Kambodzsa.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

Prókay Julianna 6. osztály
Mindenszentek temploma Pécs
Római építészet Augustus korában
Ókori mezopotámiai régészeti leletek
Felsőregmec.
A Wat Pa Maha Chedi Kaew névre hallgató templomot thai szerzetesek építették egymillió feletti sörösüvegből. A templom Thailand Sisaket provinciában,
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Mezopotámiai régészeti leletek
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Két nagyon jó helyen jártunk: –Visegrádon –és a budapesti Aquaworld Élményfürdőben.
Róma.
Róma az örök város.
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
Split Dalmácia központja
Mezopotámia és Egyiptom építészete
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
HELLAS Kréta, Mükéné.
India arany háromszöge: Delhi, Agra, Jaipur.
Kétsoprony.
Magyarország világörökségei
Pécs turizmusa.
Készítette:Szőke Gréta
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Törökorezág 4. Kelet-Anatoliai körutazás Éva Tomozi képei
Hacer click para continuar P E T R A j o r d a n i a.
Világ legrégebbi még lakott városa
Másik Petra, Másik Petra,Szaud-Arábia.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Tihany.
Készítette: Misky Ádám
Írta: Szöllősi Veronika 9.a
Kína Huyen Khong Tu (Hanging monostor) A Hanging monostor Kína Shanxi nevű tartományában, Datong várostól 65 km-re van. Kína 5 szent hegyének egyike.
Salamon temploma 11/C.
Ókori Róma.
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király.
Olaszország.
Avagy mitől magyar a magyar
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Készítette: Bujdosó Villő
Ómagyar kor ( ).
Muhammad Ali mecset 1. rész
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Tettye.
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
MASADA MASADA 2000 évvel ezelőtt a Chasmoneus-dinasztia egyik tagja, Jehonátán emeltetett erődöt a hegytetőn, ahonnan uralni lehetett a Holt-tenger körüli.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
PRÁZSMÁRI SZÁSZ ERŐDTEMPLOM EvangélikusEvangélikus temploma a Erdély legjelentősebb templomerődje. Az első templomot talán 1218-ban kezdték építeni,
Susann Nordströms Orkester - True Love
Kolumbusz előtti kultúrák: Maják Aztékok Inkák
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
Világörökségek Magyarországon
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
Városállamok- Birodalmak
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
Un mare monument natural
Neuhold Lilla fotóival
Kolozsvár.
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
Készítette: Körtélyesi Nóra
Velünk élő középkor Forrás:
Szökőár Délkelet-Ázsiában (2004)
Németország Készítette: Kiss Dzsenifer és Lőrincze Viktória (8. o.)
Előadás másolata:

Kambodzsa

ANGKOR, a khmer templomok ősi városa Kambodzsa szívében a 9 ANGKOR, a khmer templomok ősi városa Kambodzsa szívében a 9. században létrejött Khmer Királyság fővárosa volt 802–1432 között. A birodalom legnagyobb kiterjedése idején magában foglalta Csenla államot, a mai Kambodzsa síkságait, valamint a mai Laosz és Thaiföld jelentős részét és a hajdani Kokinkínát, a Mekong deltáját. Az uralkodók hol megerősítették Angkor fővárosi státuszát, és tiszteletben tartották eredeti városszerkezetét, hol lerombolták, vagy a korábbiaktól elkülönülő, saját várost építettek hozzá. Így egészen különleges épületkomplexum jött létre a Mekong medencéjének „nagy tava”, a Tonlé Szap közelében, Phnompentől 242 kilométerre északnyugatra.

A 20. században 200 négyzetkilométeres területet tisztítottak meg az őserdőtől, s ezen több száz templom és szentély áll – közöttük a világ legnagyobb vallási célú épülete, Angkorvat. Csak a templomokat rakták kőből, az összes többi építményt – a királyi palotákat is – fából ácsolták, mára tehát ezek mind az enyészeté lettek, így Angkor ma egy hatalmas „templomváros” képében mutatkozik, noha természetesen nem csak vallási épületek voltak annak idején a városban. A Khmer Birodalom fénykorában a fővárosnak hatszázezer–egymillió lakója lehetett, több mint a világ bármely korabeli európai városának. A 15. században számos alkalommal, így 1431-ben is a sziámi thaiok megtámadták Angkort. A város hét hónapos ostrom után elesett, majd nem sokkal a támadók visszavonulása után elnéptelenedett, ha nem is teljesen.

A khmerek új fővárost alapítottak a délebbre fekvő mai főváros, Phnompen közelében, az őserdő pedig lassan benőtte, elrejtette az épületeket, és a város hírét csak legendák őrizték. Angkort francia kutatók „fedezték fel” újra a 19. század közepén. A város kilépett a múlt homályából és világhírre tett szert. Ma Angkor Délkelet-Ázsia egyik leglátogatottabb helye; 1992-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

En K