Tehetségpont Akkreditációs eljárás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Kérem válassza ki azt a pozíciót, ami Önt érdekli, ha a pozíció nevére kattint megjelenik a leírása (munkakör célja, munkaköri követelmények, konkrét feladatok).
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Készítette: Végh Nóra Nemzetközi referens, az EPSA 2013 hazai projektkoordinátora Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
A TÁMOP Iskolai tehetséggondozás és a TÁMOP
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
A Körös-vidéki Tehetségsegítő Tanács mint mentor tehetségsegítő tanács, mint mentor Mentorok: Dégenhardtné Szántó Ágota, Kőrösi Tibor Budapest, november.
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
Electra IP cím módosítása
Tehetségpont létrehozása
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
A MAB AKKREDITÁCIÓ értékelési szempontjai Dr. Veress Gábor 1Veress
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
A pedagógusminősítési rendszer
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Tehetség tartalmak a pedagógusképzésben
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Komplexen funkcionáló megyei tehetségpont
Tehetségpontok hálózatának kiépítése
 Tehetségsegítő Tanács:  A Tehetségsegítő Tanács helyi vagy térségi kezdeményezésre létrejött szerveződés, amely a tehetségek felkutatását, fejlesztését.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált szervezetek vizsgálata.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
TEHETSÉGGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON 2010-BEN Nyíregyháza, október 3.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
Csoportos tehetségsegítő tevékenységek támogatása TÁMOP Tehetséghidak Program – Kiterjesztés Szakmai és pénzügyi felkészítő nap január 3.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Gazdagodjunk az idei tanévben is!. Csoportos tehetségfejlesztő programok – 7. alprojekt Tervezett 250 millió forintos keret A korábbi Tehetséghidak három.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
Electra IP cím módosítása. 2  Internet behívás (IP cím) változás: A bank Internet szolgáltató váltás miatt módosítja az Electra szerver elérhetőségének.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
ELEKTRONIKUS ADATFELDOLGOZÁS, ADMINISZTRÁCIÓ Az MLSZ ügyviteli rendszerének bemutatása, a regisztráció folyamata.
Tehetségpont - Akkreditációs eljárás Előadók: Dr. Mező Ferenc Szántó Judit
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Helyi esélyegyenlőségi programok elkészítése Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika.
Tehetségpont - Akkreditációs eljárás
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
- Regisztrációs útmutató -
MTA Hungary Naptár alapú Orvoskereső Program
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Tehetségpontok kapcsolattartóinak felkészítése Előadók:
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
A Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő 2017-es beszámolója
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
2018/2019 tanév.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
1. Írja be a böngészője címsorába:
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Szegedi Tudományegyetem
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Merre tovább a középiskola után?
Előadás másolata:

Tehetségpont Akkreditációs eljárás - 2015 Előadók: Dr. Mező Ferenc (ferenc.mezo1@gmail.com) Szántó Judit (szanto.judit@tehetseg.hu ) Czotter Lívia ( czotter.livia@tehetseg.hu ) 2015. március 7. Debrecen és 2015. március 13 Budapest A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Lehetőségek 2015-ben Új Tehetségpont akkreditációk (150 helyre 250 jelentkezés érkezett) Tehetségpont akkreditációk megújítása (42 hely) A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

1. Új Tehetségpont akkreditációk Akkreditációs adatok feltöltése online felületen történik A Tehetségpont az elmúlt három évben vagy a regisztráció óta megvalósult tevékenységét mutatja be A személyes konzultációt két fő szakértő végzi Szakértő a személyes látogatás és online felületre töltött adatok alapján javasolja a Tehetségpont minősítését: regisztrált Tehetségpont, akkreditált Tehetségpont vagy akkreditált kiváló Tehetségpont A szakértői javaslat után az Akkreditációs Bizottság adja a végső minősítést Oklevelek ünnepélyes átadása a MATEHETSZ 2015 őszi rendezvényén A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

2. Tehetségpont akkreditáció megújítása 3 évente történik, idén a 2012-ben akkreditált Tehetségpontok újraminősítésére kerül sor. Az elmúlt 3 év tevékenységét kell bemutatni. Változás: online felületen is történik a rendszer „puhítása”: a személyes szakértői konzultáció nem kötelező (ha valaki nem igényelt szakértői látogatást, az nem hátrány; ha a szakértő az online felületre töltött adatokat nem találja elégségesnek, úgy dönthet a Tehetségpont személyes látogatásáról) A személyes konzultációt egy fő szakértő végzi, az online felületre töltött adatokról 2 fő szakértő dönt A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

