„teljesen elégő áldozat”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Advertisements

Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
Kis Angyalkák.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
A HÁROM FA.
Egyszerűen hihetetlen Dwight D. Eisenhower tábor- noknak igaza volt, amikor elrendelte, hogy fényképez- zenek és filmen örökítsenek meg mindent, amit láttak.
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
Igaz történet karácsony előttről
A nok es en.. Mindenekelott, hadd mutatkozzam be. A nevem Bernard.
Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával Jel Könyvkiadó 2011.
(A tudomány szemszögéből)
VIII. Henrik feleségei.
William Wordsworth Zene: O Mio Babbino Caro From „Gianni Schicchi” igyósi Moni.
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
A tábor: - Auschwitz I. - Auschwitz II. (Birkenau)
ALAPIGE: 1Kir 3,
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
A vita Egy csaj élete.
Istenem mit tettem? Egy csaj története. Szuszi,ne szomorkodj ezen a szép napon!
„Jaj annak,aki alkotójával perbe száll, holott cserép a föld többi cserepeivel! Vajon mondja-e az agyag alkotójának: Mit csinálsz?” Ézsaiás:45,9.
A teáscsésze Egy házaspár elment vásárolni, hogy vegyenek valamit közelgő házassági évfordulójuk alkalmára. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat,
SZENT PATRIK IMÁJA.
Családom eredetéről. Kislányom azt kérdezte anyukájától: „Egyáltalán – hogyan kezdődött az élet ezen a Földön?" Anyukája így felelt: „Isten megteremtette.
Jézus nevén szólította: „Mária!” Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: „Rabbuni!” - ami azt jelenti: Mester. Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem,
KUTYASORS.
SZENT PATRIK IMÁJA Urunk Jézus, te légy velünk,te légy előttünk!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Nyújts kezet a csapatnak!. Egy nap a farmon élő kis egér kémkedett a gazda és a felesége után, amint egy csomagot bontottak ki. Megrémült mikor rájött,
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Kis Angyalkák.
Aratás idején, szép holdvilágos éjszakákon kint a szérűn egyéb se járta, csak a Kuckó király története.
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
Szívem áldott hangján Te ismersz nagyon jól, Megérted azt, mi bennem van, ha ajkam nem is szól. Ha válaszút előtt állok, ha a léptem tétova, Hozzád futok,
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
FIAM – MY BOY.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
ISTEN hozott köztünk!.
Ezt a táncot neked ígértem,
A VÉGZŐS EGYETEMISTA.
A HAJÓTÖRÖTT
ZÖLD Kövesd a ZÖLD-et! Apostol Jon A. Palmer
VERS RÓLAD.
NAGYBÖJT 2012 …az újrakezdés lehetősége…
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
All we love, we left behind
Nagyböjt 2011 …Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Barát Müller Péter.
Auschwitz Album - Utazó kiállítás -.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kereszttel élni Csak az élhet igazán, aki az életet a maga valóságában tekinti. Elmélkedésünk tudatosítani akarja bennünk életünk fontos eseményeinek az.
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
„El kellett mennünk a gettóba. Volt egy Muri nevű kutyánk. Az szegény olyan hosszú ideig futott utánunk, mígnem fáradtan hátra maradt. Talán az egyetlen.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Bella István: Áni Máni messze néz. Láttad-e már, hogyan vonulnak hegynek a fák, hogy bandukolnak elébb odalenn, egyen-ketten, majd hárman-négyen, többen.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Családom eredetéről.
Imádkozz az Észak-Koreában élő gyermekekért!
VERS RÓLAD.
Heltai Jenő: A P Á M (Bokrétás András).
Előadás másolata:

„teljesen elégő áldozat” Holokauszt.. „teljesen elégő áldozat”

DE! Sokan hallottak róla.. Sok mindent tudnak róla.. Rengeteg áldozatot vont maga után.. DE! a túlélőkről is beszélnünk kell mert van olyan, aki túlélte azt a mérhetetlenül nagy megrázkódtatást, ami akkor történt. Néhány mondat tőlük, amivel ők visszaemlékeznek a koncentrációs tábor időszakára..

Teleki Júlia „Reggel kilenc óra. Egy 15 éves szerb gyerek ront be a házba, puskával a vállán és arra kényszerít bennünket, hogy azonnal hagyjuk el a házat, mert különben mindannyiunkat megöl. Öltözködésre már nem adott időt..”

Oskar Gröning „Egy gyereket egyszerűen megfogtak a lábánál és felhajították a kocsira…amikor tovább jajveszékelt, odacsapták a teherautó oldalához. Nem értettem, hogyan képes az SS-ből bárki is arra, hogy megfogjon egy gyereket és szétverje a fejét egy teherautó oldalán…vagy lelője, és felhajítsa a platóra, akár egy zsák lisztet.” Gröning SS-Rottenführer (tizedes) volt. Mégis el akart menni Auschwitzból, de nem engedték.

Forgács János „Mengele pálcája” „Mengele egyesével ránk nézett, és vagy balra, vagy jobbra mutatott a pálcájával. Akit balra irányított, az szintén ment a gázkamrába, és másfél óra múlva már nem élt. Én stramm gyerek voltam, ezért apámmal együtt jobbra mentünk, munkára. Még aznap egy újabb szelektálás volt, apámat akkor láttam utoljára, még csak nem is hallottam róla többé az életben.”

„Nem győzték a hamvasztást” „B14514: Ez lett a nevem" „Kaptunk egy azonosító jelet. Az én karomba azt tetoválták, hogy B14514. Ez lett a nevem. És büszke voltam rá, mert addig csak azt ordították, hogy te. Mostantól, ha meghallottam, hogy B14514, tudtam, hogy engem szólítanak.”

Eliasz Skoszylas „Fogalmam sincs, mi játszódott le azokon a járműveken. Csak azt éreztem, hogy többé nem tudom feldolgozni, ami körülöttem zajlik és valahogyan minden meghalt bennem.”

Batya Druckmacher „Az egyik vadállat megkérdezte tőlem, kinek a gyereke áll mellettem. A nővérem, aki ott állt a közelemben, meg akart engem menteni és azt mondta, hogy ez az ő gyermeke. Mikor felkiáltottam, hogy a gyermek az enyém, megvertek, amiért hazudok. Így elvitték a gyermekemet, együtt a nővéremmel…”

És még sokan mások.. Regina Widawska Olga Elbogen Livia Lieberman Cecilie Klein-Pollack És még sokan mások..

Köszönjük a figyelmet!