Kutatási alkomponens Összegzés 2004-2008 Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Európai tagállami munkaügyi szervezetek 2020-ban
Advertisements

A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az interneten és azok használata Tapolcai-Hatházi Andrea főigazgatói PR tanácsadó.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Pályaorientáció: a fiatalok minőségi munkaerő követelményeinek biztosítása a munkaerőpiacon A pályaorientáció jelenlegi helyzetének és a jövőre vonatkozó.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának értékelése Cseres-Gergely Zsombor – Scharle Ágota -
„Erasmus + Új szemlélet, új lehetőségek”
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
D szekció, Mobilitás: a mozgás és változás TéT-je a felsőoktatásban
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
VERSENYKÉPES NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. ADATOK A projekt megvalósításának időtartama: A projekt összköltsége: Ft. A támogatás.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH A jelenlegi magyar munkaerő- piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors, Ph.D. Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH Az ÁFSZ felépítése, a jelenlegi magyar munkaerő-piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Passzív és aktív eszközök a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) felosztásában - célok, előnyök.
Kompetencia alapú közvetítés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Kutatási Zárókonferencia, Budapest 2008.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány közötti években indított munkaerő-piaci programjairól, valamint.
Munkaerő-közvetítés recesszió idején Munkaerő-piaci ismeretek EURES hazai tréning 2009 Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
Adatintegráció, adatok felhasználása Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / )
A munkapiaci-előrejelzések gyakorlata: kitől tanulhatunk? Cseres-Gergely Zsombor, MTA KTI.
A szakmunkásképzés válságtünetei Hozzászólás a Kézdi Gábor, Köllő János és Varga Júlia által írott tanulmányhoz Mártonfi György, OFI Bp február.
A TÁMOP projekt keretében készült munkapiaci előrejelzés TÁMOP / projekt Cseres-Gergely Zsombor, Közgazdaságtudományi Intézet,
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
A felnőttoktatás gazdasági, társadalmi és oktatási kapcsolatrendszere két alföldi nagyvárosban Petrás Ede MTA RKK Miklósi Márta DE BTK Változás.Válság.Váltás.Hu.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
Előrejelzés, az információ áramlása, a foglalkoztatás szintjének emelése TÁMOP / kiemelt projekt Cseres-Gergely Zsombor, MTA KTI.
FELVETÉSEK A SZAKKÉPZÉS ÁTALAKÍTÁSÁHOZ Előadó: Szymczak Judit.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
A munkaügyi kirendeltség szolgáltatási tevékenysége.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Miért és mit – a program céljai és várható eredményei Galasi Péter, MTA KTI.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Az egyéni pályatanácsadás.
A humán szolgáltatás európai uniós tendenciái Humán szolgáltatás jelene és jövője konferencia Gödöllő, 2009.május 14. Borbély-Pecze Tibor Bors
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Wiegersma: a tanácsadás szintjei
Dávid János: A munkaerő szakmaszerkezetének keresleti előrejelzése, a munkaerő-kereslet és –kínálat egybevetése Hozzászóló: Varga Júlia Budapesti Corvinus.
A népesség várható iskolai végzettségének előrejelzése nemek, korcsoportok és régiók szerint A TÁMOP műhelykonferencia április 22. Radisson.
“PUBLIC AND PRIVATE SERVICES: TOWARDS A QUALITY ASSURANCE SYSTEM”
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya-tanácsadás területén
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Kompetencia alapú közvetítés
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Együtt a változásokért
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Kutatási alkomponens Összegzés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád, Komponenszárás március

A modernizációs folyamat megtervezésekor az volt a cél, hogy a PHARE fejlesztési modell mintájára zajló és egyre kiterjedtebb általános szervezetfejlesztéssel párhuzamosan a szervezet egy kicsit a „jövőbe is lásson”. Tehát mindenképpen végezzen olyan konkrét eredményekkel járó kutatásokat, elemzéseket, amelyek arra is választ kínálnak, hogy milyen lesz az Állami Foglalkoztatási Szolgálatot körülvevő gazdasági- társadalmi környezet 2013-ban vagy 2021-ben. Hiszen hosszú távú és folyamatos szervezetfejlesztést csak akkor lehetséges sikerrel véghezvinni, ha a fejlesztő a folyamatosan változó környezeti feltételekről rendszerezett ismeretekkel rendelkezik.

Tartalom és forma Forma: folyamatos változásban Tartalom: lényegében azonos  Munkaerő-piaci kínálat és kereslet prognózisai  Kompetencia alapú közvetítés  Monitoring rendszer fejlesztése Cca fő résztvevő, 10 kutatási projekt Számos érintett kutatóműhely: GKI, 3K, MTA KTI, Ecostat, ÁFSZ belső kollégák (részben Kutatási Főosztály)

Beágyazódás az ÁFSZ modernizációjába Az állami munkaügyi szervezet modernizációjaként megfogalmazott négyes célrendszerben a kutatási projektek fontos és közvetlen kapcsolódási pontokat mutatnak a négy alapcélból hárommal. A kijelölt célok és a kutatási projektek kapcsolódási pontjai az alábbiak szerint alakulnak:

A 4 ÁFSZ fejlesztési cél és a 10 kutatási projekt illeszkedése Az állásközvetítés rendszerének fejlesztése (1.2.1 projekt - a monitoring rendszerünk továbbfejlesztése; projekt - kompetencia alapú foglalkoztatási kódrendszer kialakítása) A foglalkoztatási szolgálat szolgáltatási minőségének javítása az alkalmazott képzéseken keresztül, bevonva a roma alkalmazottakat is Munkaerő-piaci elemzések és kutatások végzése (Ez a cél közvetlen összefüggést mutat az alkomponens feladataival.) Az ügyfelek részére aktuális munkaerő-piaci és képzési információk nyújtása (1.2.7 projekt –a szakmák jövőjét előrejelző kiadványok készítése a korábbi FIT mappák felhasználásával; 1.2.5; ; ; projektek, amelyek a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalának változásait kutatják 2013-ig, illetve 2021-ig.)

Van-e direkt haszna a jövőbe néző munkaügyi szolgálatnak? – Íme !

Köszönöm figyelmüket! Elérhetőségek: