Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Képeslapok a Dunáról.
Advertisements

Világörökségünk A budai vár.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Promóciós eszközrendszerünk
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Budapest, május 5.KOMBIJEGYEK RENDEZVÉNYEKHEZ KAPCSOLÓDÓ JEGYEK A BKV-TÓL Előadó: Priegl Gábor értékesítési igazgató, BKV Zrt.
0 Budapest, április 24. A dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten Előadó: Zsákay László György turisztikai irodavezető Barta.
Település Településrendszer Településállomány. Nagyvárosok a magyar településrendszerben Készítette: Széplaki Dóra Debrecen, 2013.április 16.
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest, mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
5. NAP.
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
FÖLDRÉSZEK.
Világ város születik: BUDAPEST
Budapest a világváros.
FESTŐI BUDAPEST.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Greges Dániel
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Budapest turisztikai marketingje
MTA Regionális Kutatások Központja RÉGIÓINK ÉS A KÖZLEKEDÉS Erdősi Ferenc MTA Regionális Kutatások Központja Pécs, 2007.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Észak Korea Dél Korea 조선민주주의인민공화국 대한 민국.
Utazás 33. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás Futár Veronika Monor, február 15.
Magyarország.
SZÖUL 서울 특별시.
Budapest nevezetességei!
Barcelona Hamar Márk.
Dél-dunántúli Régió közlekedése Morandini Kristóf III éves földrajz-informatika tanár.
A központi régió közlekedési helyzete Andrási Zsolt Geográfus, III. évf
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
A kulturális turizmus trendjei és a
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Linzi Turistaszövetség A DUNA PARTI LINZ 2009-ben Európa kulturális fővárosa.
Budapest – új világváros
BAHRAIN.
Anglia- Portsmouth.
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Rendhagyó utazási ajánlót kínálunk a kedves olvasónak, hiszen er ő sen kétséges, hogy mezei turistaként benne lehetünk abban az ötezerben, akit évente.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
A világ 7. legszebb villamosvonalán
Fenntartható városi mobilitás-tervezés (SUMP) szeminárium
Világörökségek Magyarországon
LINZ.MEGVÁLTOZOTT, KITEKINTÉS | 2014, augusztus.
Kaposvár Alapadatok   Lakosság fő  Agglomeráció fő  gazdálkodó szervezet.
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG
LINZ. NÉZŐPONTOK október.
Sao Paulo.
Körzetei és az övezetes mezőgazdasága
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
Hungary.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Előadás másolata:

Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert

BUDAPEST ● Magyarország fővárosa. A város a magyar politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja. ● Budapest a mérsékelt öv alatt helyezkedik el, kontinentális éghajlatú város, az éves középhőmérséklet 11,0 °C ● A város területe 525,16 négyzetkilométer, mellyel az ország legnagyobb városának is számít. ● Budapest lakossága : kb fő ● Kisebbségek: cigány, német

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG ● Repülővel : Ferihegy ● Közúton: Budapest nemcsak Magyarország 7 szomszédos országával, de egész Európával kiváló közúti összeköttetésekkel rendelkezik. ● Vasúton: A Magyar Államvasutak (MÁV) expressz vonatjáratokat közlekedtet Európa nagyvárosaiba. ● Vízi úton : ● Vízi úton Budapest és Bécs között közlekedik menetrendszerinti szárnyashajó járat, melyet a Magyar Hajózási Rt. (MAHART) üzemeltet. Az út Bécstől Budapestig 6 órába, ellenkező irányban 5 órába telik.

● több világörökségi helyszín is található, többek között a Duna-part látképe, a Budai várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti Vasút ● Turisztikailag jelentősek még gyógyfürdői, mivel Budapest a világ egyetlen gyógyfürdőkkel rendelkező fővárosa. Itt van a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája (a Dohány utcai), valamint a magyar Országház is, ami a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete.

KULTURA ● Budapesten bőséggel válogathatunk a koncertek, kiállítások, táncelőadások között. ● Legfontosabb kulturális események: Budapesti Tavaszi Fesztivál, Budapest Parádé, Sziget Fesztivál, Budapesti Őszi Fesztivál, Francia Intézet rendezvényei ● A főváros összesen 223 múzeummal és galériával büszkélkedhet ● A legnagyobbak közülük: a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum, a Memento Park, és az Iparművészeti Múzeum. ● - negyven színház, hét hangversenyterem és egy operaház működik.

Sport ● Ballonozás ● Barlangászás ● Biliárd ● Bowling ● Evezés, vízitúra ● Fitneszklubok, Futás ● Gokart, Golf ● Kerékpározás,Korcsolya ● Lovaglás, Strandok, Aquaparkok, ● gyógyfürdők és uszodák ● Siklóernyőzés, ejtőernyőzés ● Squash ● Tai Chi ● Teniszklubok ● Vízisí és Wakeboard pályák Budapest környékén

Közlekedés ● Tömegközlekedése : autóbusz, villamos, metró (3 vonal), HÉV ● Főbb pályaudvarai: Nyugati, Keleti, Déli és Kelenföldi pályaudvar ● Repülőtere: Ferihegyi nemzetközi repülőtér 3 terminállal (15km-re a városközponttól): Ferihegy 1 fogadja a fapados járatokat, Ferihegy 2A terminálja a schengeni gépek le- és felszállóhelye, a 2B terminál pedig a nem-schengeni légitársaságoké.

Köszönöm a figyelmet!