Kedvenc mobilom Készítette: Király András Felkészítő: Vitézné Szabó Hajnalka Bán Zsigmond Ref.Ált.Isk.AMI és Óvoda Tiszafüred Fő út 2. 5350.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A PC gépek szoftverei Kérdés: "Mi az elefánt?" Válasz: "Egér operációs rendszerrel."
Advertisements

A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Az operációs rendszer felépítése I.
Operációs rendszerek.
Grafikus felhasználó felületek Linux-on
Mobilitás Web-alkalmazások mobil eszközökre: Mobil értékesítési modul (MobileSales) Mobil szerviz modul (MobileService) Standard web-alkalmazások: ERPPDA.
Navigáció mobiltelefonnal
A mobiltelefonok.
Készítette: Alko-soft Bt A Braille eszközök általános jellemzői.
Fontos fogalmak az informatikában.
A MEK szolgáltatásai a mobil világ számára
mLearning megoldások Moodle környezetben
iOS Android Symbian WebOS Kernel Multi-Touch Multitask.
Az operációs rendszer.
Operációs rendszerek 1. Takács Béla
Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja. Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a.
Informatikai eszközök
Okostelefonok....
IOS fejlődéstörténet. Az iPhone operációs rendszere jelenleg iOS néven fut, korábban teljes neve volt: iPhone OS. A ötödik generációs kiadást éli meg,
Programrendszer 2. Erőforrás – erőforrás elosztás 3. Indítja és ütemezi a programokat 4. kommunikáció 2 Takács Béla.
Elektronikus könyvtárak a mobil világban „BESZÉLJÜNK EGYMÁSSAL, TANULJUNK EGYMÁSTÓL!” Könyvtárak összefogása a tudásért Országos Könyvtári Napok
Hordozható médialejátszók napjainkban
Operációs rendszer.
mLearning - A Moodle használata mobil eszközökön
[fre ] Az új [fre ] Több mint levelezés, a saját kommunikáció internetes közműve:  kommunikáció a képernyőn: levelezés, üzenetküldés.
A Windows operációs rendszerek
Az operációs rendszerek feladata, fajtái, felépítése
IPhone 5 Ulrich Anna Csenge Zirci Reguly A. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Felk.tanár: Földesi Katalin Ulrich Anna Csenge.
Chapter 6 Input Technologies and Techniques. Jó vagy rossz? Toll vs. érintés + kézírás, rajzolás + pontos kijelölés + extra funkciók (pl gomb) - mindig.
Az én kedvenc mobiltelefonom
Kedvenc telefonom Készítette: Szakonyi Ádám Felkészítő tanár: Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred Iskola u.
Készítette:Pohl Kristóf Felkészítő tanár:Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Iskola u. 2.
Felkészítő tanár: Czuforné Kleszó Éva
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
Az iOS 8 egy ideje már elérhet ő - aki már frissítette az Apple készülékét (vagy vett egy újat), az már sok apró trükkre rájöhetett az aktuális almás.
iPhone Készítette: Egri Dóra
Az Apple új telefonjának a bemutatása….. kicsit másképp
Következ ő dia El ő z ő dia Utolsó dia Kezd ő lap Bemutató vége.
Apple Schäfer Benedek Felkészítő:Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.
Az én kedvenc telefonom… Készítette: Szamosi Rozina Felkészít ő tanár: Kiss Csaba Iskola: Hernád-Pusztavacs Általános Iskola Pusztavacsi Tagintézménye.
SZOFTVEREK (programok)
Alba okosizzó Szabó Zsófia c34rgw Szak: Terméktervező.
 Az Instagram egy közösségi oldal, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat készítenek,
Tárgy: e-mobil applikációk Mentor: Dr. Zlatko Čović Hallgató: Vadlja Róbert 2015, Szabadka Firefox Open OS.
Mobil operációs rendszerek
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
Készítette: Gál Imola.
A számítógép részei Hardver és szoftver elemek
Készítette: Ondok Lilla Geográfus MSc. Microsoft fejlesztésű mobiltelefonos operációs rendszer Rövidítése: WP Elődje: Windows Mobile Átlagfelhasználói.
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
Apple Kanyok Gergő Geográfus MSc I.. Történelem Alapítva: 1976 Steve Jobs, Steve Wozniak, Ronald Wayne (12 nap) Apple I Apple Lisa - GUI.
Békés megyei Kossuth Lajos Szakképző Iskola
Készítette: Juhász Attila
Az operációs rendszerek
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Apple iPhone SE 16GB SE 32GB 6S 32GB Apple iPhone 7 32GB
Érvényesség: től visszavonásig, illetve a készlet erejéig.
SZOFTVEREK (programok)
HWSW mobilfizetési konferencia
Érvényesség: től visszavonásig, illetve a készlet erejéig.
Az operációs rendszer  Minden jog fenntartva.
Érvényesség: től visszavonásig, illetve a készlet erejéig.
Érvényesség: től visszavonásig, illetve a készlet erejéig.
Érvényesség: től ig, illetve a készlet erejéig.
Érvényesség: től ig, illetve a készlet erejéig.
Előadás másolata:

Kedvenc mobilom Készítette: Király András Felkészítő: Vitézné Szabó Hajnalka Bán Zsigmond Ref.Ált.Isk.AMI és Óvoda Tiszafüred Fő út 2. 5350

Jelmagyarázat Vissza az első diára Következő dia Előző dia Jelmagyarázat

Egy telefonmárka összekevert betűit látjátok,találjátok ki melyikre gondoltam? enohpI Ki a feltalálója? Mikor mutatta be?

