Gazdaság A gazdaságszociológia alapjai Szociológia előadás 2005. március 24.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Készítette: Pósa Szabolcs Németh Gábor
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
Munkavállalás, munkavállalók Ausztriában egy kérdőív alapján Dr. Hardi Tamás tudományos munkatárs MTA RKK NYUTI.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Kutatási terv bemutatása: diszkriminációtesztelés a gyakorlatban
VEZETÉSELMÉLET klasszikus irányzat
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
Deviancia Minden tünet kialakulásánál szerepet játszik:
Érvek, érvelés.
Gazdaságszociológiai alapfogalmak Csere, piac, munkareőpiac.
Szervezeti formák.
A VEZETÉSTUDOMÁNY TÖRTÉNETE, ALAPVETŐ VEZETÉSI ISKOLÁK
A VEZETÉSTUDOMÁNY FEJLŐDÉSE, TÖRTÉNETE
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
3. előadás.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Családi vállalkozás.
A bürokrácia térnyerése Weber szerint a bürokráciának a társadalmi fejlődéssel összefüggésben bekövetkező „előrenyomulása” speciális racionalitásával függ.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A gazdasági szuburbanizáció mérése,
Szervezeti Formák Tradicionális Szervezeti Formák
Egyéni döntések a szervezetben
Az előadást készítette:
Iskola és mobilitás Tantárgyfelelős: Dr. Kovács Ernő Az előadást készítette: Péter Erzsébet.
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Passzív és aktív eszközök a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) felosztásában - célok, előnyök.
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Elméleti közgazdaságtan
A minimálbér költségvetési hatásai HALPERN LÁSZLÓ, KOREN MIKLÓS, KŐRÖSI GÁBOR és VINCZE JÁNOS MTA Közgazdaságtudományi Intézet.
A SZEGÉNYSÉG ÉS KIREKESZTÉS VÁLTOZÁSA, 2001–2006 Ferge Zsuzsa beszámolója MTA MEH 2006–2007-ben végzett stratégiai kutatások eredményeit bemutató ülésszak.
A rejtett foglalkoztatás kiterjedtsége és tényezői Magyarországon Tóth István János „A magyar munkaerőpiac jövője” Magyar Tudományos Akadémia – Kisterem.
Margitay – Mérnöketika KENŐPÉNZ ÉS KORRUPCIÓ 12. óra.
Alapfogalmak: igazgatás, közigazgatás, bürokrácia Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán 2012.
Mérnök informatika szak BSc.
Összehasonlító gazdaságtan
A szervezeti irányítás tudattalanja - Mitsubishi Heavy Industry M. Nussbaum-Gomes Kultúraközi különbségek a szervezetek működésében V. Előadás.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Második és informális gazdaság Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar Munkaszociológia április 21.
Az egyenlőséggel kapcsolatos attitűdök Lelkes Orsolya European Centre for Social Welfare Policy and Research, Bécs.
Fogyasztásszociológia Balogh Eszter. Miről szól a kurzus? Szociológiai aspektusok Közgazdasági aspektusok.
Szervezeti struktúra és kultúra
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
Mire való ma az állam? K öltségvetés, foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés Bod Péter Ákos Budapesti Corvinus Egyetem.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi. Nevelő Szaktanár Hivatalnok Szakmai szervezet tagja Családtag Barát (nő) rokon szülő gyermek testvérházastárs …
A projekt szervezeti formái
7.Az elméleti redukció 1.A mechanizmus-vitalizmus vita –Szélesebb értelemben: redukálható-e a biológia a fizikára és a kémiára, vagy beszélhetünk-e autonóm.
8. Előadás Szervezetek és szervezeti formák
Munkanélküliség fogalma, típusai
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Az államháztartási hiány csökkentésének hatásai Hamecz István igazgató A Közgazdasági és Monetáris Politikai szakterület vezetője.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Milyen tényezők hatnak a fogyasztói viselkedésre?.
Jogi alapfogalmak. Társadalmi normák A társadalmi normáknak nevezzük az emberek életét, tevékenységét meghatározó magatartási szabályok összességét, amelyeknek.
A MAGYAR TÁRSADALOM SZERKEZETÉNEK VÁLTOZÁSA II.
Jelenkori társadalmi problémák és konfliktusok Tantárgyfelelős: Dr
A társadalmi rétegződés szociológia előadás III.
Faj, Nemzet, Etnikai csoport, Kisebbségek Tantárgyfelelős: Dr
Antenna Hungária Rt. Átalakítási Bizottság, Külső Szakértői Munkacsoport Előadás 02:52:15, június június június 26.
Társadalmi kiscsoportok, konformitás és deviancia
I. MI A SZOCIOLÓGIA?. Mai órán Félévi követelmények A szociológia, mint tudomány.
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Női Erőforrás Menedzsment Tanácsadás nők, vállalatok számára Dr.habil. Ternovszky Ferenc főiskolai tanár BGF.
12. óra Kenőpénz és korrupció.
ÉRTÉK, ESZMÉNY, NORMA A NEVELÉSBEN
fogalma, módszerei – vezetési elméletek
A közigazgatás szervezete
Emberpiac a Moszkva téren
A teljesítménymenedzsment stratégiai kérdései
Előadás másolata:

Gazdaság A gazdaságszociológia alapjai Szociológia előadás március 24.

