Közigazgatási Jog 4. Európai közigazgatás, 3. előadás 2005. szeptember 28. 2.2. Az EU központi szerveinek általános jellemzői Nincs önálló (saját) EU intézményrendszer.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Advertisements

Schenk B november 7. BCE Az emberi jogok regionális védelme november 7.
A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK STRATÉGIAI VEZETÉSE. Milyen az igazán jó önkormányzat? POLGÁRKÖZELI  AUTONÓM ÉS VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ  AKCIÓ-ORIENTÁLT  KÜLDETÉS-CÉLOK-KOMPETENCIA.
MTA Regionális Kutatások Központja A HATALOM TÉRBELI MEGOSZTÁSÁNAK DILEMMÁI Regionális reform-forgatókönyvek Pálné Kovács Ilona, MTA Regionális Kutatások.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Az Európai Unió szervezeti felépítése
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
A Lisszaboni Szerződés nemzeti parlamenteket érintő rendelkezései Sinka László OGY KH EU Budapest, February 10 & 11, 2009.
Szuverenitás az Európai Unióban mint szerződési probléma Az új intézményi közgazdaságtan nézőpontja „Az állam szuverenitása: eszmény és/vagy valóság” konferencia,
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
Az Európai Unió és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok 2010.július 30. Eger Aranyi Péter Nemzetgazdasági Minisztérium Fogyasztóvédelmi Osztály.
Az Európai Konvent működése Bakos Gábor BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar.
Az Európai Unió és Magyarország
Készítette: Nagy Roland.  Európai Gazdasági és Monetáris Unió (EGMU)  Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) Magába foglalja: - ktsgvetési és a gazdaságpolitikai.
Európai Uniós ismeretek Mintafeladatok. Válassza ki a helyes megoldást! 1.Mikor írták alá a Római Szerződéseket? a)1948 b)1957 c)1967 d)1978 Megoldás:
EU KÖLTSÉGVETÉS MEGÁLLAPÍTÁSA ÉS SZERKEZETE. IDŐZÍTÉS Április 1-ig: tervezett összegek Július 1-ig: becslések Szeptember 1-ig: előzetes költségvetési.
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
Az Európai Unió szervezete, működése és jogrendszere
KÖZIGAZGATÁSI SZAKVIZSGA
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Az európai identitás és az Európai Unió
A szolgáltatások szabadsága Európában kontra egészségügy: az egészségügyre vonatkozó külön direktíva várható tartalma az egészségügyre vonatkozó külön.
Az Európai Unió és a sport, közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségek
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
EU IV.. Európa Parlament – Strassbourg Titkársága - Luxemburg - tagországok állampolgárai választják a tagjait (Magyarország 23 fő) - elfogadja a költségvetést.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A többszintű kormányzás – többpólusú kormányzás értelmezése Az Európai Unió irányításának sajátosságai.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Európai közjog és politika Jogász szak (nappali/levelező képzés) 2006/2007./I. félév Széchenyi István Egyetem (Győr)
AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNY RENDSZERE ÉS MAGYARORSZÁG
Az Európai Unió szervezeti felépítése
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Európai vállalkozók, Európai vállalkozások Dr. Szente Kálmán.
Az Európai Unió szervezete, működése és jogrendszere
Ágazati kapcsolatok és szociális párbeszéd az EMCEF-ben Balatongyörök, április 29.
Az Európai Unió költségvetése Balogh Zoltán Nyíregyházi Főiskola – főiskolai tanársegéd Az Európai Unió pénzügyei2006/2007. tanév.
2014. szeptember 12.. A 4 FŐSZEREPLŐ : Az Európai Unió Tanácsa Az Európai Bizottság Az Európai Unió Bírósága Az Európai Parlament.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
Közigazgatási Jog 4 Európai Közigazgatás, 5. előadás október Az Európai Unió területi-helyi közigazgatása 3.1. Regionalizmus az EU-ban integráció.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 13. előadás december Az európai közigazgatás fogalma Kiindulópont: annak ellenére, hogy az EU esetében.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 1. előadás szeptember 14. Témakörök: Az EU kialakulásának és fejlődésének főbb közjogi elemei Az EU központi.
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
Európai Uniós ismeretek Az Európai Unió jogrendszere; Versenyjog.
Európai Uniós ismeretek Az európai integráció kialakulásának története.
Az Európai Unió gazdasági joga III. Dr. Nagy Csongor István egyetemi docens.
Az európai integráció története
Európai Uniós ismeretek
A közigazgatás alapelvei
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Az EU intézményrendszere
Készítette: Dr. Domonkos Endre (PhD)
A jogforrási rendszer II.
Lisszaboni Szerződés tükrében
Jogharmonizáció az Európai Unióban Dr
Az EU jogrendszere őszi szemeszter Szegedi László NKE-ÁKK
AZ EURÓPAI UNIÓ JOGA NKE.
Jogharmonizáció az Európai Unióban
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
AZ EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNETE, INTÉZMÉNYEI
Előadás másolata:

