Nemzeti Technológiai Platform a

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
Advertisements

A RÓNA-JUH Klaszter a JUHINNOV Platform haszonélvezője Monori István RJK elnök Budapest.
INKUBÁTOR KOMÁRNO – Centrum pre podporu činností podnikateľov, n.o. Adrián Horváth.
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
„Nemzeti technológiai platform a textil és ruhaipar megújításáért” Célok és a tervezett tevékenységek Máthé Csabáné dr. Alakuló ülés január 21.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Minőségi oktatás, versenyképesség, oktatási innováció A Microsoft magyarországi innovációs napja Magyar Tudományos Akadémia 2009 november 30 Halász Gábor.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
4. Előadás Vállalatgazdálkodási alapok
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
NELI-projekt bemutatása
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
EUREKA - eConTec EUREKA: EU piacorientált K+F együttműködés Versenyképesség növelése az ipari és a technológiai kutatások koordinálásával.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2100 Gödöllő, Tessedik S.u. 6. Tel.: 28/ ; Fax: 28/ Élethosszig tartó.
dr. Sebők András Az MNÉTP tudományos koordinátora
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
Az innováció fogalma. A., Schumpeter (1939, 1980) B., Rechnitzer (1993) C., Frascati kézikönyv (1995) D., Oslói kézikönyv (2005) E., Jogszabályok I
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE 2008/2009 Magyar Üvegipari Szövetség Közgyűlés 2008.Május 13. Holiday-Inn Budaőrs Hotel.
Közlekedésbiztonságra fordítható források
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
„Hazai és Európai Uniós pályázatok ” Szakmai Fórum A hazai textilipari vállalkozások részvétele és részvételi lehetősége a Saving Energy in the.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség - Innovációs tevékenységekhez felhasználható forrás lehetőségek augusztus 26. – dr. Nyiry Attila.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
A könyvtár, mint az információs társadalom stratégiai tényezője Dr. Tóvári Judit
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
AGRÁRINNOVÁCIÓS MŰHELY A RÓNA – JUH Klaszter innovációs hatékonyságának növelése ÉAOP
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
EIP Kálmán Tímea Nagyvázsony, április 22.. Európai Innovációs Partnerség (EIP) a VP-ben.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Az innovációs folyamatok rendszere, és a decentralizált pályázati források Brunda Gusztáv innovációs menedzser szakközgazdász
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
A határtérség.
A tudás szerepe a járműiparban – bevezető gondolatok
Kérdések a második zh-hoz
Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH)
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Előadás másolata:

Nemzeti Technológiai Platform a magyar textil- és ruhaipar megújításáért Kreatív Iparágak Platformja Konferencia 2010. október 28. Lakatosné Győri Katalin

A TEXPLAT célrendszere Az ágazat és a vállalkozások versenyképességének javítása Az ágazat K+F intenzitásának, innovációs szintjének emelése Hozzájárulás a fenntartható fejlődés eléréséhez Társadalmilag jelentős foglalkoztatás Az ágazat társadalmi presztízsének, önbecsülésének emelése Lakatosné Győri Katalin

Lakatosné Győri Katalin A kutatás – fejlesztés - innováció prioritásai a magyar textil- és ruhaipar számára Lakatosné Győri Katalin

Magyar textil- és ruhaipar 50 ezer foglalkoztatott, 200 Mrd.Ft árbevétel Több ezer cég és kisvállalkozás, meghatározó a KKV-k innovációs szerepe Gyártási struktúra Bérmunka – KKV-k Európai márkák gyártása, termékfejlesztése (design külfördről jön) Magyar divatmárkák (tervezés – gyártás sok esetben elválik) Kreatív műhelyek, stúdiók, (iparművészek) Termékstruktúra - 3 fő termékcsoport ruházat és lakástextil - eladhatóság fő kritériuma az esztétika műszaki textil – funkció megelőzi az esztétikai követelményeket Lakatosné Győri Katalin

A nem technológiai innovációk szerepe Kreatív design – a design szélesebb értelmezése Design és funkciók összekapcsolása a terméktervezésben - viselési komfort, védelmi funkciók, optimális kezelési tulajdonságok (lélegző textilek, védőruházat, szennytaszító textilek,stb.) - A környezet változásaira reagáló, - hőmérsékletszabályozó, alakemlékező, színváltó, világító – textilek - Okos textil- és ruházati termékek beépített mikroelektronikával Életciklus elemzés, az öko-design meghonosítása a textil- és ruházati termékek tervezésénél Marketing és szervezeti innovációk – új üzleti modellek, hálózatok A sikeres terméktervezés kulcsa a különböző tudások, kompetenciák felhasználása, az együttműködés fejlesztése Lakatosné Győri Katalin

Feladatok- tevékenységek koordinálása Kapcsolatépítés belföldön, külföldön Lobbi csoport Tudás- és technológia-transzfer Regionális innovációs fórumok Külföldi tanulmányutak Honlapok Tanulmányok Innovációs adatbázis építés Feladatok- tevékenységek koordinálása Stratégiai kutatási és innovációs terv Megvalósítási terv Szakmai munkacsoportok, műhelymunka Ez is textil?! – CD a presztízsünkért Pályázatfigyelés, projektgenerálás Tézisek a jövőképhez Fórum a kereskedőknek Közös termékbemutató tervezőkkel, gyártókkal Szakmai képzések Kommunikációs stratégia Lakatosné Győri Katalin

A Megvalósítási Terv akciói a kreativitás ösztönzésére Kapcsolatépítő események szervezése gyártók és iparművészek részvételével Designmenedzsment képzések, workshopok, amelyek a tervezők műszaki ismereteit, a gyártók kreatív szemléletét fejlesztik együtt tanulással Tervezői adatbázis terjesztése a végzett iparművészekről az iparban Innovatív műhelyek létrehozásának generálása a lakberendezés és a divat területén (pl. digitális nyomás) A design és a funkcionális fejlesztések összhangjának elérésére a magyar designerek bevonása a MT projekt témáinak kidolgozásába (funkcionális és intelligens ruházatok, lakástextil termékek high-tech műszaki textiltermékek) Magyar Munkaruha Design pályázat tervezők részére - 2010 Lakatosné Győri Katalin

Lakatosné Győri Katalin Köszönöm figyelmüket! TEXPLAT Koordinációs Titkárság Tel/fax: 36 1 201 8782 info@tmte.hu www.tmte.hu Lakatosné Győri Katalin