Alapfogalmak Adam Smith: munkásságában szociológiai feltevések Max Weber: gazdasági élet társadalmi feltételei Schumpeter: vállalkozókra helyezi a hangsúlyt, ez pedig szociológiai elem Polányi Károly: a gazdaság a társadalomba beágyazottan működik

Alapfogalmak Informális gazdaság: kismértékű gazdasági tevékenység, nem jelenik meg a számításokban Második gazdaság: jövedelemkiegészítés céljából, a szocializmusban Szürke gazdaság: nem kifejezetten tiltott, de SZJA alól kibújás miatt nem is legális Fekete gazdaság: jólétet nem növel, illegális, bűnözés jellegű

Alapfogalmak Szervezet: az emberek többé-kevésbé személytelen kapcsolatokra felépülő nagyobb csoportja, amelyet a konkrét cél megvalósítására hoznak létre. Struktúrája van, feladatokat felosztják egymás között. Hierarchikus viszonyok alakulnak ki. Van formális és informális szervezet: a tagok közötti kapcsolatokat nem formálisan szabályozzák, hanem íratlan szabályok. Szervezet: az emberek többé-kevésbé személytelen kapcsolatokra felépülő nagyobb csoportja, amelyet a konkrét cél megvalósítására hoznak létre. Struktúrája van, feladatokat felosztják egymás között. Hierarchikus viszonyok alakulnak ki. Van formális és informális szervezet: a tagok közötti kapcsolatokat nem formálisan szabályozzák, hanem íratlan szabályok. Intézmény: nem szinonima a szervezettel. Az emberi tevékenységek bizonyos területére vonatkozó normák és értékek együttese, amelyek előírják, milyen viselkedést várnak el a társadalom tagjaitól e tevékenységekben. Intézmény: nem szinonima a szervezettel. Az emberi tevékenységek bizonyos területére vonatkozó normák és értékek együttese, amelyek előírják, milyen viselkedést várnak el a társadalom tagjaitól e tevékenységekben. Bürokrácia: olyan szervezet, amelyben az ügyintézés meghatározott szabályok szerint történik. Bürokrácia: olyan szervezet, amelyben az ügyintézés meghatározott szabályok szerint történik.

Módszerek Nincs kialakult módszertan. Lehetőségek: Esettanulmány Esettanulmány Matematikai modellek Matematikai modellek Kérdőíves lekérdezés Kérdőíves lekérdezés Mélyinterjú Mélyinterjú Megfigyelés Megfigyelés Közvéleménykutatás Közvéleménykutatás

Elméletek Gazdasági élet szereplőinek motívációi Homo sociologicus Homo oeconomicus Homo socio – oeconomicus: Lindenberg Sen: az emberek viselkedésében három indíték: önzés, szimpátia, elkötelezettség Simon: korlátozott racionalitás elmélete

Gazdasági mechanizmusok Eltérő vélemények vannak arról, hogy milyen mechanizmusok irányítják a gazdaságot. Polányi Károly: kölcsönös adományok, központi elosztás és begyűjtés, piac Zapf: bizonyos területeken a piac, máshol a jóléti állam mond csődöt. Megnő a háztartás, és a kis informális csoportok szerepe

Bürokrácia Max Weber szerint: a modern fejlődés egyik lefontosabb jellemzője. 1. a munka szakismereteken alapuló munkamegosztás szerint szerveződik 2. egyértelmű uralmi hierarchia van, pontos szabályok mondják meg, ki kinek adhat utasítást, ki kinek tartozik engedelmességgel 3. pontos szabályok szerint történik az előrelépés 4. az ügyeket pontosan megfogalmazott szabályok szerint intézik 5. az ügyintézésről írásos dokumentumok készülnek 6. a bürokraták teljes munkaidős állásban és fizetésért dolgoznak 7. a bürokraták ügyintézésében a kapcsolatok személytelenek.

A bürokrácia hátrányai Weber szerint 1. növekedésre törekszik: minél nagyobb a beosztottak száma, annál nagyobb a bürokratikus vezető tekintélye 2. mindenki addig emelkedik a bürokráciában, ahol már nem tud megfelelni a feladatnak. Ennek az előrelépési rendszer az oka. 3. a bürokráciában „benne van” az oligarchizálódási tendencia 4. a bürokratikus szervezetek merevekké válnak 5. fontos probléma, hogy hogyan lehet a bürokrácia előnyeit úgy biztosítani, hogy a hátrányait elkerüljük. A gazdaságszociológusok egy része a munkásönkormányzattól, annak kiterjedésétől várja a megoldást.

A gazdasági fejlődés társadalmi korlátai (Hirsch) 1. egyre több jószág válik olyanná, melynek haszna nem önmagában van, hanem attól is függ, hogy mások birtokolják-e. Minél többen tudnak hozzájutni, annál inkább veszít értékéből. Például a drága személygépkocsi. 2. a gazdasági fejlődéssel együtt jár a kommercializálódás: mindent meg lehet vásárolni, és egyre inkább vásárlás útján kívánnak mindenhez hozzájutni. Ez és az ezzel járó időhiány lerontja az élet sok elemét, például az emberi kapcsolatokat. 3. a gazdaság minden szereplője önérdekét követi, saját hasznát kívánja maximalizálni. Ez háttérbe szorít minden más erkölcsi normát. Egy társadalom sem képes bizonyos társadalmi normák elfogadása nélkül úgy működni, hogy a tagjainak jólétét emelkedő szinten biztosítsa.

Nemzetközi tendenciák Tudományos munkaszervezés: Taylor Emberi kapcsolatok irányzat: Mayo Friedmann: a munka nemcsak jövedelmet ad, hanem értelmet is az életnek. Gépesítés és automatizálás ezt megszünteti. Felveti a tömeges munkanélküliség lehetőségét is.

Autonóm csoportok és munkás önigazgatás Autonóm csoport: a feladatot nem munkások kapják, hanem a teljes munkacsoport, a feladatot saját maguk osztják szét egymás között. Jó eredmények Munkás önigazgatás: a vállalati tanácsoknak munkás tagjai is vannak. NDK-ban hosszú távon pozitív eredmények. Lengyelországban nem valósította meg az elképzeléseket.

Munkaerőpiac, munkanélküliség Szegmentált piac. Külön piac a nőknél, férfiaknál, teljes és részmunkaidősöknél, alacsonyabban és magasabban szakképzetteknél Munkanélküliség a világválság idején nőtt meg. A keynes-i és beveridge-i gazdaságpolitika megoldotta a kérdést.

Magyarországi helyzet Üzem és munkaszociológiai vizsgálatok A sztálini korszakban nagy hangsúlyt kapott a munkások lelkesedése után anyagi ösztönzés. Feszes munkanormák. Kulcsmunkások szerepe Héthy és Makó: kiválasztás motívációja Buraway és Lukács János: magyar és amerikai munkás munkaintenzitás- vizsgálata.

Második gazdaság Először a mezőgazdaságban. 70-es évektől iparban és szolgáltatásokban is. Tardos Róbert: helyzet romlása ellen többletmunka. 80-as évek közepéig jövedelem- egyenlőtlenség csökkentő szerep. 87-től növelte az egyenlőtlenségeket

Vállalati gazdasági munkaközösségek Hasonló a második gazdasághoz. Stark: a magasabban képzett munkások nem tudnak bekapcsolódni a második gazdaságba. Így lehet többletmunkájuk. Feladatmeghatározás és kifizetés alku tárgya. Autonóm munkacsoportok. Sok műszaki újítás.

Privatizáció, vállalkozók Rendszerváltás utána a kisvállalkozások működési korlátai megszűntek. Stark: nem tisztán magántulajdonó vállalatok jöttek létre. A 89-es gazdasági csúcsvezetők jelentős része vezető is maradt. 88-ban a felnőttek 25%-a lenne vállalkozó, 90-ben 40%, azóta ez 20%. A második gazdaság jelentős része nem alakult át önálló családi gazdaságokká

Munkanélküliség Munkanélküli: a megelőző hónapban nem végzett kereső tevékenységet, készen áll arra, hogy azonnal munkában álljon. Szocializmusban nem volt. Csúcsérték 92-ben 663 ezer fő. Arányuk a szakképzetlenek, vidékiek, romák között átlagosnál magasabb. Területileg Borsod, Nógrád megyében átlagosnál nagyobb, Zala, Vas megyében, Budapesten kisebb.

Munkanélküliség tartama 95 tavaszán összeírt munkanélküliek átlagosan 83 hete voltak azok. A 95 tavaszi munkanélküliek több, mint fele egy éve is az volt. A munkanélküliségből kilépés egyik útja az inaktívvá válás. A munkanélküliek jelentős része szegény, de nem mindegyik.

Köszönöm a figyelmet!