Közigazgatási Jog 4. Európai közigazgatás, 3. előadás szeptember Az EU központi szerveinek általános jellemzői Nincs önálló (saját) EU intézményrendszer Az EU-nak csak központi szervei vannak Az uniós jog végrehajtása tagállami feladat Nem érvényesül egyértelműen a hatalommegosztás elve az intézményrendszerben A központi szervek működési alapelvei: az együttműködési kötelezettség, és az intézményi egyensúly elve Legitimációs problémák, demokratikus deficit Nemzetállam kontra nemzetállam fölöttiség (szupranacionalizmus) Az intézményrendszer rugalmas alakulása, alakítása (nem volt „forgatókönyv”) Erős rivalizálás és fragmentáció a központi szervek között illetve az egyes intézményeken belül Többszintű kormányzás elve

2.3. Az EU központi szerveinek jövője A reform előzményei A „Három bölcs” javaslata (1999) A Bizottság Fehér Könyve a jó kormányzásról (White Paper on European Governance): 5 alapelv: nyitottság, részvétel, elszámoltathatóság, hatékonyság koherencia Az elveknek érvényesülniük kell a Közösség, a tagállam és az önkormányzat szintjén egyaránt.

A Nizzai Szerződés jelentősége, az Európai Konvent tevékenysége Az „amszterdami maradékok” eltüntetése (2001) Az Európai Konvent létrejötte, feladatai Szerződés Egy Európai Alkotmány Létrehozásáról – Tervezet - I. rész: (9. cím, 59 cikkely) Az Unió céljai, intézményrendszer működése - II. rész: (6. cím, 54 cikkely) Alapjogi Charta - III. rész: (7. cím, 342 cikkely) Az Unió politikái - IV. rész: Általános és záró rendelkezések Az Alkotmány Szerződés tervezetének fogadtatása

A Konvent tevékenysége mellett futó egyéb reform-elképzelések Joschka Fischer jövőképe Tony Blair jövőképe Az Európai Néppárt jövőképe Összegző megállapítások és következtetések Van-e célja az intézményi integrációnak? Válasz: igen. Egy föderális rendszer, vagy egy nemzetállami rendszer létrehozatala. Az EU Alkotmányának megszületése (2004) Kérdés: az EU Alkotmány fényében hogyan alakul az EU központi szerveinek rendszere az általános jellemzők viszonylatában?

Válasz: Az EU jogi személyiséget kap Csak központi szervek maradnak, de hosszú távon lesznek kihelyezett szervek is Csökkenni fog az „egymás kiegészítése” elvének jelentősége Fennmarad a Tanács-Parlament-Bizottság-Bíróság hatalmi struktúra, de pontosabb lesz a kompetencia-elhatárolás Meghatározó lesz az együttműködési kötelezettség, és az intézményi egyensúly elve Csökken a demokratikus deficit Fennmarad a nemzetállam-szupranacionalizmus kettőssége, de érvényesül a „bürokratikus fúzió” Az Alkotmány pontosan, és előre meghatározza az intézményrendszert Az intézmények rivalizálása csökken Továbbra is érvényesül a többszintű kormányzat