CMMI 1.3 – Verifikáció Készítette: Kis Gergely. Bevezetés A specifikációt, követelményt vetjük össze a kész/készülő termékkel Itt nem vizsgáljuk, hogy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A marketing információs rendszer
Advertisements

Állóeszköz-gazdálkodás
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
Szoftverminőség, 2010 Farkas Péter. SG - Sajátos célok  SG 1. Termék / komponens megoldás kiválasztása  SP 1.1. Alternatívák és kiválasztási kritériumok.
Minőségbiztosítási terv
Projektmenedzsment szeminárium 1 Projektkészítő szeminárium Pályázati technikák gyakorlati alkalmazása.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Fontosabb fogalmak Képesség :
Szakirodalmi és publikációs ismeretek Dr. Erős Gábor.
Szoftver minőség és menedzsment Mérés és elemzés Sziládi Zoltán.
Programozás alapjai A programozás azt a folyamatot jelenti, melynek során a feladatot a számítógép számára érthető formában írjuk le. C++, Delphi, Java,
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Makan Gergely, Mingesz Róbert, Nagy Tamás 2. óra szeptember 9., 10. v
Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörű Részvénytársaság
MinőségIrányítási Rendszer (MIR) elektronikus dokumentációjához
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Helyzetfelmérés Helyzetfelmérés elemzése, értékelése
Készítette: Magyar Orsolya
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
A STRATÉGIAI KONTROLLING SZEREPE
Szoftvertechnológia Szoftvergyártás 2..
WEB MES (webes gyártásirányító rendszer) Kiss Miklós (G-5S8)
| | Tananyagfejlesztések fejlesztői szemmel Wagner Balázs MTA SZTAKI.
EMVA LEADER Aktuális feladatok a végrehajtásban
Titokzatos vásárlók.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
S S A D M ELEMZÉSI ÉS TERVEZÉSI MÓDSZERTAN
Projektek monitorozása. Elvek és módszerek
1. Bevezetés a tárgy célja: azoknak az eszközöknek és módszereknek a megismertetése és begyakoroltatása, melyek az érvelések megértéséhez, elemzéséhez,
Project Monitoring and Control (PMC)
R EQUIREMENTS D EVELOPMENT Készítette: Devecseri Viktor.
Önálló labor munka Csillag Kristóf 2004/2005. tavaszi félév Téma: „Argument Mapping (és hasonló) technológiákon alapuló döntéstámogató rendszerek vizsgálata”
Az elemzés és tervezés módszertana
3.2. A program készítés folyamata Adatelemzés, adatszerkezetek felépítése Típus, változó, konstans fogalma, szerepe, deklarációja.
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
SUPERBRANDS B2B ELŐADÁS
VII. Szervezeti kultúra
Készítette: Szirmai István
Webprogramozó tanfolyam
A hágai ítélet végrehajtásával kapcsolatos tárgyalások jelenlegi helyzete Dr. Kovács György, CSc, főtanácsadó, a Bős-Nagymarosi Tárcaközi Bizottság titkára.
Visegrád, Könyvvizsgálat, Minőség-ellenőrzés és
A projektmunka jelentősége Minőségjavítási elvárások A minőségbiztosító ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE.
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
CMMI - VALIDÁCIÓ Suba Gergely.
Az ISO 9001:2008 MinőségIrányítási Rendszer (MIR) dokumentumai A dokumentáció lehet bármilyen alakú vagy típusú adathordozón.
ICECUBE Intelligens h ű t ő szekrény szoftver tervezete.
Projektirányítás elmélet - teszt
Manhertz Gábor; Raj Levente Tanársegéd; Tanszéki mérnök Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék.
A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERT TÁMOGATÓ SZOFTVEREK FELADATAI Adatbázisok Word dokumentumok PDF dokumentumok HTML dokumentumok Szövegszerkesztés Szövegszerkesztés.
Didaktika-II. M. Nádasi Mária. Kooperatív és Kollaboratív módszer.
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Ügyfélelégedettség-építés a HIFI-ben
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Projektirányítás elmélet - teszt
Az ISO 9001 jelenlegi helyzete
Vállalati terv bemutató
MINŐSÉG BS 4778 "Egy termék vagy szolgáltatás jellemzőinek és sajátosságainak összessége, amelyek együttesen egy adott szükséglet kielégítésére képesek".
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Alaptézéseink A tervezés közösségi ügy és kulturálisan értelmezett fejlesztő tevékenység A tervezési folyamatban való részvétel, az érintettség kompetenssé.
Ide kerülhet az előadás címe
HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 2. Önértékelési fázis 9. előadás
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
Barcsák Marianna KPSZTI
Mai téma: Segédletek a projektmunkához Katona Norbert.
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

CMMI 1.3 – Verifikáció Készítette: Kis Gergely

Bevezetés A specifikációt, követelményt vetjük össze a kész/készülő termékkel Itt nem vizsgáljuk, hogy maga a specifikáció értelmes, helyes, stb.-e (azt majd a validáció során...)

„Termék” Bármi, amit a folyamat során előállítunk, és más használni, olvasni, stb. fogja Azaz, nem csak a program, hanem a dokumentáció, tutorial, prezentáció, nyújtott szolgáltatás, stb. is Nem tartoznak ide a kizárólag belső használatú dolgok (pl. a fejlesztők által saját maguknak, egyszeri használatra összedobott segédprogram)

Rész-célok: előkészítés Verifikálandó elemek kiválasztása Környezet kialakítása Módszerek megválasztása

Konkrét módszerek: elemek kiválasztása Válasszuk ki, mely elemeket verifikáljuk Válasszuk ki, melyiknél milyen módszereket alkalmazunk Azokat válasszuk ki, amik fontosak a projekt céljaihoz Azokat válasszuk ki, amik lényeges kockázatot jelentenek a projekttel kapcsolatban

Konkrét módszerek: környezet kialakítása A választott termékektől és módszerektől függ, mire van szükség Sokféle lehet, a „leültetünk valakit párezer sor kód elé”-től kezdve a komplex szimulációs és mérési környezetek megtervezéséig

Konkrét módszerek: módszerek megválasztása A módszerekkel együtt a kritériumokat is meghatározzuk (pl. „5%-os hibahatáron belül kell lennie a teszt eredményének”)

Rész-célok: szemlézés Peer review – „egyenrangú társak szemléje” Munkatársak tekintik át a terméket (azaz nem a főnök és nem a megrendelő) Több szem többet lát Kevésbé elfogult szemek többet látnak

Konkrét módszerek: szemlézés előkészítése Mely termékeket szemlézünk? Kik és hányan végzik a szemlézést? Mikor vonunkbe újabb szemlézőket

Konkrét módszerek: szemlézés végrehajtása A talált problémákat naplózzuk, és továbbítjuk az illetékes (pl. vezető fejlesztő) felé

Konkrét módszerek: szemlézés értékelése A szemle során gyűjtött adatok elemzése Releváns eredmények eltárolása hosszabb távra (pl. hibastatisztikák)

Rész-célok: maga a verifikáció

Konkrét módszerek: verifikáció elvégzése Az előzetesen összeírt termékeket, az előzetesen meghatározott módszerekkel Rengeteg konkrét eszköz/módszer alkalmazható: döntési táblák, szimuláció, teljesítményteszt,...

Konkrét módszerek: verifikáció értékelése A verifikáció során gyűjtött adatok összesítése, értékelése – tesztelési napló – problémák listája – hibastatisztikák Ezek alapján döntések meghozatala – Go/NoGo – változtatási kérelmek a fejlesztőbrigád felé