Szükségletfelmérés TÁMOP /1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Kovácsné Kerepesi Márta felülvizsgálati referens
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Szakmai Tanácskozás Miskolc
prizma tárház-projekt
Házi dolgozat Csibésztábor, Csibésztanya – feketén - fehéren
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Az emberi szükségletek hierarchiájáról
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
TÁMOP /A
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
HEVES MEGYEI GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLTATÁSOK FELMÉRÉS CÉLJA, MÓDJA  Átfogó kép-működésről, problémákról  Igényekre reagáló, célirányos módszertani.
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Szükség szerinti teljes körű ellátás, és a Térítési díj dilemmái.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
Legyen jobb a gyermekeknek!
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
MIKROTÉRSÉGI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS BEMUTATÁSA A FELSŐ-TISZA VIDÉKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSNÁL Szentendre,
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
ORSZÁGOS LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
Legyen jobb a gyerekeknek! Gyerekszegénység – egészségügy XVI. Magyarországi Egészségügyi Napok Balatonfüred, október 7-9.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Szociális regiszter publikus felület használata
Kistérségek periódusra vonatkozó fejlesztési tervei 2006.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Nyitórendezvény 2011.November 10
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
A projekt általános szakmai célkitűzései
TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
Szakemberek együttműködésének javítását célzó programok bemutatása
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
A hajdúnánási szociális rendszer és modellprogramok továbbfejlesztésének és összehangolásának lehetősége (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés.
Az üzleti terv megalapozása – röviden a szükségletfelmérésről OFA Kooperáció projekt Műhelymunka november 12.
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin
Családtámogató ellátások
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
Kistérségi fejlesztési mátrix a Kisteleki kistérségben március 31.
TÁMOP A-12/ „ÖSSZEFOGÁS A KADARKÚTI-NAGYBAJOMI KISTÉRSÉG GYEREKEINEK JÖVŐJÉÉRT” CÍMŰ PROJEKT KADARKÚTI-NAGYBAJOMI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Tapasztalatok az Együtt lépünk tovább szakmai műhely felméréséről TÁMOP
„Családbarát Grótmacik”
A helyettes szülői ellátás működése
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
Szociális regiszter publikus felület használata
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

Szükségletfelmérés TÁMOP 5.4.9-11/1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Pápai Ibolya Marcali, 2013. 10. 30.

A szükségletfelmérés meghatározása adatok, információk gyűjtése, elemzése, majd következtetések levonása

A szükségletfelmérés fő célja a projektben a lakossággal való kontaktus elmélyítése bizalomépítés helyzetelemzés készítése arról, hogy az alapellátást nyújtó szakemberek megfelelően tájékoztatják-e az igénybevevőket a szociális szolgáltatásokról

Kérdőíves adatfelvétel célcsoportból kiválasztott 65 év feletti lakosság 14 év alatti gyermeket nevelő családok előkészítő fázis: az önkormányzatoktól lakossági adatok kérése a megkérdezendők kiválasztása érdekében kérdőívek kitöltése: 2013.11.01. és 2014. 06. 30. közötti időszak a felmérésbe be kívánjuk vonni a projekt megvalósításának területén működő valamennyi családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatást biztosító intézmény családgondozóját, védőnőjét kiértékelés szükséglettérkép készítése kérdőív tartalmaz nyitott és zárt kérdéseket önkitöltős

Feltáró interjúk készítése az interjú sajátossága a kérdező és a kérdezett között létrejövő interakciós kapcsolat célcsoportból kiválasztott 65 éven felüli és a 14 év alatti gyermekeket nevelő kliensek félig strukturált kérdések mentén nem véletlen kvótás mintavételi eljárással minden településen annyi százalékban választunk ki interjúalanyt, ahány százalékban az adott településen előfordul a 65 éven felüli – és a 14 év alatti gyermekeket nevelő lakosság a felmérésbe be kívánjuk vonni a projekt megvalósításának területén működő valamennyi családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatást biztosító intézmény családgondozóját, védőnőjét előkészítő fázis: az önkormányzatoktól lakossági adatok kérése a megkérdezendők kiválasztása érdekében az interjúk felvételének időszaka: 2013. 11. 01. -20134. 06.30. kiértékelés szükséglettérkép készítése

Valamennyi célcsoportra jellemző közlekedési nehézségek alacsony jövedelem az információkhoz való hozzájutás nehezítettsége

Szükségletek meghatározása a szociális szolgáltatások szempontjából a gyermekek jelentős részének az alapvető élettani szükségletei (megfelelő mennyiségű és minőségű étel, ruházat, lakhatás és higiénés környezet) nincsenek kielégítve biztonsági szükségletek (fizikai védettség, kiszámíthatóság) kielégítetlenek a szeretet, a valahová tartozás szükségletének kielégítése nem megfelelő

Szükségletek meghatározása a szociális szolgáltatások szempontjából az idős emberek szükségleteit a biztonság, és a fiziológiai szükségletek kielégítésének (étkezés, személyi-, környezeti higiéné, fűtés) hanyatlása jellemzi elszigetelődés, elmagányosodás

Szükségletek meghatározása a szociális szolgáltatások szempontjából a szociális szakemberek sincsenek mindig tisztában azzal, hogy az adott településen ki, milyen szolgáltatásra lenne jogosult, és azt az adott szolgáltatást, vagy ellátást a területen tevékenykedő melyik szolgáltatótól, szervezettől, intézménytől lehet igényelni a 15 településen a szociális, gyermekjóléti, és egészségügyi szolgáltatásokat más-más szolgáltatótól, intézménytől veszik igénybe, és bizonyos ellátások, szolgáltatások jogosultsági feltételei is másként vannak szabályozva az ellátások igényléséhez használatos igénybevételi dokumentációk is településenként eltérőek

Szükségletek meghatározása a szociális szolgáltatások szempontjából a szakemberek részére szervezetépítéssel kapcsolatos ismeretek bővítése az együttműködés javítása az információáramlás biztonságos, gyors, zökkenőmentes legyen

Köszönöm a figyelmüket!