Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 CD, DVD írás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Külső memóriák.
Advertisements

OPTIKAI LEMEZEK JELLEMZŐI, TÍPUSAI
Háttértárak ismertetése
Hardver ismeretek Háttértárolók
Napjaink háttértárolói
Napjaink háttértárolói
Háttértárak. Háttértárak A háttértárak működési elve A háttértárak feladata: Az éppen nem használt adatokat és programokat háttértárolókon tároljuk.
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Az optikai tárolók Az optikai tárolórendszerekre jellemző, hogy az írás és olvasás lézersugárral történik. Az optikai tárolókat több tulajdonságuk markánsan.
Készítette: Ferenczi Krisztián (FEKSAAI.ELTE). Optikai lemezek jellemzői Az írás és olvasás lézersugárral történik. Az optikai tároló felületén az adatok.
Tárgy: Számítógépes alapismeretek Készítette: Horti Tamás (HOTSAAI.ELTE)
Optikai tárolók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Készítette: Sebestyén Dávid SEDRAAI.ELTE. Az adathordozók Ha nincs hálózatban a két számítógép, amik között adatot szeretnénk átvinni Vagy a digitálisan.
Bevezetés Az adathordozó: félvezetős, mágneses, optikai vagy egyéb elven működő eszköz, amely egy számítógép-környezetben adatokat, programokat, képeket.
Minden,amit az adathordozókról tudni kell
A számítógép felépítése
Háttértárak.
Informatikai eszközök
Optikai tárolók A digitális adatok optikai tárolására alkalmas egyik eszköz a kompakt lemez (CD = Compact Disk) amelynek legismertebb formája a csak olvasható.
Készítette: Simon Anett 9.c
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Minden, amit az adathordozókról tudni kell!
Készítette: Solymosi Roland EHA-Kód: SORSSAI.ELTE
Optikai adattárolás Varga Viktor - VAVSAAI.ELTE. Tartalom Az optikai adattárolás - Jellemzők - Kifejlesztése - Működés - Adatszerkezet - A jövő - Források.
Optikai lemezek jellemzői, típusai. Története Kiváltó ok Alapcél Katonai alkalmazás Thomson, DVA, ODC, Philips, Sony laser disc (LD)
Háttértárak Informatika tananyag.
Optikai meghajtók. CD (Compact Disc) 1978 Philips – LaserVision –Filmek optikai tárolón –Kevés siker 1982 – Philips+Sony –audio tárolásra –Bakelit leváltása.
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Damjanich János Általános Iskola
Napjaink háttértárolói
Memóriák típusai, jellemzői
Készítette : Szente Szilvia Spek Krisztina Felkészítő tanár : Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Napjaink háttértárolói Király Erik Péter Felkészítő tanár:Sári Éva Türr István Gazdasági Szakközépiskola 6500 Baja, Bácska tér 1.
„Én így tanítanám az informatikát”
Optikai lemezek jellemzői, típusai
Háttértárolók Ki és beviteli periféria. A számítógép kikapcsolása után is hosszú ideig képesek megőrizni az adatokat.
Média tárolóeszközök. A CD  A CD(compact disk) ált. 700Mb kapacitású  Optikai tároló  Hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.
Készítette: Aranyos Edit & Fazekas Sarolta A CD-rom története.
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
Állománykezelők és optikai elven működő háttértárak.
Háttértárak.
Optikai tárolók CD, DVD.
A számítógép tárolóeszközei
A háttértárak felépítése és működése
Témazáró dolgozat Kiegészítések.
 A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok.
Alapfogalmak, módszerek, szoftverek
Számítógépes alapismeretek beadandó. A CD-kről 1979, Philips és Sony Első lemez: augusztus mm átmérőjű korong Infravörös lézer Spirál EFM.
5. osztály Háttértárolók
Hang anyagok tárolása Magnószalag Magnókazetta Bakelitlemez CD
Minden, amit az adathordozókról tudni kell
Optikai lemezek Készítette: Tóth Gábor TOGSABI.ELTE.
Optikai lemezek jellemzői, típusai
Mai számítógépes perifériák
Mappa- és fájlműveletek
MINDEN, AMIT AZ ADATHORDOZÓKRÓL TUDNI KELL
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 Windows XP operációs rendszer I. Alapfogalmak, képernyőelemek, Alapvető.
Fájlkezelés alpafogalmai
A számítógép felépítése
Kialakulásuk  1960-as évek közepétől több cég egymástól függetlenül fejleszti  Katonai célokra készül  Létrehozás célja: A mágneses tárolóknál nagyobb.
Háttértárak. Csoportosítás zMágneses elvű yFloppy yWinchester yszalagos egységek zOptikai elvű yCD yDVD zEgyéb ylyukkártya.
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Ma használatos háttértárakat és azok tárolási technológiái (Informatika érettségi 5.tétele) Készítette:Dobrovolni Edit 12.c.
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
Adathordozók Pap Gergely (PAGNAAT) Felhasznált forrás: Wikipédia.
A számítógép felépítése
A számítógép tárolóeszközei
Tároló perifériák.
A számítógép felépítése
Információtechnológiai alapismeretek
Előadás másolata:

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 CD, DVD írás

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 2 A CD adathordozók csoportosítása  A CD (a Compact Disc rövidítése) általában 700 MB (megabájt) kapacitású optikai tároló, amely hang, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.  A CD-k különböző fajtái a következők:  CD-DA (CD-Digital Audio, kizárólag hanganyag tárolására)  CD-ROM (adat, préselt)  CD-R (írható)  CD-RW (újraírható, adat, véletlen elérésű)

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 3 DVD lemezek  DVD-k esetében a rivális formátumok miatt a kompakt diszkeknél bonyolultabb a helyzet.  Az egyszer és többször írható típusokból ugyanis több fajta is létezik, így kissé nehéz kiválasztani a megfelelő lemeztípust.  A jelenleg kapható írható DVD-k legelterjedtebb típusai a következők: DVD-R DVD+R DVD-RW DVD+RW DVD-RAM

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 4 CD, DVD írás  NERO  Nincs nagy különbség a szoftver használatában CD vagy DVD írás során.  A Nero StartSmart-ot használjuk  Adat CDAudió CD

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 5 NERONERO

6 NERONERO  Írjunk meg egy adatlemezt

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 7 NERONERO  Folyamat  Állítsuk be a CD/DVD meghajtót  A Fájlkezelőben tallózzuk be azt a mappát, vagy jelöljük azokat az állományokat, melyeket fölírni szeretnénk.  Húzzuk át az állományokat a CD/DVD ablakába  Adjunk nevet lemezünknek (Alapértelmezés szerint ez Lemezem, ebbe a mezőbe kattintva adhatunk új nevet)  Majd kattintsunk az Aktuális összeállítás felírása nevű nyomógombra

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 8 NERONERO  Folyamat  A megjelenő ablakban finomíthatjuk még az írás beállításait Dátumokat adhatunk hozzá Címkét módosíthatunk Írási sebességet állíthatunk  DVD-írás (CD-írás) nyomógomb

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 9 NERONERO  A megjelenő ablakban követhetjük végig az írás folyamatát

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 10 NERONERO  A folyamat befejezése után, a Kész gombra kattintva visszatérhetünk az eredeti ablakhoz  Az írásról Napló is készül, ezt elmenthetjük, vagy kinyomtathatjuk.  Ebben az írás folyamatát rögzíti a szoftver Napló megtekintése

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 11 NERONERO  Teljes lemez másolása

Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 12 NERONERO  Borító tervezése  Egy egyszerű grafikai program, melynek segítségével CD borítókat és címkéket tervezhetünk.