A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA II. 7. – V. 9.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Pannonicum AZ ENZIMEK SZEREPE EGÉSZSÉGÜNKBEN
Táplálkozási alapfogalmak
Alap Termékek.
A TAKARMÁNYOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA a ménesgazda szak I
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Házi projektdolgozat Hardverelemek. Feladatkiírás •Egy előre kiválasztott hardverelemről szóló prezentáció elkészítése •Adott időpontban az elkészített.
Az állati termelés táplálóanyag szükséglete III.
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Gyermekkori sajátosságok
A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.
Az ásványi anyagok forgalma
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
Növényélettan.
A kérődző állatok emésztési sajátosságai
Emésztés, felszívódás, transzport
A TAKARMÁNYOZÁSTANI ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA az agrármérnöki szak III. évfolyamán szeptember 06. – december 13. HétIdőpontTéma 1.IX. 06.A Weende-i.
A TAKARMÁNYOZÁSTANI ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA a Gazdasági agrármérnöki szak III. és a Növényorvosi szak II. évfolyamán szeptember 15. – december 15. HétIdőpontTéma.
A szervezet energiaforgalma
A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA IX. 9. – XII. 9.
Állattudományi és Állattenyésztéstani Tanszék
Változások az utóbbi évtizedekben
Az élelmiszereket felépítő anyagok
Teljes Parenterális Táplálás
A helyes táplálkozás.
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
III. Témakör MISKOLCI EGYETEM LOGISZTIKA ANYAGMOZGATÁSI ÉS LOGISZTIKAI TANSZÉK III./1.
Ábrám Tibor Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Horváth Krisztián A Vitamin.
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az ember táplálkozása.
Táplálékok , tápanyagok
HIDROLÓGIA ÉS HIDROGEOGRÁFIA
A projekt ütemterve november 10-től. A terv, hogy 3-4 hét alatt lebonyolítani a kerekasztal beszélgetéseket az alábbi dátumokkal: 1. kerekasztal:
Tápanyagok.
A tápanyagszükséglet általános szempontjai
A szervezet energiaforgalma
Táplálkozási alapfogalmak
Bánki Hírmondó november. Novemberben történt velünk…
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Táplálkozási alapfogalmak
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Környezettan Előadás Ajánlott irodalom:
Pannon Egyetem Georgikon Kar Állattudományi és Állattenyésztéstani Tanszék.
Aktív, egészséges életmód
Anyagtudomány és Technológia Tanszék ANYAGTUDOMÁNY tárgy 2004/2005. I. félév. 1.– 7. tankör.
A szervezet energiaforgalma
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Az anyag és energiaforgalom élettana
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
VT Mechatronics Kft. Támop / Győr, Ipari park 24. Az egészséges táplálkozás.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
1 Egészségvédelem a munkahelyen II. Stresszmentes munkahelyek. Prof. Dr. Ungváry György.
UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering Vállalati információs rendszerek.
Biztosítási matematika és kockázatelemzés I. Egészségbiztosítási szakirány Előadó és gyakorlatvezető: Vályi Sándor Fogadóóra: kedd 14-15, 208/4. szoba.
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
2. Táplálkozástani Alapfogalmak és Koncepciók
Web oldal lippaiinfo.atw.hu.
I. generáció II. generáció III. generáció IV. generáció
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
A szervezet energiaforgalma
Járművillamosság-elektronika II.
NGB_ak072 Vállalati kultúrák
Előadás másolata:

A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2011. II. 7. – V. 9. Hét Időpont Téma 1. II. 7. Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2. II. 12. Az emésztőrendszer felépítése, emésztés, felszívódás 3. II. 21. Emésztési rendellenességek, transzport kiválasztás 4. II. 28. A szervezet biokémiai folyamatai, táplálóanyag szükséglet, tápláltsági állapot 5. III. 7. A szervezet energiaforgalma, energiaszükséglet, a szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe 6. III. 14. Oktatási szünet 7. III. 18. (péntek) A zsírszerű anyagok táplálkozás-élettani jelentősége III. 21. A szervezet nitrogén és fehérjeforgalma 8. III. 28. Az ásványi anyag- és vízforgalom 9. IV. 4. 10. IV. 11. A vitaminok táplálkozás-élettani jelentősége 11. IV. 18. Az alkohol dietetikája 12. IV. 25. Oktatási szünet, húsvét hétfő 13. V. 2. A táplálkozás és az ember egészsége közötti kapcsolat 14. V. 9. A vendéglátóipar és a közétkeztetés szerepe az egészségorientált élelmezésben

A félév elfogadásának feltételei: az előadások és gyakorlatok látogatása 5-10 oldalas esszé elkészítése választott témakörben, kiselőadás megtartása a gyakorlatokon

Ajánlott irodalom

Ajánlott irodalom

Ajánlott irodalom