A lakossági ügyfelek részére kínált hiteltípusok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A statisztika rejtelmei
Advertisements

Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
KamatFix 2015 árfolyamvédett eszközalap. 2 Egyéni személybiztosítás fejlesztési csoport | KamatFix 2015 •Tőkevédelem •Hozamvédelem •Árfolyamvédelem.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
ReportGyakoriságTartalom alap Tartalom bővített (pluszban) Bontások Bankpiaci trendekkéthavi Költési, hitelfelvételi, megtakarítási hajlandóság Intézmények.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Mikrohitel konferencia
PÉNZÜGYI ISMERTEK Aktív bankügyletek
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Faktoring 1950 USA – a kezdet
Forfaiting (forfetírozás)
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Vállalati pénzügyek alapjai
Értékpapír piaci műveletek
Készítette: Veres Mihály Zoltán
A jelzáloghitelezés története
Kamatadó Kósa Zoltán – június évi …törvény egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról Kamatadó mértéke:20% Kamatadó köteles.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Rózsa Andrea – Csorba László
HelpforYou, Minden jog fenntartva! Real-Own-Home Az elérhető otthonért! Egy neked is elérhető megoldás!
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
Magyar államadósság és a kötvénypiac
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
ÉRTÉKPAPÍR PIACI MŰVELETEK
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
EBKM számítási módszerei Készítette: Pál János Raj Gergő.
A hitelekről hitelesen
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
A hitel egy olyan pénzügyi művelet, amelynek során a hitelező  lemond az azonnali kifizetéséről  közvetlenül pénzt ad az adósnak  Hitelt leggyakrabban.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
 A bankoknál folyószámlán, vagy szerződés alapján elhelyezett pénzösszeg, melyért a bank garanciát és meghatározott értékű kamatfizetést vállal. Betét.
A hitelekről hitelesen
A pénzügyi lízing lényege, számviteli kezelése
Az OTP Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet a lakásszövetkezet tulajdonában, vagy a társasházi lakástulajdonosok.
23–24. Hitelekhez kapcsolódó pénzügyi számítások A. Milyen hiteltörlesztési módokat különböztetünk meg? B. Hogyan számítjuk a hitelek törlesztőrészletét?
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
MNB ajánlás a nemteljesítő lakossági jelzáloghitel-adósok fizetőképességének helyreállításáról Virág Barnabás, ügyvezető igazgató Freisleben Vilmos, igazgató.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Pénzportál Szabadegyetem A pénz- és tőkepiacok speciális intézményei előadássorozat Különleges feladatokkal felruházott hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások:
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
A hitelekről hitelesen
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
A családok és a vállalkozások pénzügyei
Az Erste Bank Hungary Zrt
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
A hitelekről hitelesen
Előadás másolata:

A lakossági ügyfelek részére kínált hiteltípusok.

Folyószámlahitel Folyószámlahitel keret: A bank egy keretet határoz meg, amelynek felső határát vagy abszolút összegben rögzítik vagy a havi rendszerességgel jóváírt összegek %-ában határozzák meg. A bank úgy folyósít kölcsönt, hogy teljesíti azokat a megbízásokat, amelyekre az ügyfél számlája már nem nyújt fedezetet. Amennyiben a jóváírt összeg a számlán meghaladja az aznap esedékes megbízások összegét, azt a bank hiteltörlesztésére felhasználja.

Hitelnyújtás folyamata: Futamideje: -határozott időtáv áll a hitel visszafizetésére -nincs szabott időtáv, a hitel folyamatosan megújítható Hitelnyújtás folyamata: Személyesen és formanyomtatványon lehet igényelni A bank személyi igazolvány bemutatásán keresztül ellenőrzi az igénylő személyazonosságát.

Hitel előterjesztés tartalma: kérelem szerződéstervezet bankszámla kivonat 3/6/12 havi forgalmi kimutatása adósminősítés Az aláírt szerződés 1 példánya az ügyfélé, 1 példánya pedig a lakossági bankszámlát kezelő területé.

