Lábprotézis Koncz Gergő E4GCJ8.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Super Hybrid Engine (SHE) NB PM Team Sept. 02, 2008.
Advertisements

Logisztika alapvetések.
Vezérlés, szabályozás, automatizálás
Videó kártyák újdonságai Készítette: Villás Tibor.
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
GÉP - MUNKA – ENERGIA - TELJESÍTMÉNY
I. Informatikai alapismeretek Dabas, november 18.
1 VERSENY és SZOLIDARITÁS a gyógyításban Bokros Lajos közgazdaságtan és közpolitika professzora vezérigazgató Közép-Európai Egyetem Budapest.
E-Lab gyakorlati oktatás megvalósítása Festo MPS-PA munkaállomással
Számítógépek, és Gps-ek az autókban
A villamos fogyasztás befolyásolása
Bemutatkozás Gergely Antal Gergő BME-VIK Mérnök informatikus szak
NC - CNC.
Az emberek életében kellemes élmény a jól megszervezett nyaralás. És ezt a legtöbb esetben meg is akarják örökíteni. Csak az nem mindegy mivel teszik.
Debreceni Egyetem Műszaki Kar
Energiahálózatok és együttműködő rendszerek
Intelligens anyagok.
A kompozitok szerkezet-képzése (a teríték kialakítása) Mi történik? A gyantával ellátott alkotóelemek xy síkban egymáshoz képest a végleges helyükre kerülnek.
A FOLYAMATOK AUTOMATIKUS ELLENŐRZÉSE Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Programozás C-ben Link és joint Melléklet az előadáshoz.
Időbeli lefolyás szerinti
A Helytelen Testtartás
Helytelen testtartás.
Vállalkozások. A vállalat: olyan szervezeti egység, amely a piac más szerepl ő it ő l elkülönülten gazdálkodik, ezekhez piaci kapcsolatok f ű zik, megteremti.
BIOMECHANIKA.
Szabályozás-vezérlés
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Létező hálózatok Kapcsolat-orientált csomagkapcsolt adathálózat: X.25.
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
Készítette: Gergó Márton Konzulens: Engedy István 2009/2010 tavasz.
Az élelmiszerkutatás fő irányai: Jövőkép 2020-ig
Fékberendezések I csoportosítás, dobfékek
A Jövő Internet, ahogy mi látjuk: demo és poszter előzetes Sonkoly Balázs (BME-TMIT)
AszinkronitásSebesség Csökkentett szerver terhelés* Jobb hálózat kihasználás Felhasználói élmény Rövidebb válaszidők.
Adaptált, sportos jellegű mozgásfoglalkozások krónikus sokizületi gyulladásos betegeknek Az ÖTM által 2007 évben támogatott „Sport a rehabilitációban”
Az innováció következményei. A., A következmények vizsgálata – az eddigiek során igen kevés figyelmet fordítottak rá I. Az ügynökök véleménye II. A hagyományos.
Automatika Az automatizálás célja gép, együttműködő gépcsoport, berendezés, eszköz, műszer, részegység minél kevesebb emberi beavatkozással történő, balesetmentes.
BEVEZETŐ Dr. Turóczi Antal
Virtuális méréstechnika a középiskolai kísérletező oktatásban
A gyorsaság fejlesztése futásnál
Mikroprocesszor.
Chapter 6 Input Technologies and Techniques. Jó vagy rossz? Toll vs. érintés + kézírás, rajzolás + pontos kijelölés + extra funkciók (pl gomb) - mindig.
Automatika Az automatizálás célja gép, együttműködő gépcsoport, berendezés, eszköz, műszer, részegység minél kevesebb emberi beavatkozással történő, balesetmentes.
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
Készítették: Turai Krisztina és Csaja Eszter Natália 9.a
Az ember kapcsolata a külvilággal Cél: létfenttartás, komfort megismerés (tudomány, oktatás) gazdaságosság … külvilág érzékelés beavatkozás feldolgozás.
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 5.
A nyugalmi elektromágneses indukció
AZ EGÉR.
1 Számítógépek felépítése 13. előadás Dr. Istenes Zoltán ELTE-TTK.
2. Operációs rendszerek.
ELEKTRONIKUS KERÉKPÁR VÁLTÓ- RENDSZEREK KÖŐ KATALIN EC58AW.
Umron, az asztaliteniszező robot KOVÁCS BERTALAN FJF6UG.
 Az Active Body Control (ABC) egy intelligens felfüggesztés, melyet a Mercedes-benz fejlesztett ki, és már 1999-ben alkalmazták bizonyos típusokban.
BigDog Gregus Albert AKXHA9. A BigDog Boston Dynamics fejleszti durva terepre szánt négy lábon járó robot 109kg 1m magas 1,1m hosszú 0,3m széles Képes:
A funkcionális tréning jelentősége és alkalmazása a kosárlabdában
Az értékesítés két arca. SZTORI Szendrő Szabolcs (70) hegymászó és fotós igaz története A hegymászás, mint kihívás Tisztelni a hegyeket és szeretni Kitartás.
Járművillamosság-elektronika
ETailer Kit Lenovo VIBE Shot 2015 Lenovo Internal. All rights reserved. Ildikó Árva
Ilyen számítógépet szeretnék
Fogalomtár bevezetése a Magyar Telekomnál
A koordinációs képességek felosztása és fejlesztési lehetőségei
Digitális világ, eszközök
Készítette Ács Viktor Villamosmérnök hallgató
Gyakorlat.
Szabályozás-vezérlés
Fizikai inga lengése 11. évfolyam.
4. 1. Motorok vezérlése A robot a vezérlőegységhez kapcsolt motorok segítségével valósítja meg a különböző mozgásokat. A robothoz négy motor csatlakoztatható,
Nagy Roland | Robotika PMB2530, PMB2530L Nagy Roland |
Az állóképesség fejlesztésének módszertana
Előadás másolata:

Lábprotézis Koncz Gergő E4GCJ8

Térd működése térd az egyik legösszetettebb ízület szalagok engedik a térdet viszonylag szabadon mozogni, azonban le is korlátozzák szalagszakadás esetén hosszú regeneráció sokrétű használat állás, ülés, járás, futás, térdelés

Vásárlói elvárások legtöbb esetben már a mindennapi tevékenységek hibamentes biztosítása is elég sportolóknál extra funkciók (futók, sziklamászók) a járás, állás, ülés tulajdonképpen automatikus cselekvések, ezt az érzést várja el a fogyasztó biciklizés, hátrafelé járás, futás

Lábprotézis-típusok több mint 100 típus két csoportba osztható: mechanikus és számítógépesített mechanikus: egytengelyes vagy „polycentric” „polycentric”: népszerűbb, sokoldalúbb, kényelmesebb, hamarabb hibásodik egytengelyes: mint egy szimpla csuklópánt egyszerű, gazdaságos, jobban bírja erőbefektetés szükséges az egyensúlyhoz

Lábprotézis-típusok stabilitási megoldások: manuális vagy súlykontrolos megoldás manuális akaratlagosan kikapcsolható bekapcsolásnál több funkció, jobb stabilitás járás kikapcsolt állapotban is lehetséges súlykontrolos ajánlott idősebbeknek és kevésbé aktívabbaknak

Lábprotézis-típusok mechanikai súrlódás a lengés irányítására „constant friction” megbízható, konkrét sétálási sebesség „variable friction” variálható sétálási sebesség fejlődés: Fluid Control tetszőleges sebesség hidraulikus vs. pneumatikus

Mikroprocesszor beépített szenzorok és mikroprocesszor folyamatos visszajelzés pneumatikus vagy hidraulikus rendszert vezérelnek természetesebb járás élmény mechatronika betörése a protézisek világába

Vezérlés Manapság több szenzor új technológiák Minimális rendszerkövetelmények szenzorok: térdnél szög érzékelése, boka mozgásának érzékelése, terhelés érzékelés jel a mikroprocesszorba processzor jel szerint működteti a hidraulikus rendszert mérési frekvencia > 50 Hz Manapság több szenzor új technológiák felhasználói igényekhez alkalmazkodás

Szerkezet, működés

Újabb típusok Ottobock X3 Microprocessor Knee Össur Rheo Knee 3 US hadsereg és Ottobock kooperációja vízálló, start-and-stop, tartósabb Össur Rheo Knee 3 5 szenzor technológia pillanatok alatt reagál

Hugh Herr fiatalkorában elvesztette mindkét lábát sziklamászóból tudós idegrendszerre kapcsolt művégtagok

Felhasználás

Felhasználás

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!