A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2011. II. 7. – V. 9. Hét Időpont Téma 1. II. 7. Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2. II. 12. Az emésztőrendszer felépítése, emésztés, felszívódás 3. II. 21. Emésztési rendellenességek, transzport kiválasztás 4. II. 28. A szervezet biokémiai folyamatai, táplálóanyag szükséglet, tápláltsági állapot 5. III. 7. A szervezet energiaforgalma, energiaszükséglet, a szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe 6. III. 14. Oktatási szünet 7. III. 18. (péntek) A zsírszerű anyagok táplálkozás-élettani jelentősége III. 21. A szervezet nitrogén és fehérjeforgalma 8. III. 28. Az ásványi anyag- és vízforgalom 9. IV. 4. 10. IV. 11. A vitaminok táplálkozás-élettani jelentősége 11. IV. 18. Az alkohol dietetikája 12. IV. 25. Oktatási szünet, húsvét hétfő 13. V. 2. A táplálkozás és az ember egészsége közötti kapcsolat 14. V. 9. A vendéglátóipar és a közétkeztetés szerepe az egészségorientált élelmezésben
A félév elfogadásának feltételei: az előadások és gyakorlatok látogatása 5-10 oldalas esszé elkészítése választott témakörben, kiselőadás megtartása a gyakorlatokon
Ajánlott irodalom
Ajánlott irodalom
Ajánlott irodalom