2. Tehetségpont akkreditáció megújítása Szakértő a személyes látogatás és/vagy online felületre töltött adatok alapján javasolja a Tehetségpont minősítését: regisztrált Tehetségpont, akkreditált Tehetségpont vagy akkreditált kiváló Tehetségpont A szakértői javaslat után az Akkreditációs Bizottság adja a végső minősítést Oklevelek ünnepélyes átadása a MATEHETSZ 2015 őszi rendezvényén A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

a Tehetségpontok érdekvédelme. A TP akkreditáció során a minimum követelményeknek, illetve a kiválósági kritériumoknak való megfelelést (részben) külön vizsgáljuk. Változtatások oka: a Tehetségpontok érdekvédelme. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Minimum követelmények: min. 1 fő TP hatókörnek megfelelő végzettségű pedagógus min. 1 (tehetségdiagnosztikát, gondozást és hatásvizsgálatot tartalmazó) tehetséggondozó program megvalósítása min. 1 témakörben tehetség tanácsadás min. 1 egy partnerrel tehetségsegítő együttműködés megvalósítása. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Változás: a pszichológus közreműködése a kiválósági (nem kötelező, de javasolt) követelmények közé került; a tehetségazonosítás és – gondozás összevonása tehetségterületek helyett programok vizsgálata; a kutatás és rendezvényszer- vezés valamennyi hatókörű TP számára érvényesíthető kiválósági követelmény lett. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Kiválósági követelmények: a kötelező minimum követelmények túlteljesítése pszichológus munkatárs/keretszerződés kutatási tevékenység rendezvényszervezési tevékenység Változás: a korábbi minimum követelményekből kiválósági követelmények lettek A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Belépés a Tehetséghálózat Online felületre: http://online.tehetseg.hu/   Akik még nem használták a rendszert, azok a „Jelszókérés” fülnél (a még korábban megadott) e-mail címüket és a kért biztonsági kódot beírva egy automata levélben kapnak hozzáférést, amivel már be tudnak lépni.   Akinek időközben megváltozott az e-mail címe, kérjük, jelezze a projektirodának: Váczi Andrea vaczi.andrea@tehetseg.hu Amennyiben a tehetségpontjuknak új képviselője/kapcsolattartója van, kérjük, a „Regisztráció” fülnél található adatlapot töltse ki, majd jelezze a projektirodának, hogy szeretné kezelni a tehetségpontjuk adatait. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Belépés után: Tehetségpont alapadatok ellenőrzése (alapítók, címek, felhasználók, elérhetőségek), aktualizálása a TP profilon „TP minősítés” fülre kattintva TP regisztrációs adatok ellenőrzése, aktualizálása „TP minősítés” fülre, majd a TP akkreditációkra kattintva akkreditációs adatok feltöltésének megkezdése A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Új TP akkreditáció gombra kattintva felugrik egy ablak, amelyben be tudják állítani a tehetségpont hatókörét, az állapot automatikusan „előkészületben” státuszban marad és mentünk. A mentést követően megjelennek az akkreditációs adatlapok. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg SZEMÉLYI minimum követelmények Helyi/Intézményi/Települési hatókör: Min. 30 órás akkreditált továbbképzést végzettek száma: minimum 1 fő (ha több van, azt is be kell írni!) Térségi hatókör: A tehetségfejlesztő szakértő végzettségűek száma min. 1 (ha több van, be kell írni!)* Regionális hatókör: tehetségfejlesztő szakértő végzettségűek száma min. 1 (ha több van, be kell írni!)* felsőoktatásban tehetség témakörben tárgyat oktatók száma min. 1 (ha több van, be kell írni!)* *a Helyi/Intézményi/Települési hatókör esetében is figyelembe vehetők! A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

