák Kardos Emőke.
Tadao Ando Church of light (Fény temploma)
A szürke vizszintes csikok nem egészen vizszintesek…
Sztereogram.
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Kalocsai népviselet Magyarország. Kalocsai népviselet Magyarország.
HŐTERJEDÉS.
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
BAUHAUS VS. SZECESSZIÓ Barna Gergely. BAUHAUS Marianne Brandt Asztali óra x 17.4 x 7 cm Acél, fekete/fehér festék, króm.
Színhasználat Készítette: Bene Attila
2. tétel.
Készítette : Tuska Borbála 8.b április
Összeállította: Rakovicsné Erdősi Katalin 2008.
A test belső energiájának növekedése a hősugárzás elnyelésekor
A sámán öltözéke Mongólia, Korea
Színek.
A csodás Itália ihlette A Giordani története Megújulása, már mint Giordani Gold. Új logóval és flakonban. Bemutatkozik a Giordani White Gold. Giordani.
7. A színek szerepe a térképeken
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette : Zelnik Paloma
A klasszicizmus 24/A.
Mi így gyűjtjük a szemetet
Ez a program elkészít egy portét arcodról, az általad megadott információkból… Kattints ide.
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
Ergonómia II. (vendégterek) Készítette: Ősz Dániel és Nagy Zsolt
Színt viszünk az ifi életébe
Grafika alapfogalmak.
Susann Nordströms Orkester - True Love
A csarodai református templom Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
A lakás textíliái Szőttesek, hímzések © Németh György.
A színek szerepe a térképészetben
Copyright ©2014 by Oriflame Cosmetics SA.
Modern stílus jegyei Barna Gergely.
Vincent van Gogh művészete Van Gogh 1880-tól teljesen a festészetnek szentelte magát. Hágában élve eleinte a bányászok életét örökítette meg vázlatain,
A legfontosabb szempont, mely hozzásegíthet egy termék "nemének" megállapításához az az antropometriai jellemzők, azaz nőies alkatra utaló jellemzői vannak-e.
A legújabb szállodai munkák a Bevlo Projekttől
Ókor egyiptomi viseletek Egyiptomban az enyhe klímának köszönhetően csak lenge öltözékeket viseltek. A társadalmi viszonyokat tükrözték az öltözékek.
A NÉPI ÉPÍTÉSZET ÉRTÉKEI
Stílustanfolyam nőknek
ÁRUFORGALMAZÁS A RUHÁZATI CIKKEK ÉS VEGYESIPARCIKKEK FORGALMAZÁSA, ALAPANYAGOK SZERINTI CSOPORTOSÍTÁSA.
SS16 - MARKETING.
Alberobello Olaszország.
Peter Behrens Hajagos Márton.
Skandináv Design Urbán Csilla-2016/17/I..
JÓGA ÉS FITNESS SZŐNYEGEK
2012 November Katalógus.
Minimalizmus - „ A kevés is sok”
Mi mindenre kell autóvásárlásnál odafigyelni?
Brelil Kollekció 2017 Tavasz / Nyár.
B. Bodnár Éva „Élek , mint annyian mások , Szeretem e tarka világot.
Designelmélet I. Pálfi Marina.
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
A piros sál a leghosszabb.
Előadás másolata:

Lakberendezési stílusok

Lakberendezési fő stílusok 1. mediterrán 2. romantikus 3. retro 4. vidéki 5. minimál 6. klasszikus 7. japán 8. pop-art

1 Mediterrán stílus Színek: tört fehérkukorica-sárga, narancs, őszibarack, terrakotta, rozsdabarna, moha-zöld, olívzöld, fenyő-zöld, meleg barna, dióbarna, és a kék meleg tónusai Padló, matt, kicsit kopottas jellegű padlólap; természetes hatású (gyapjú, gyékény, kókusz, stb.) szőnyeg Bútorok: kevés de az robosztus méretű, akár kézi faragással díszített, tömör fából készül: nagy kanapé,fotel, natúr fonott bútorok, kovácsoltvas ülő- és kisbútorok

1. Mediterrán stílus Textilek, kelmék: romantikus rózsaminták, csíkos, kockás strapabíró szövetek, áttetsző csipkék, természetes anyagok, lenvászonterítők, gyapjútakarók. A foltvarrás technikájával készülő, vagy kézi hímzésű dekoráció. Kiegészítők: Vidám képek, illóolajos üvegek, fűszerolajok, kerámia edények, vázák, díszek, kovácsoltvas keretes tükrök.

1. Mediterrán

2. Romantikus stílus

2. Romantikus stílus Finom mintázatú anyagok, pasztellszínek, csigavonalak jellemzik ezt a stílust. Halvány,természetes színek, amiket virágos vagy csíkos tapétával és textíliákkal még hangulatosabbá és romantikusabbá varázsolja a teret. Visszafogottan csillogó nemes anyagok jellemzik: bársony, selyem, szatén, fátyolszövet teszi elegánssá. Jellemzőek a márványfelületek és a kényelmes selyemmel borított párnarétegek.