Hitellel kapcsolatos banki feladatok: kamat és jutalék kifizetésének havi ellenőrzése limittúllépés esetén büntető kamat előírása lényegesnek minősülő túllépés esetén azonnali felmondás-a hitel kamata ettől késedelmi kamatra változik

Személyi kölcsön Hagyományosan kezes és ingatlan fedezet nélkül felvehető kölcsön, de jelentős kockázata miatt legtöbbször fedezetet kérnek (szabad felhasználású jelzáloghitel).

Általános feltételei: -függ a szerződő, igénylő jövedelmének nagyságától ha a jövedelem nem elégséges a kért hitelösszeghez, akkor lehetőség van legfeljebb 2 megfelelő jövedelemmel rendelkező személy bevonására ha a fedezet ingatlan, akkor a házas-, tulajdonostárs automatikusan egyetemleges adós, amennyiben a kölcsön igénylő nem tölti be a bank által meghatározott életkort, vagy a kölcsön lejárata előtt betölti a 62-t

általában elvárnak: 1-2 éves folyamatos munkaviszonyt, egyéni vállalkozónál 2-3 éves működést, állandó lakcímet, vezetékes telefonszámlát, számlamúlt a banknál. a törlesztő részlet nem haladhatja meg a jövedelemből a kiadások, letiltások, egyéb törlesztő részletek levonása után megmaradó összeget. A kiadás az ügyfél által megadott összeg, de minimum a KSH szerinti átlagkiadások 1,5-szerese.

ingatlanfedezet feltételei: csak magánszemély tulajdonosa lehet és magáncélú használat, minimum 1,5-vagy 2-szeres értéknek kell lennie, az ingatlan nem lehet terhelt tartási, öröklési, használati joggal, az ingatlanra biztosítást kell kötni és a biztosítást a bankra engedményezni

Fogyasztási kölcsön A fogyasztási kölcsön a mindennapi élet szokásos használati tárgyainak megvásárlásához, javíttatásához, illetve szolgáltatások igénybevételéhez - a természetes személy részére - nyújtott kölcsön, valamint a felhasználási célhoz nem kötött kölcsön, ha a kölcsönt a természetes személy nem üzletszerű tevékenysége keretében veszi igénybe.

Fogyasztási kölcsön A pénzügyi intézmények által nyújtott fogyasztási hitelnek számos formája létezik, lehet például: személyi hitel, gépjármű hitel folyószámlahitel, hitelkártya, az áruházakban, kereskedelmi egységekben igényelhető, gyors elbírálású áruhitel.

Fogyasztási kölcsön A hitelfeltételeket (pl. hiteligénylési feltételek, futamidő, kamat kondíciók) a pénzügyi intézmények - a jogszabályok által megszabott keretek között - saját üzletpolitikájuk szerint alakítják.

Jelzálog levél A jelzáloglevél leginkább a hosszabb lejáratú államkötvényekhez hasonlítható értékpapír. Kibocsátója Magyarországon a három jelzálogbank egyike lehet (OTP, FHB, HVB). Lejárata jellemzően 6 és 10 év között mozog. Fedezetét azok az ingatlanok jelentik, amelyekre jelzálogkölcsönt vettek fel a hiteligénylők. Tulajdonképpen ez az értékpapír biztosítja a jelzáloghitelek forrás oldalát. Van fix és változó kamatozású jelzáloglevél is.

Likvidációs érték Az az érték, amelyhez a Bank akkor jut, ha az Ügyféllel szembeni követelését végrehajtási vagy felszámolási eljárás keretében kell érvényesítenie a jogszabályban előírt értékesítési költségek figyelembe vételével. Az érték azt mutatja, hogy végelszámolás, likvidáció során mennyiért lehetne értékesíteni az adott ingatlant vagy eszközt, és az értékesítés költségeit is figyelembe véve mi az értékesítésből származó nettó jövedelem.