Asahi Glass Company Bálint Brigitta Bán Edina 2009. 11. 06.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor.
Klesch Gábor Murguly Gábor Tatár Zoltán Balázs
FENNTARTHATÓ(?) FEJLŐDÉS
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
A humán erőforrás jövőbeni kihívásai
Gazdaság és technika I - Tóth Attiláné dr. Gazdaság és technika I Tóth Attiláné dr.
HUMÁN-TÁR-HÁZ Mottó: A felnőttképzés a kultúra része.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
A Budapest Bank vállalati gyakorlata
Abasári Technológiai és Innovációs Park Előadó: Dr. Lénártné Benei Anikó, polgármester Abasár.
A válság és ami utána következik….
Gazdasági várakozások, a kis- és közepes vállalkozások helyzete Makó Ágnes – Tóth István János MKIK GVI Korrekt Partner Védjegy második ünnepélyes díjátadása.
Szekszárd klímastratégiája Légszennyezettség
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A három pólusú világgazdaság kialakulása és a világkereskedelem
Vállalkozásunk külső, belső kapcsolatrendszere és értéklánca
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A nemzetközi üzleti élet etikája
MNB Statisztika A külső finanszírozási igény/képesség változása
Változók és változatlanok Változók:Változók: Új (vagy első) hálózat Új (vagy első) termék MunkatársakTermékfelhasználók Változatlanok: Azok a törvényszerűségek,
E-learning alapú komplex képzések
Ismétlés, rendszerezés
Összehasonlító gazdaságtan
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Versengő tézisek a fenntartható fejlődésről: a piaci és az alternatív gazdasági modell Boda Zsolt MTA PTI, BCE, Védegylet.
Családi vállalkozás.
Luxemburg, Málta,Hollandia
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
Az amerikai (USA) kommunikáció
Hoshin Kaizen Workshop esettanulmány – a standardok igazi ereje
A Lean és az emberi tényező kapcsolata
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Tudásalapú társadalom és fenntartható fejlődés a globális felmelegedés korában Milyen globális és európai kihívásokra kell válaszokat találnunk? Herczog.
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Kontinensnyi ország-országnyi kontinens
Ausztrália ipara.
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
Megtakarítási módszerek a vállalatok gyakorlatában Berey Zita
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
A globalizáció.
A szlovákiai társadalmi sajátosságok: a munkaerő munkáltatójához való lojalitása, felelősség vállalása és egyéb kiemelten fontos tényezők együtteséről.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
1. 2 a gyártók & fogyasztók igényeinek összehangolása a hatékonyság növelése az elérhetőség javítása szakértői szolgáltatás biztosítása vásárlói igények.
1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag.
Gazdasági kilátások Török Zoltán Vezető elemző 2014 február Raiffeisen Bank.
Interkulturális kommunikáció Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR-klub október 24.
Gazdasági ismeretek A gazdasági fejlettség mérőszámai.
Ipari parki szolgáltatás-fejlesztés Mórahalmon
MIÉRT stabilak (jók??) a minőségrendszereik?.
Kérdések a második zh-hoz
Employer Branding - gyakornokok
Munkaerő-piaci helyzetkép A munkaerőválság makrogazdasági okai
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
Készítette: Farkasné Veres Edina
Kompenzációs és javadalmazási rendszerek
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Kompenzációs és javadalmazási rendszerek
Magyar gazdaságpolitika a rendszerváltás után 2. A 2010 utáni korszak
A globalizáció - a globális világgazdaság
Előadás másolata:

Asahi Glass Company Bálint Brigitta Bán Edina

2 Cégtörténet -„Soha ne a könnyebb utat válaszd, találd meg, és old meg a problémákat!” -Modernizálás kora -II. világháború után es évek es évek -Globalizáció kora

3 Magyar gazdaság -Közepesen fejlett ország, -Nyersanyagokban, energiahordozókban szegény, -Importfüggő ország, -Szolgáltató szektorra támaszkodik, -Külkereskedelme lelassult.

4 Japán gazdaság -A világ második legnagyobb gazdasági nagyhatalma, -Hatalmas ipari kapacitások, -Legfontosabb mezőgazdasági terméke a rizs, -Jelentős halászati terület, -Külkereskedelme hatékony és versenyképes.

5 Kultúra rétegei - Hofstedei „hagyma”-modell

6 Magyarországi piacra lépése -Tatabánya, Ipari Park -60 milliós beruházás, -200 új munkahely, a legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása címe

7 Japán menedzsment kultúra Szeniorítás, lojalitás, állásbiztonság Változóban: élethosszig tartó foglalkoztatás Rangban feljebb levő: nagyobb fizetés, elismerés Kisebb a menedzserek és a dolgozók közti fizetés különbség Csoportos döntéshozatal Vezetők – HRM

8 Eltérés a magyar és a japán menedzsment kultúra között (A japánok ferde szemmel néznek ránk ) Nem vagyunk olyan csapatjátékosok Hosszú távú – rövidtávú gondolkodás Magyar: a feladatmegoldás elhúzása Japán: elébe megy a feladatoknak Magyar: a vezető dönt

9 Look beyond! Nézz előre! Lépj túl a jelenen és próbáld megjósolni a jövőt! Innováció Tökéletességre törekvés Mindent áthat

10 A válság és a kilábalás hatása Visszaesett a gépjárműgyártás  csökkent az AGC eladása Drágult a nyersanyagok, az olaj Nettó eladás millió jen -14,1 % (az előző évhez képest) Működésből származó bevétel millió jen - 22 % (az előző évhez képest) Nettó bevétel millió jen - 43,7 % (az előző évhez képest)

11 A magyarországi problémák 1.Angolul tudó technikusokat és üzemmérnököket keresnek 2. Kommunikáció javítása a japán és a magyar dolgozók között

12 Megoldások 1.Angolul tudó technikusokat és üzemmérnököket keresnek Hatékony hirdetés Munkaerő közvetítő cégek megbízása Ha más nincs  Nyelvoktatás

13 2. Kommunikáció javítása a japán és a magyar dolgozók között Egymás kultúrájának megismertetése Alkalmazkodni kell, és a másikat elfogadni Üljenek le és beszéljék meg a problémákat Kompromisszumok kötése Kommunikációs tréning Megoldások

14 Köszönjük a figyelmet!