2. Romantikus stílus A luxus fokozásaként tükröket, kristályokat és üvegtárgyakat is elhelyeznek. Ajánlottak a gyertyatartók a lakás minden pontjára.

3. Retro stílus

3. Retro stílus A stílus is kissé bohókás és fiatalos, színeiben és bútoraiban egyaránt. Jellemzőek rá a feltűnő minták és a műanyag minden mennyiségben. Kedvelt színei a fekete, a fehér, a piros – melyeket előszeretettel alkalmaz egymás kontrasztjaként -, de a lényeg, hogy harsány legyen, és a tekintetet odavonzza.

3. Retro stílus Nemcsak a színek harsányak, de a mintázatok és az anyagválasztás is merész, gyakoriak a műbőr, és a lakk felületek. Eltúlzott mennyiségű geometriai mintázattal – körök, csíkok, hullámok, téglalapok, négyzetek egyvelegével – nagy virágmintákkal találkozhatunk.

4. Vidéki stílus

4. Vidéki stílus Kifinomult színvilág jellemzi e stílust, a nyugodtabb, tompább színek alkalmazása: kék és a meleg barna színek teszik az otthont hangulatossá. Textilválasztéka sokszínű, jól mutat a kockás, csíkos a virágossal, mintással. A berendezések és textíliák természetes anyagokból készülnek. Bútorzata praktikus. A kandallóban ropogó tűz a teljes harmóniát jelenti ebben a stílusban. A régi és az új jól megfér egymás mellett.  

5. Minimál stílus

5. Minimál stílus A minimál stílus a tér és a levegő utáni vágynak tesz eleget. Nagy rendezettség, ám minimális anyag- és dekoráció-felhasználás jellemzi. Minden szimmetrikusan és ritmikusan van elhelyezve. A színek leheletkönnyűek, nem rikítanak ki a lakásból. Színei leginkább a földszínek, a szürke, a fekete, a fehér, és a halványsárga. A textíliák rendszerint mintázat nélküliek.

5. Minimál stílus Formavilága egyszerű, letisztult, távol áll tőle a hivalkodás, elegancia jellemzi.  A terek dekorálása is a minimálisan szükséges dísztárgyakra korlátozódik.

6. Klasszikus stílus

6. Klasszikus stílus Főbb jellemzők:fensőbbséges, elegáns, értékes, fényűző, távolságtartó, nyugalmat árasztó A klasszikus bútorok az igazi, örök szépséget képviselik. Ízléses, kisebb és nagyobb bútorok egyaránt a funkcionalitás szerepében állnak, kényelemmel ötvözve. A lakás összképéhez tartozik a kandalló.

6. Klasszikus stílus A bútorok mellett a kelmék adják meg a klasszikus otthon karakterét. A drapériák, függönyök nemes anyagból  - selyemből, bársonyból, csipkéből – készülnek. Az anyagok között előszeretettel használjuk a sima vásznat virágmintákkal, a selymet, illetve a csipkét, a rojtos anyagból készült függönyöket.

7. Japán stílus

7. Japán stílus Lényege: a szépség és a hagyomány a praktikum és a szépség. Minden nagyon egyszerű, de jellegzetes vonalvezetésű. Világos fa- vagy kőpadló, sötét és alacsony bútorok, fehér és tört fehér falak. Letisztult formák és finom, tompított árnyalatok jellemzik. Nem szereti a csillogást, matt felületeket használ. A falakon és tevtílilákon minimális mennyiségű festett motívumok vannak :lótuszvirág, a madár és bambuszlevél.

8. Pop-art stílus

8. Pop-art stílus Pop stílus feltűnő és energikus „képregény művészet”modern, merész. Igényes belső környezetben kreativitás és egy csipetnyi irónia jellemzi. A színek intenzívek mind a kárpitokon mind az anyagokon mesés türkizek, narancs, zöldek, pink, lila, piros. A csempék fényesek és anyagukban különleges textúrájúak. Vonalas és íves geometrikus formák jellemzik az ilyen otthont.

Teszt 3 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? Mediterrán stílusú lakásokban természetes anyagokból készülnek a bútorok és a lakástextíliák is.

Teszt 1 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? A japán stílusú lakásokban aprómintás anyagokat nem használnak díszítésre.

Teszt 2 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? A pop-art stílusú szobákban a színek intenzívek.

Teszt 4 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? A vidéki stílusú lakásokat meleg barna színek teszik otthonossá.

Teszt 5 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? A romantikus stílusú szobákat a pasztell színek jellemzik.

Ellenőrzés 1 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? A japán stílusú lakásokban aprómintás anyagokat nem használnak díszítésre.

Ellenőrzés 2 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? A pop-art stílusú szobákban a színek intenzívek.

Ellenőrzés 3 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? Mediterrán stílusú lakásokban természetes anyagokból készülnek a bútorok és a lakástextíliák is.

Ellenőrzés 4 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? A vidéki stílusú lakásokat meleg barna színek teszik otthonossá.

Ellenőrzés 5 kérdés Igaz vagy hamis az alábbi állítás? A romantikus stílusú szobákat a pasztell színek jellemzik.