SZEMÉLYI feltételek bemutatása A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg SZAKMAI minimum követelmények: PROGRAM bemutatása Beválogatás rövid bemutatása Mit és milyen módon vizsgálnak? Pl. a) Vizsgálat tárgya: ritmusérzék. Módszer: Tapsolt ritmus utánzása; vagy: b) Vizsgálat tárgya: intelligencia. Módszer: OTIS-I. intelligenciateszt; vagy: c) Vizsgálat tárgya: motiváció. Vizsgálat: interjú, önkéntes jelentkezés és a próbaidő során történő aktivitás figyelembe vétele stb. Tehetséggondozás rövid bemutatása Pl. Program neve: … Célja 1 mondatban: … Jelleg: gazdagító és/vagy gyorsító és/vagy differenciáló és/vagy anyagi támogatást nyújtó és/vagy menedzsment támogatást nyújtó. Gazdagító program esetén: ...-tal kapcsolatos ismeretátadó és/vagy ... képességet fejlesztő és/vagy ... személyiségjellemzőt fejlesztő és/vagy ... teljesítményre ösztönző és/vagy ... módszereket átadó program. A program főbb tartalmi elemei: 1. témakör: ..., 2. témakör: ... 3. témakör. Ha pályázati forrásból valósult meg, akkor a pályáztató megnevezése és a pályázati azonosító is szükséges! Hatásvizsgálat rövid bemutatása A tehetséggondozás rövid bemutatása során meghatározott fejlesztési cél elérésének mik voltak a teljesítménykritériumai, hogyan történt annak vizsgálata, hogy sikerült-e elérni azokat? A hatásvizsgálat eredménye: a kitűzött célokat sikerült elérni, részben sikerült elérni (ok:...), nem sikerült elérni (ok: ...) A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg SZAKMAI követelmények: Program bemutatása A „+ új program” gombra kattintva a kért adatokat megadjuk és elmentjük. Ahány programunk van, annyiszor kattintunk a „+új program” gombra és töltjük fel adatokkal a felületet. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg SZAKMAI követelmények: Tanácsadás bemutatása A „+ új tanácsadás” gombra kattintva a kért adatokat megadjuk és elmentjük. Ahány tanácsadásunk van, annyiszor kattintunk a „+ új tanácsadás” gombra és töltjük fel adatokkal a felületet. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg SZAKMAI követelmények: Együttműködés bemutatása A „+ új együttműködés” gombra kattintva a kért adatokat megadjuk és elmentjük. Ahány együttműködésünk van, annyiszor kattintunk a „+ új együttműködés” gombra és töltjük fel adatokkal a felületet. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg SZEMÉLYI kiválósági követelmények: + Pedagógus(ok) + Pszichológus(ok) SZAKMAI kiválósági követelmények: + Program: A kötelező 1 programon túl megvalósult további (beválogatást, gondozást és hatásvizsgálatot is megvalósító) tehetséggondozó program az akkreditációs időszakban? +Tehetség tanácsadás: A kötelező 1 témán túl megvalósult további témakörben tehetség tanácsadás az akkreditációs időszakban? + Együttműködés: A kötelező 1 együttműködésen túl megvalósult további tehetségsegítő együttműködés az akkreditációs időszakban? + Kutatás: Az akkreditációs időszakban történt-e a tehetség tudományos kutatásával kapcsolatos aktivitás a Tehetségpontban? + Rendezvény: Az akkreditációs időszakban történt-e a tehetségkutatással kapcsolatos tudományos rendezvényekkel kapcsolatos aktivitás a Tehetségpontban? A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg SZAKMAI kiválósági követelmények A „+ új kutatás” gombra kattintva a kért adatokat megadjuk és elmentjük. Ahány kutatásunk van, annyiszor kattintunk a +új kutatás gombra és töltjük fel adatokkal a felületet. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg SZAKMAI kiválósági követelmények A„+ új rendezvény” gombra kattintva a kért adatokat megadjuk és elmentjük. Ahány rendezvényünk van, annyiszor kattintunk a „+ új rendezvény” gombra és töltjük fel adatokkal a felületet. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Státuszok Tehetségpont által választható státuszok: „előkészületben” – az akkreditációs adatok feltöltése alatt folyamatosan „igénylés” – az adatfeltöltés befejezését követően a Tehetségpont kapcsolattartója „igénylésre” állítja a Tehetségpont státuszát, ezzel jelzi az akkreditációs szakértő számára, hogy a feltöltött adatok értékelhetők. A szakértő által választható státuszok: A szakértő az „igénylés”-re állított státusznál elkezdi az adatok értékelését. Amennyiben a feltöltött adatokhoz a Tehetségpont szeretne még hozzátenni, úgy a saját akkreditációs szakértője visszaállíthatja a státuszát „előkészületben”-re, majd ha a Tehetségpont ismét befejezte a feltöltést, a kapcsolattartó újra igénylésre állíthatja az adatlapot. A szakértő az adatok értékelése után a státuszt „feldolgozás alatt” állapotra állítja. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

Értékelés a Tehetségpontoknak Itt lehet a Tehetségpont akkreditációs státuszát „előkészületben”-ről „igénylés”-re módosítani. Ezzel jelzi az akkreditációs szakértőknek, hogy az adatok feltöltését befejezte, minősíthetik a Tehetségpontot. A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg

Határidők 2015. április 1- április 31. – Online feltöltés 2015. április 1- május 31. – Személyes konzultáció A Tehetségpont kapcsolattartójával az akkreditációs szakértő veszi fel a kapcsolatot. Az online rendszerbe történő belépéssel kapcsolatban Váczi Andrea kolléganőnk segít: vaczi.andrea@tehetseg.hu

A személyes konzultáció menete 1. A Tehetségpont regisztrációs adatok ellenőrzése, aktualizálása az online felületen 2. Az akkreditáció személyi feltételeinek bemutatása 3. Az akkreditáció szakmai feltételeinek bemutatása 4. Tehetség tanácsadás a Tehetségpont számára, szükség esetén a hatókör módosítása 5. Szakértők javaslata a minősítésre: Regisztrált Tehetségpont, Akkreditált Tehetségpont vagy Akkreditált Kiváló Tehetségpont.

A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg Köszönjük a figyelmet! A program az NTP-NT-M-14 pályázat támogatásával valósul meg