Az iPhone egy, az Apple által tervezett és gyártott okos telefon Az iPhone egy, az Apple által tervezett és gyártott okos telefon. Első változatát Steve Jobs, az Apple hajdani vezetője mutatta be, 2007. január 9-én

Steven Paul „Steve” Jobs ,született 1955. február 24. –, meghalt 2011. október 5 az Apple elnöke, korábbi vezérigazgatója, az informatikai és a szórakoztatóipar ismert alakja. Sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének, aki meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben (GUI) és az egérben, Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét az iPhone okostelefont.

Iphone jelentése: az én telefonom

Iphone generációk

Újítások 2013-2014

Legfontosabb jellemzői Képernyő és bevitel:A kijelző három szenzorral áll kapcsolatban, illetve egy negyedikkel az Iphone 4-től kezdve. A kijelző felett egy „Proximity Sensor” (közelség-érzékelő) helyezkedik el, ami érzékeli az arc közelségét telefonálás közben, lekapcsolja a kijelzőt az érintőfelületet, így elkerülhető a hívás véletlen megszakítása. Mellette foglal helyet egy fényérzékelő, ami a külső fényviszonyok alapján állítja be a kijelző fényerejét nem lesz túl világos sötét a kijelző.

Operációs rendszere az IOSez fut az iPhone-on Operációs rendszere az IOSez fut az iPhone-on. Ugyanazon a Mach kernelen alapul mindkettő, ami a Mac OS X-ben is található. Az IOS tartalmazza a Mac OS X 10.5 verziójának "Core Animation" modulját, ami a PowerVR MBX 3D hardverrel együtt felelős a felhasználói interfészben található animációk akadásmentes lejátszásáért. Az operációs rendszer jóval kevesebb mint fél GB-ot foglal magának az eszköz összesen 8 vagy 16GB-os háttértárából. Támogatja a később megjelenő alkalmazásokat.

Az Iphone OS, OS X Iphone vagy iOS annak az operációs rendszernek a neve, amelyet az Apple Inc. fejlesztett ki az iPhone, iPod touch és iPad készülékekre . IOS rövidítés jelentése I: i - én O: operating - operaciós S: system - rendszerem.

Mac OS X (amelyből származtatták), a Darwin alapokat használja. Az iPhone OS négy fő rétegből tevődik össze: Core OS, Core Services, Media és Cocoa Touch. A teljes operációs rendszer alig 240 MB helyet foglalt a készülék adathordozóján, ez azóta többszörösére hízott az új funkcióknak köszönhetően.

Generációk összehasonlítása 1,2,3,4,5,6,6plus

Iphone 1. Az Egyesült Államokban 2007. június 29-től volt elérhető az Iphone 1. Következő évben jelentették be utódját az Iphone 3G-t. Az eredeti iPhone-ra már nem készülnek frissítések, az utolsó hivatalos operációs rendszer verziója az iOS 3.1.3. 2013. június 11. óta elavult.

Az iPhone 3G az eredeti iPhone-hoz, de több új eszköz került bele, mint pl. az AGPS, a 3G és az UMTS/HSDPA. Szoftvere az iPhone OS 2, amely a készülékkel egy időben került forgalomba. Az új operációs rendszer mutatta be elsőként az App Store-t, az Apple alkalmazásokat árusító online boltját. Esztétikájában nem külömbözik elődjétől

A g az elérhető sávszélességet jelenti A 4 g hálózatot elérte az Iphone az Apple elkezdte számozni a készülékeit. PL: 4-es,4s,5-ös,5c,5s,6-os,6 plus,

Nokia, Samsung, Apple – ez a három cég uralja az évente másfél milliárd telefont előállító mobilipar felét, és a pozíciójukban nem várható nagy változás. Megnéztük az általuk kedvelt operációs rendszereket, az Androidot, az iOS-t és a Windows Phone-t, és kiválasztottuk közülük a legjobbat.

Kérdések Milyen operációs rendszere van az iphonnoknak? Ki találta fel ? Mikor került forgalomba az Iphone? Melyik cég forgalmazza? Mit jelent a neve a telefonnak?

Források: Google képkereső Wikipédia Index tech.hu

Köszönöm a figyelmet a viszontlátásra!