FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Köves Kaba Kedves Kuruczlányai
Advertisements

Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
HAGYOMÁNYOS MAGYAR ÉTELEK
Készítették: Kaba Eszter Rokolya Csilla Szabó Renáta Szakó Tímea
Alap Termékek.
Természetes formák Maragon homlokzat Kamrák, konyhák Házi oltár
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
Angol – amerikai projekt hét
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
Gundel Étterem Budapest.
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Helyes táplálkozás.
Pécs Mátyás király utca 12.
Levesek.
Sûrített Levesek.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Az ókori görög étkezési szokások
Franciaország gasztronómiája
A HÁZITYÚK.
THE DAILY NEWS Liechtenstein
Reformtáplálkozás.
Exkluzív! Nőknek... Házasulandó férfiak katalógusa Mindenkinek, aki még nem talála meg a párját. Akik még úgy gondolják, hogy az ideális férfi valahol.
Változások az utóbbi évtizedekben
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Balaton.
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Munkács. Igyekszünk már itthon elkezdeni a készül ő dést a táborra.
MEXIKÓI KONYHA.
KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta
M ONARCHIA G ASZTRO P UB Készítette:Baki Marianna Kiss Dóra Lakatos Nóra
Akkermann Róbert Hoffbauer Márk Logó Róbert Molnár Nagy Dániel
Ételkészítési ismeretek
„ A bor az embernek teremtett csodálatos adomány; feltéve, hogy egészségben, vagy betegségben, ésszel és mértékkel, jellemhez szabva fogyasztják. ” (Hippokrates)
Magyarország.
Az ókori római étkezési szokások
Lengyelország.
Anglia- Portsmouth.
A helyes táplálkozás.
Francia Köztársaság.
Krétai lakáskultúra.
SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
Étkezési szokások az ókori Rómában
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Készítette: Ringer Péter
Római étrend,étkezés.
Német étkezési szokások
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
Ételkészítő technológiák
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Kalaposné Bodn á r Tünde IV. évfolyam technika szak levelező tagozat levelező tagozat.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Mátyás Étterem Étlapunk.
Készítette: Torma Bendegúz
Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
10. rész :Táplálékunk összetevői
Vérzékenységben szenvedő és gyenge látású űrhajósok számára
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
A mi apró örömeink.
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Készítette: Falusi Renátó
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Németország Készítette: Kiss Dzsenifer és Lőrincze Viktória (8. o.)
Előadás másolata:

FRANCIA KONYHA Az élet stílusa

AMIT MINDENKI SZERET

Konyhájuk igen kedves tulajdonsága - a változatosság Előszeretettel fogyasztanak tengeri és édesvízi halakat, csigákat, kagylót, osztrigát különféle mártásokkal

A húsok közül elsősorban marhahúst fogyasztanak, de számos módját ismerik a borjú és bárányhús elkészítésének is. A sertéshúsból készült ételek sok más európai országhoz hasonlóan ritkábban szerepelnek az étlapon

a SVÁJCI fondü átment A francia konyhába is A fondü lényege, hogy minél többféle (minimum kettő), jó minőségű, könnyen olvadó sajtból álljon

A franciák igen sokféle levest is készítenek, zöldségleveseket, krém- és gyümölcsleveseket, húsleveseket, de talán a leghíresebb a francia hagymaleves

a déli halászlé - bouillabaisse

A francia konyha egyik leghíresebb étele a fehérboros feketekagyló (moules mariniere), amely szinte minden francia bisztró és étterem menüjén megtalálható.

CSIGA Ugyneveyett «lassú étel». A csiga egy különleges ételcsoport. Csak a szegények és a nagyon gazdagok eszik. Eszik a csórók, eszik a a gazdagok, eszik a sznobok. Nem eszik azok, kik nem ismerik a francia konyhát

Békecomb – a francia konyha egyik különlegessége

A franciák az étkezés befejezőjének a sajtot tekintik Olyan sok helyen foglalkoznak sajtkészítéssel Franciaországban, hogy a különféle francia sajtok száma több mint 400 Franciaországban a termelt tejnek körülbelül egyötödét dolgozzák fel sajttá

Híres franciái Sütemények

Franciaország a jó bor hazája kedvelik az almabort, a fehér- és vörösbort, valamint a rosébort, amelyek mind-mind Franciaország különböző vidékeiről származnak

WELCOME TO FRANCE