Hogyan tanulok? 5/8.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Készítette: Sábián Róbert
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
Az agyunk tornáztatása fontosabb torna mint az izmaink tornáztatása. Amint öregedünk, fontos, hogy agyunkat formában tartsuk. A mondás így szól: „Ha nem.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Agytorna. Érdekes kis feladatsor. Érdemes végig csinálni.
A Női Szavak Értelmező Szótára
Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet,
Bármilyen hülyeségnek tűnik, de működik. Próbáljátok ki!
B EFOGADÓ MUNKAER Ő PIACI POLITIKÁK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK Krémer Balázs
A tanulók válaszai a tanulmány kérdéseire (5700 válaszadó alapján)
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Készítette: a Dalai Láma
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Most egy kis teszt következik
Számitástechnikai alapismeretek
Könnyek....
Én-védelem a szociális munkában
Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet! Lehet, hogy fontos!
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… 10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… Kattints a folytatáshoz.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Fülemüle informatika verseny
Bármit elérhetsz amit szeretnél, csak tudnod kell, hogyan formálj öntőmintát hozzá saját gondolataidból.
A locke-i azonosságkoncepció értelmezésének problémái Szívós Eszter.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
A legerősebb kívánság      .
Milyen fizetések vannak? PéPéeS
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
Adj erőt Uram, adj fénysugarat,
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Szép napot.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Három kérdés Problémamegoldás.
Mennyire tudsz relaxálni?. Az alábbi kérdések közül hányra tudsz igennel válaszolni? Előre szólok a tévézés és a semmittevés nem azonos a relaxációval.
Lesz még öröm és könny.... Lesz még öröm és könny... Lesz még öröm és könny... Lesz még öröm és könny...
Pozitív gondolatok.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet, lehet hogy fontos!
mint ami mások szerint szükséges!
Személyiségteszt.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Hát én lennék, és Botond!! 
Van egy rossz hírem, máshogy nem megy!
JÓ REGGELT !.
Módszerek 5/5.
A nélkülözhetetlen kellékek 5/11. Előkészület – tanár Beszédművelés papírt kinyomtatni Az érdeklődési tesztet kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
Tanulási nehézségek 5/3.
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Környezetbarátnők.
Gyakorló óra 5/12.
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Hogyan tanulok otthon? 5/2.
Tanórai szokásaim 5/14.
Jegyzetkészítés 5/17.
ÚTRAVALÓÚTRAVALÓÚTRAVALÓÚTRAVALÓ A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
JÓ REGGELT !.
Tommy's Window Slideshow
Előadás másolata:

Hogyan tanulok? 5/8

Készítette: Sági Lajos Előkészület – tanár Az önvizsgálati kérdőívet kinyomtatni Ha használni akarod a dal kíséretét, akkor lejátszó eszközről gondoskodni Készítette: Sági Lajos

Ülj neki a munkának, ne halogasd! Ráhangolódás Ülj neki a munkának, ne halogasd! A tanulás munka, összeszedettséget, erőfeszítést kíván. Inkább csinálnál valami mást? Ne engedj a kívánságnak, később még rosszabb lesz! Nézz szembe a nehézségekkel, és győzd le azokat! Mindig válaszd a nehezebbet, ami több erőt kíván, ettől fejlődsz leggyorsabban, ettől erősödik önbizalmad, ekkor tudod becsülni magadat. Akaratod és cselekvőképességed attól erősödik, ha erőt veszel magadon. Minden kezdet nehéz – tartja a közmondás, a tanulást is elkezdeni a legnehezebb. Láss hozzá! Ne adj haladékot magadnak! Ha elkészültél, megbirkóztál a feladattal, igazi az öröm! Olvasás magadban, együtt hangosan, mondatonként felváltva, és ismét együtt. Egy ember élményszerűen felolvassa a végén… Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Ismétlés Milyen játékokkal bővíthetjük szókincsünket? Miért jó, ha bővítjük? Milyen lazító, frissítő gyakorlatokat ismerünk? Miért van szükségünk rájuk? Ki tudna bemutatni egyet? Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Szóértelmezés Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Kérdőív kitöltése Töltsd ki a kérdőívet a tanuláshoz való viszonyodról, a válaszaidat a következő órán fogjuk megbeszélni! Gondolkodj a válaszokon, a következő órán indokolnod is kell! Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Sok kicsi sokra megy! Egy ötös, újra egy, Már a többi könnyen megy. Kedved nő, s ez a fő, Így jut végre, könyvecskédbe Csupa kitűnő. Tíz fillér, húsz fillér: Majd meglátod mennyit ér. Apránként gyűjtjük mind, Lesz belőle egy-kettőre Sok-sok jó forint. Készítette: Sági Lajos

Ülj neki a munkának, ne halogasd! Befejezés Ülj neki a munkának, ne halogasd! A tanulás munka, összeszedettséget, erőfeszítést kíván. Inkább csinálnál valami mást? Ne engedj a kívánságnak, később még rosszabb lesz! Nézz szembe a nehézségekkel, és győzd le azokat! Mindig válaszd a nehezebbet, ami több erőt kíván, ettől fejlődsz leggyorsabban, ettől erősödik önbizalmad, ekkor tudod becsülni magadat. Akaratod és cselekvőképességed attól erősödik, ha erőt veszel magadon. Minden kezdet nehéz – tartja a közmondás, a tanulást is elkezdeni a legnehezebb. Láss hozzá! Ne adj haladékot magadnak! Ha elkészültél, megbirkóztál a feladattal, igazi az öröm! Közös felolvasás… Készítette: Sági Lajos