DIGITÁLIS KULTÚRA ÉS MÉDIAOKTATÁS – Amit a TÁMOP 3.1.1 kutatási eredményei üzennek Készítette: Jakab György Budapest. 2011. december 6.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Advertisements

Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
IKT ESZKÖZÖK A VAJDASÁG ISKOLÁIBAN
Világnagy iskola Tanulás túl a csengőhatáron
TIOP 1.1.1/09/ Digitális reál-is? Készítette:Mátisné Szultos Erzsébet.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Rádai Péter Euro Nyelvvizsga Központ Top tippek az Euroexam nyelvvizsgákra készülőknek Angol B2 / C1.
Fiatalok a digitális kultúrában - naiv bennszülöttek? VI. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádi, szeptember 27.
MEGHÍVÁS TÁRGYALÁS. MEGHÍVÁS 1. lépés Az üzenet: Szia! A segítségedet szeretném kérni! Beszélhetünk valamikor? Köszönettel: Sanyi Igen! Ez a számom: +36.
G YAKORLATI MÉDIAOKTATÁS Produktív média - Budai Középiskola.
A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Euroexam nyelvvizsgákra
VI. Interaktív Tábla Konferencia
Rádai Péter Euroexam Nyelvvizsga Központ Top tippek az Euroexam nyelvvizsgákra készülő diákoknak Angol, német B2 / C1.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM.
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
Az iskolai könyvtárhasználat hazai innovatív példái
Szilágyi Róbert, Lengyel Péter Magyar Agrárinformatikai Szövetség.
E-learning és a multimédia
KNT-Keretmese.
Sokszínű Digitális Tanítás főszerkesztő-helyettes
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
A multimédia olyan tartalom, amely többféle csatornát is használ a felhasználók tájékoztatására vagy szórakoztatására. MULTI (latin) = többszörös MÉDIA.
A tanulók tanulási stílusa és az oktatási módszerek közötti kapcsolat
Info-kommunikációs Technológia Nedeczky Veronika Sulinet
Az információs és kommunikációs technológiák szerepe a szakképzésben február 22. Dr. Tóth Péter főiskolai docens Fővárosi Pedagógiai.
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
Nyitnikék Óvoda 3533 Miskolc, Andrássy út 53/a /fax: 46/
E-learning Kovácspál Eszter.
Motiváltság elérésében
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Hangalapú, közösségépítő virtuális valóság a gyakorlatban Faragó Péter WebLords.
Készítette: Dobák Dóra 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Digitális vizsgáztató és értékelő környezetek.
IKT-alapú programcsomag alkalmazása a szociális kompetencia fejlesztésében Készítette: Andiné Csorba Klára
Lökkös Attila A családi napközi képzés fejlesztése
Kompetencia alapú oktatás elterjesztése Hajdú-Bihar megyében Herpai Imre igazgató, HBMPI.
Játszani tudni kell - A gamification szabályai az interneten
The-i Language Zone Francia nyelvtanfolyam kiegészítő oktatóanyaga – értékelés Rózsa Gábor 2004.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Csipp-csepp, egy csepp – Ritmus az életünkben Papp Leonóra.
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Kooperatív oktatással a befogadás támogatásáért
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Erdei barátaink – Szakács Sándor.
Rádai Péter Euro Nyelvvizsga Központ Top tippek az Euroexam nyelvvizsgákra készülőknek Angol B2 / C1.
Rádai Péter Euro Nyelvvizsga Központ Top tippek az Euroexam nyelvvizsgákra készülőknek Angol B2 / C1.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
TIOK IKT – összefoglaló Nagy Regina Sulinet Programiroda tartalomfejlesztési szakértő.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Multimédia-fejlesztés. 2. számú beküldendő feladat Készítsen el egy multimédia alkalmazást! Neobook for windows szoftverrel Neobook for windows szoftverrel.
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
Pedagógus szerepek és hatékonyság BMEGT51K011
Hatékony-e az e-olvasás? – e-könyv vs. papír
Jegyzetkészítés 5/17.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Digitális generáció az iskolapadban Bedő Ferenc
Fodorné Tóth Krisztina PTE Regionális Távoktatási Központ Multimédia az oktatásban 2009.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
György-Ambrus Bernadett 8.a Felkészítő tanár neve: Salamon Róza
Nemzeti Köznevelési Portál
A digitális kompetencia fejlesztése
Tóth Zoltán és Szalay Luca
Multimédia.
Matokos, avagy okoseszközök matematikaórán
Előadás másolata:

DIGITÁLIS KULTÚRA ÉS MÉDIAOKTATÁS – Amit a TÁMOP kutatási eredményei üzennek Készítette: Jakab György Budapest december 6.

BEVÁNDORLÓK – BENNSZÜLÖTTEK!? „Úgy látom, egy vékonyabb ceruzát kell szereznem. Ezzel nem tudok bánni: csupa olyat írt, amit én nem akartam írni” Lewis Carroll

(BENNE) LENNI VAGY NEM LENNI

KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK „DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK” Gyorsan kívánnak információt szerezni sokféle multimédia- forrásból. Türelmetlenek. „DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK ” Korlátozott számú forrásból származó információ lassú és ellenőrzött átadását részesítik előnyben. Türelmesek.

KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK „DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK” A párhuzamos információfeldolgozást és a több feladattal való egyidejű foglalkozást kedvelik. „ DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK” A lineáris információ- feldolgozást és az egyetlen (vagy csekély számú) feladatra való koncentrálást kedvelik.

KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK „DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK” A szövegnél szívesebben dolgoznak kép, hang és videó információkkal. Technológia-barátok. „DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK” A kép, hang és videó információkkal szemben előnyben részesítik a szöveget. Technológia-ellenesek (félők)

KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK „DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK” Szívesen keresnek rá véletlenszerűen, hiperlinkek útján elérhető multimédia információra. DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK” Lineárisan, logikusan felépített és adagokra bontott információk lépésről-lépésre történő átadására törekednek.

KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK „DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK” Kedvelik a szimultán kölcsönhatásokat, illetve a hálózati kapcsolatok létesítését számos más felhasználóval. „DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK” A hálózati tanulástól idegenkednek. A tanárok azt szeretik, ha a tanulók, illetve a tanulócsoportok egymástól függetlenül, dolgoznak.

KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK „DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK” Legszívesebben a jelenben, az „éppen időben” élnek. Az okok és következmények kevésbé izgatják őket. Többnyire az utolsó pillanatban tanulnak. „DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK” Racionálisan, „minden eshetőségre felkészülve” tanulnak és tanítanak - többnyire az előre megadott vizsgakövetelmények szem előtt tartásával.

KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK „DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK” Az azonnali megerősítést és azonnali jutalmat kedvelik. Azt tanulják szívesebben, ami releváns, azonnal hasznosítható és egyszersmind szórakoztató. Játék- és fantáziaorientáltak. „DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK” Szívesebben választják a késleltetett megerősítést és jutalmazást. A standardizált tesztekre való felkészítést szolgáló oktatást részesítik előnyben. Munka- és valóságorientáltak.

Az „Internet-pedagógus" „Egy olyan új szellemű tanár, aki képes hozzásegíteni a tanulókat az aktív, önálló, de mégis közös ismeretszerzéshez, és folyamatos önképzéssel lépést tart az újdonságokkal, netán a saját tanulóival…”. (Fehér Péter)

Köszönöm a figyelmet!