IT ESZKÖZÖK KEZELÉSE. P ROJEKT HÁTTERE, KONTEXTUSA, HELYI IGÉNYEKRE REFLEKTÁLÁS A technikai eszközök megosztják az idősebb és a fiatalabb generációt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Önkéntesség a Szolidaritás Évében
Advertisements

A gyermek, mint közjószág? Szeged, október 15. Gál Róbert Iván Múltunk van. Jövőnk lesz? dr. Kováts Zoltán emlékkonferencia.
Egy pályázat az Internet használat népszerűsítésére Tanulás a főzésen keresztül A Tempus közalapítvány Grundtrig pályázatása beadott projekt.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Döntéshozói fórum Aktív idősödés elősegítése: a CE-Ageing Platform projekt június 15. Türr István Képző és Kutató Intézet.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
A SZETT bemutatása A 20 éves múltra visszatekintő Szövetség magyarországi nonprofit, civil szervezetek szövetsége; Kiterjedt hazai és nemzetközi partnerhálózattal.
Tudomány Társadalom Kommunikáció Pojekt-bemutató.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Tisztelt Bíráló Bizottság!. Mi, a fiatal generáció nagy a csábítást érezünk arra, hogy a jövőt kutatva jóslatokba bocsátkozzunk, hogyan alakul az emberiség.
Öregedő Európa – társadalmi kihívások
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola II. alprogram: Képzők képzése.
Átadása - közvetítése - kialakítása - fejlesztése - kialakulásának segítése.
Gazdálkodási ismeretek 11. osztály
Korlátok és lehetőségek. Három év tapasztalatai. Nagy Generáció projekt: kommunikáció és/vagy virtuális közösségteremtés.
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Mobilitás és közösségi média – „Szép új világ?”
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Interkulturális mentorálás
Partnerség és együttműködés Érdekcsoport-elemzés
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
„Méltóképpen Időskorban” Az országgyűlési biztos idősügyi projektje Dr. Borza Beáta projektvezető.
XXX, Uddannelsesafdelingen, Århus Universitetshospital, Risskov Egy képzés a tanulásért Conference
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
ÚJ ISKOLA, ÚJ TUDÁS: JAVASLATAINK ÚJ MAGYARORSZÁG KORMÁNYZATI KONFERENCIA március 4.
A projekt oktatási rendszere Előzmények Fejlesztőknek szóló oktatások Képzőknek szóló oktatások TÁMOP A/1-11/ Homor.
O:DAvagyunk Az Online Demokrácia Activity filozófiája Kiss Mária Rita BIA Ifjúsági projekt vezető.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Civil fórum Aktív idősödés elősegítése: a CE-Ageing Platform projekt Fiedler Ágnes, Közép-Pannon Kft február 15. Türr István Képző és Kutató Központ.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Projektzáró rendezvény.  Szó esik arról, hogy mit csináltunk  Mi Youthpass?  A Youthpass tanúsítványok átadására is sor kerül  Vendéglátással kedveskedünk.
Az OKKR szintjei és szintleírásai a 6–8. szint Bókay Antal.
A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FORRÁSKÖZPONT SZEREPE ÉS TAPASZTALATAI A „KÖZ-TÉR-HÁLÓ” PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA SORÁN Záró konferencia Alsómocsolád, augusztus.
„Civil ABC Eger térségében”
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Mobilitási stratégia Jövőkép: 2013-ra a mobilitás váljon a humánerőforrás fejlesztés elismert, bevett és könnyen hozzáférhető eszközévé Magyarországon.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
EUROPROFESSIONAL HUNGARY KFC Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium KARCAG.
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
Idősek és ifjak a jövőért
A diákok és a közösségi munka V/iszonya. Projektünk indíttatása: o A kötelező ötvenórás közösségi szolgálattal szemben a diákok ellenérzéssel viseltetnek.
Barankovics István Alapítvány Tanári Kerekasztal Kiss Mária Rita BIA Ifjúsági projekt vezető.
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
ÓZDI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL 2. ÜLÉSE „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az ózdi járásban” ÁROP-1.A
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) az Európai Unió „Egész életen át tartó tanulás program / Grundtvig felnőttoktatási program” keretében.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Hajós Katalin Budapest, június 5.
Be SMART – az új generáció vállalkozásai Budapest, november 20. Szalai Piroska.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Infokommunikációs modellprogram az idősek otthoni biztonságáért
„ Út a munkaerőpiacra” GINOP / projekt Jász-Nagykun-Szolnok megyei megvalósítása.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Miskolc, Szenior tudáskormányzás Cédrus-NET Konferencia 1 Szenior kompetencia-deficit Csutorás György - Matiscsákné dr. Lizák Marianna.
Jó együtt lenni! Idősek Otthona Bakonyszentlászló.
A hardware fejlesztő KKV-k valósága Magyarországon
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Határon túli magyar társadalmi adatok elemzése
„Tudásátadás – generációk összefogása a családban és a munkahelyen”
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Integrált áramkörök programozása
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Ünnepélyes bizonyítvány átadás.
Előadás másolata:

IT ESZKÖZÖK KEZELÉSE

P ROJEKT HÁTTERE, KONTEXTUSA, HELYI IGÉNYEKRE REFLEKTÁLÁS A technikai eszközök megosztják az idősebb és a fiatalabb generációt. Az idősek nem rendelkeznek elegendő ismerettel az IT eszközök megfelelő használatával PL.: okostelefonok használata, érintőképernyős jegyvásárlás, közösségi oldalak használata, média eszközök kezelése

A PROJEKT CÉLJA A technikai tudás átadása A társadalom adta lehetőségek kiaknázása az idősebbek számára A két generáció közötti kapcsolat javítása Esélyegyenlőség

A PROJEKT CÉLCSOPORTJAI 65 év felettiek és az őket oktató diákok Az itt megszerzett tudás átadása által a projektben nem résztvevő emberek