Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Euroexam nyelvvizsgákra

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Euroexam nyelvvizsgákra"— Előadás másolata:

1 Euroexam nyelvvizsgákra
Angol, német B2 / C1 Top tippek az Euroexam nyelvvizsgákra készülő diákoknak Rádai Péter Euroexam Nyelvvizsga Központ

2 Mitől jó egy nyelvvizsga?
Nemzetközi közegben értelmezhető Szöveg-alapú Sokféle készséget, részkészséget mér  megbízható A kommunikáció, az információ közvetítés hatékonyságát méri életszerű feladatokkal (a nyelvhelyesség ennek eszköze) Részletesen szabályozott értékelési rendszere átlátható, kiszámítható Széleskörű offline és online felkészítési, felkészülési támogatást nyújt

3 „képes rá” Életszerű vizsgafeladatok!? Szöveg áttekintés
Bekezdés címek Tolmácsolás Megegyezés vitás kérdésben Ügyintéző írása Szituációs párbeszédek Jegyzetelés hallott szöveg alapján „képes rá” Prezentáció Történet elmondása (képek alapján)

4 Spokes | When Two Wheels Are Too Many
Nyelvtanulás online eszközökkel 1. Olvasd el, hallgasd meg, oldd meg! Spokes | When Two Wheels Are Too Many Klikk a képre!

5 Nem kell minden szót elolvasni és megérteni a szöveg megértéséhez!
Olvasott szöveg értése 1. Vizsgafeladat: You are planning a holiday abroad and looking for a good hotel to stay at. You have read four reviews on the net from visitors who have written about four different hotels. Which hotel does each short description refer to? Nem kell minden szót elolvasni és megérteni a szöveg megértéséhez! Klikk a képre!

6 Olvasott szöveg értése 2.
Klikk a logóra! Klikk a logóra Klikk a logóra! változatos szövegtípusok (közvetett hatás az íráskészségre) Klikk a logóra! Klikk a logóra!

7 Olvasott szöveg értése 3.
TV-Koch empfiehlt gebratene Katze rövid és hosszabb szövegek Summer holidays  a survivor’s guide Klikk a képre! valóságos olvasási készségek Klikk a képre! Pictures of the year 2010: Klikk a képre!

8 Olvasott szöveg értése 4.
diákok érdeklődési körének megfelelő témák Klikk a képre! lehetőség a páros tanulásra (offline és online) Internet – die neue Droge? tanórai feldolgozás a diákok igénye alapján Klikk a képre!

9 Nyelvhelyesség és szókincs 1: Diktálás
az Euroexam nyelvvizsgák sajátos feladattípusa bármilyen hangzó anyag alkalmas a gyakorlásra Diktálás: Klikk a képre!

10 Nyelvhelyesség és szókincs 2.
szókincs: „develop, develop, develop” szöveg és szövegkörnyezet kiaknázása predikciós készségek alkalmazása Free grammar and vocabulary practice: Klikk a képre! Gratis Übungen The musical prepositions: Klikk a logóra! Klikk a képre!

11 } Írott szöveg létrehozása Online preparation course: Writing tutorial
Klikk a hiperlinkekre! szöveg célja, író szándéka } interakció hatékonysága olvasó / célközönség szövegtípusok: ismertetés, jellemzők és minták szövegkohézió és koherencia Online preparation course: Writing tutorial

12 Hallott szöveg értése rövid szövegek: 1–5 perc
Klikk a képre! érdekes, szórakoztató, releváns: cím  asszociáció (téma, szókincs) több készség párhuzamos fejlesztése Klikk a képre! Klikk a képre! Klikk a képre! Klikk a képre!

13 választékos kifejezésmód
Szóbeli 1. Klikk a képre! folyékonyság kötőszavak és utaló szavak választékos kifejezésmód igeidő(k) Klikk a logóra!

14 Szóbeli 2. Klikk a hiperlinkekre! funkcionális nyelv-használat és vélemény kifejezése, kérése, érvelés stb Klikk a képre! Klikk a képre! Klikk a képre!

15 http://elearning.euroexam.org Közösségi portálok és e-learning
Klikk a képre! Klikk a hiperlinkre!


Letölteni ppt "Euroexam nyelvvizsgákra"

Hasonló előadás


Google Hirdetések