FRANCIA KONYHA Az élet stílusa
AMIT MINDENKI SZERET
Konyhájuk igen kedves tulajdonsága - a változatosság Előszeretettel fogyasztanak tengeri és édesvízi halakat, csigákat, kagylót, osztrigát különféle mártásokkal
A húsok közül elsősorban marhahúst fogyasztanak, de számos módját ismerik a borjú és bárányhús elkészítésének is. A sertéshúsból készült ételek sok más európai országhoz hasonlóan ritkábban szerepelnek az étlapon
a SVÁJCI fondü átment A francia konyhába is A fondü lényege, hogy minél többféle (minimum kettő), jó minőségű, könnyen olvadó sajtból álljon
A franciák igen sokféle levest is készítenek, zöldségleveseket, krém- és gyümölcsleveseket, húsleveseket, de talán a leghíresebb a francia hagymaleves
a déli halászlé - bouillabaisse
A francia konyha egyik leghíresebb étele a fehérboros feketekagyló (moules mariniere), amely szinte minden francia bisztró és étterem menüjén megtalálható.
CSIGA Ugyneveyett «lassú étel». A csiga egy különleges ételcsoport. Csak a szegények és a nagyon gazdagok eszik. Eszik a csórók, eszik a a gazdagok, eszik a sznobok. Nem eszik azok, kik nem ismerik a francia konyhát
Békecomb – a francia konyha egyik különlegessége
A franciák az étkezés befejezőjének a sajtot tekintik Olyan sok helyen foglalkoznak sajtkészítéssel Franciaországban, hogy a különféle francia sajtok száma több mint 400 Franciaországban a termelt tejnek körülbelül egyötödét dolgozzák fel sajttá
Híres franciái Sütemények
Franciaország a jó bor hazája kedvelik az almabort, a fehér- és vörösbort, valamint a rosébort, amelyek mind-mind Franciaország különböző vidékeiről származnak
WELCOME TO FRANCE