Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

IOS fejlődéstörténet. Az iPhone operációs rendszere jelenleg iOS néven fut, korábban teljes neve volt: iPhone OS. A ötödik generációs kiadást éli meg,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "IOS fejlődéstörténet. Az iPhone operációs rendszere jelenleg iOS néven fut, korábban teljes neve volt: iPhone OS. A ötödik generációs kiadást éli meg,"— Előadás másolata:

1 iOS fejlődéstörténet

2 Az iPhone operációs rendszere jelenleg iOS néven fut, korábban teljes neve volt: iPhone OS. A ötödik generációs kiadást éli meg, minden új készülék megjelenésekor új operációs rendszer is érkezik, mely a korábbi gépek tulajdonosai számára is elérhető. iPhone OS 1.x (első generációs szoftver) 1.0 (2007. június 29.): Az első iPhone szoftver. 1.1.1 (2007. szeptember 27.): Ez a frissítés rengeteg javítást hozott. Megnőtt a készülékek hangereje (telefonhangszórón és kihangosítva is), a kijelző alatti gomb dupla kattintásra előhozta a zenevezérlő részt, az e-mail csatolmányokat álló és fektetett képernyőn is meg lehetett nézni, elérhetővé vált a TV-kimenet, a GPRS/EDGE adatátvitelt pedig a külföldre utazók miatt ki lehetett kapcsolni roaming során. 1.1.2 (2007. november 12.): Pár bugfix mellett fontos újítás a nemzetközi kiosztású virtuális billentyűzetek megjelenése. 1.1.3 (2008. január 15.): Szintén rengeteg újítást hozott. A Google Maps immár képes lett megjeleníteni aktuális helyzetünket. iPhone OS 1.0

3 iPhone OS 2.x Az iPhone 3G megjelenésével együtt került ki az iPhone OS 2.0-s változata, mely tonnányi fejlesztést hozott. Számunkra kevésbé fontos, hogy megjelentek új nyelvek, A levelezésnél csoportbeállítások és push e-mail vált elérhetővé, immáron egyszerre több levelet is lehetett törölni/áthelyezni. A legfontosabb újítás viszont ezektől függetlenül az App Store megjelenése, mely természetesen külön ikont kapott a főmenüben. A 2.0-s szoftvert megjelenése után további frissítések követték: 2.1 (2008. szeptember 9.): Hatalmas frissítés, leginkább optimalizálások voltak benne, rengeteget gyorsult a Safari, nőtt az akkumulátoros üzemidő, javítottak az e-mail kliensen. 2.2 (2008. november 21.): A Maps-nél megjelent a Street View, a tömegközlekedés és az e-mailben való megosztás lehetősége, miközben tovább gyorsult a levelező és a böngésző.

4 iPhone OS 3.x Az iPhone 3GS megjelenésével érkező szoftverben elérhetővé vált a sokak által hiányolt másolás/kivágás/beillesztés funkciótrió, de más újítások is érkeztek. A YouTubenál végre be lehetett jelentkezni, így elérhető váltak többek között a kedvenc videók, a fényképezőnél megjelent a videórögzítés lehetősége és az, hogy egyszerre több fotót töröljünk, az üzeneteknél pedig megérkezett az MMS, mint olyan. A Safari a 3.0 óta támogatja a HTML5-öt, sokat javult a kompatibilitása (Acid3 tesztben 97/100 pontot tudott), gyorsult a JavaScript motor. A Tethering is a felhasználók rendelkezésére lett bocsátva, segítségével iPhone-unkat modemként használva tudtunk internetezni számítógépünkről. 3.1 (2009. szeptember 9.): Home Screen személyre szabási lehetőség iTunes 9-en keresztül, új kamera API-k, levélben vagy MMS-ben érkező videók mentésének lehetősége, adathalászat elleni védelem Safariban.

5 iOS 4.x Az iPhone 4-gyel érkezett 4.0-s szoftver hozta a legtöbb új funkciót, minek hatására az egész rendszert átnevezték iOS-re; az iPhone 3G csak limitáltan van támogatva, rengeteg új funkció nem érhető el benne. A legfontosabb új fejlesztés a multitasking, azaz több program "egyidejű futtatásának" lehetősége - egy memóriafagyasztós módszerről van szó, mely kíméli az akkumulátort, ugyanakkor azt az érzetet adja a felhasználóknak, hogy a programok tényleg egyszerre futnak. Lehet háttérképet váltani a menüben is, új szoftver pedig a WiFi-n keresztül történő videótelefonálást lehetővé tevő FaceTime és az iBooks nevű könyvolvasó. A készenléti képernyőn megjelentek a mappák, így 180 helyett 2160 darab alkalmazást is telepíthetünk a készülékre. 4.1 (2010. szeptember 8.): iPhone 4-nél megjelent a HDR fotózás lehetősége. 4.3 (2011. március 9.):WiFi Hotspot funkció (WiFi routert lehet csinálni a telefonunkból, megkönnyítve az internetmegosztást)

6 iOS 5.x Az Apple 2011.06.06-án mutatta be az iOS rendszer ötödik generációját a WWDC konferencia során Felhasználói szempontból az egyik legfontosabb újítás a notifikációs (figyelmeztető) rendszer, mely jól láthatóan tájékoztatja a felhasználókat az elmulasztott dolgokról, a bővebb információért pedig - az Androidhoz hasonlóan - fentről le lehet húzni a "tálcát". Szintén érdekes fejlesztés az iMessage, mely egy mobile-to- mobile üzenetküldő rendszer, olyasmi, mint a BlackBerry-é. A Safari webböngésző is okosabb lett, főleg iPaden fontos, hogy már kezeli a füleket, azaz egy kattintással kevesebb lesz váltani a weblapok között.

7 iOS 6.x Gyakorlatilag mintegy 200 új funkciót tartalmaz, melyből most csak néhányat sorolok fel. Maps Turn-by-turn navigáció, a navigátor szerepében Siri.Ezzel egyidőben a Google Maps helyett immár az Apple saját szoftvere kapott helyet az OS-ben. 3D-ben is élvezhetjük a tájat - minden más esetben a sima, 2D-s módszer működik. Siri (személyi aszisztens) Az új iPad is-re is elérhető lesz Siri. A Rotten Tomatoes segítségével képes megjeleníteni a filmekhez tartozó információkat, kritikákat, de aktuális tartózkodási helyünk függvényében képes moziműsorokat is lekérni. Emellett az előzeteseket is lejátsza, valamint a kérdéseinkre is válaszol. Passbook Ez egy olyan alkalmazás, ami különböző beszállókártyákat, mozi jegyeket, kuponokat, és egyéb hasonló dolgokat kezel egy helyen. Valamint a kiválasztott repülő úttal kapcsolatos információkat valós időben frissíti, ha változások történtek. Mivel a program képes érzékelni a helyzetünket, az adott helyekre megérkezve a zárolt képernyőn felbukkannak a megfelelő jegyek.


Letölteni ppt "IOS fejlődéstörténet. Az iPhone operációs rendszere jelenleg iOS néven fut, korábban teljes neve volt: iPhone OS. A ötödik generációs kiadást éli meg,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések