Kézi továbbítás Európai sziget, a XXI.-ik századba feudális rendszerrel lépett be.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

Bonaparte Napóleon hadjáratai.
MAGYAR KATONÁK AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN
AUSZTRÁLIA.
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
Budapesti zsinagogák Gáj Sáchár reprezentációja. Gáj Sáchár, akadémiai előadó, turista, fényképész. Ezt a bemutatót rövid budapesti látogatása alkalmával.
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Kézi továbbítás Európai sziget, a XXI-ik századba feudális rendszerrel lépett be.
Zöld fények az éjszakában
A víz-háborúk kora jöhet
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
A világ az I. világháború előestéjén
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
Pannonia Városai.
FÖLDRÉSZEK.
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió helye a Kárpát-medencében és gazdasági jellemzői Dr. (habil) Pál Ágnes főiskolai tanár HUNGARY, SZTE JGYTFK Sopron,
Nagyhatalmi jelenlét Afganisztánban a XIX-XXI. században: hasonló és sajátos vonások Készítette : Hegedüs Zsuzsanna BGF-KKK.
AZ ÁKOSI TEMPLOM Dari Andrea.
MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Készítette: Fröhlich Noémi
Izrael.
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
Agrárgazdaság és a mai vidék viszonya és mai konfliktusai Dr. Buday-Sántha Attila egyetemi tanár.
Gerald Durrell és a Csatorna szigetek
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
„Minden gondotokat Ő Reá vessétek, mert néki gondja van reátok. ” (I
Népesége,mezőgazdasága,ipara
Keszítette: Kovács Kinga és Meszáros Endre
Amerika Narancsík Eszter.
Ausztrália Hlavatý Dominik.
Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata. Felújított közösségi téren, kamerarendszer kialakítása Közvilágítás korszerűsítése Panelházak közötti zöldfelület.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
MTA Regionális Kutatások Központja A Duna – Tisza köze problémái és jövője „ A CSATORNA VÍZIÓJA” Csatári Bálint geográfus MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet.
Európa térszerkezete.
Olaszország.
Napkor A mi településünk.
Dubai "Egy más világ".
Charles Augustin de Coulomb
A világnépesség növekedése
Dr. Tóth Anikó PhD Kőolaj és Földgáz Intézet Geotermikus mérnöktovábbképzés a Miskolci Egyetemen MMK Geotermikus Szakmai Szimpózium Miskolc, május.
BAHRAIN.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
PAULÍK Szabolcs BELGIUM 8.A.
Készítette: Pandur Dániel
A mezőgazdasági növények sokfélesége a közvetlen értékesítésben Valorisation de la biodiversité cultivée dans les circuits courts Kiss Csilla, Védegylet.
12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015.
4. tétel: A történelmi Magyarország területfejlesztése az újkorban
Törpeállamok.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Francia Köztársaság.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Ausztrália.
Népek és népesség az Árpád-kori Magyarországon
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
A felvilágosult abszolutizmus
PALAU KÖZTÁRSASÁG Mikronézia
Bonaparte Napóleon hadjáratai.
Ausztrália Dél keresztje csillagkép Egyesült Királyság zászlaja
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
Európai Uniós ismeretek
TENERIFE.
Délkelet – Ázsia országai
Új-Zéland.
Mont Saint Michel Zene: Masters Of Chant – Brothers In Arms.
Velünk élő középkor Forrás:
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

Kézi továbbítás Európai sziget, a XXI.-ik századba feudális rendszerrel lépett be.

Érintetlen középkori feudális rendszerre találni Európában két módon lehet. Az első az lehetetlen: visszatérni az időben. A második: Elutazni a La Manche csatorna Sark nevű szigetére.

A sziget 2008-ig, ritkaságszámba menően az utolsó feudális rendszerű térség volt Európában. Eltekintve politikai és társadalmi rendszerétől, hozzávetőleg 507 lakosával öt négyzetkilométernyi területén, az öreg kontinens legnyugalmasabb és legkevésbbé szennyezett területe.

France Sark Közigazgatásilag a La Manche csatorna szigetei közé tartozik. Ez a tengerszoros választja el Franciaországot az Egyesült Királyságtól.

Sark

Sark szigetét az IDA (International Dark-Sky Association) vagyis a „Sötét égboltért Nemzetközi Egyesület” mint “a világ első sötét égboltú szigetét” nevesítette. Az egyesület székhelye Tucson (Arizona). Az egyesület a közvélemény figyelmét a fényszennyezés növekvő mértékére és annak káros hatásaira szeretné irányítani.

Sark szigetén nincs közvilágítás, nincsenek aszfaltozott útak vagy gépkocsik. Ennek következtében az égbolt bársonyosan sötét hátterén a Tejút, a csillagok és hullócsillagok (meteoritek) tündéri látványt nyújtanak.

Gépjárművek üzemeltetése a szigeten tilos, ezeket biciklik és lovaskocsik helyettesítik. A tilalom egyedül a traktorokra nem vonatkozik.

Traktorvontatású mentő.

A “nyugalomba vonult” Középkor ezen a szigeten, Sark szigetén húzódott meg, mint a múlt egy elfelejtett bástyáján. A sziget mezőgazdasága biztosítja lakóinak jövedelmét, de napjainkban az idegenforgalomnak is egyre jelentősebb, növekvő szerepe van.

2008-ig a szigeten minden egy, a földtulajdonosokra alapozó séma szerint működött. Ezeket egy miniszterelnök felügyelte akinek címe “Seigneur” vagy “Dame de Sark”, (ha hölgy volt az illető). A cím örökletes volt és birtokába került minden, ami egy esetleges hajótörés alkalmával a partra vetődött. Ő volt az egyetlen aki galambokat és csirkéket birtokolhatott, kizárólagos joga volt a sziget ásványkincseinek kitermelésére.

Senioria, Sark szigetének feudális kastélya

A Senioria kertjei

A galambház

Sark szigetének börtöne 1856-ban épült. Két cellájával és egy fürdőszobájával a világ legkisebb börtöne. Még ma is működik mint az iszákosok és zavarkeltők számára fenntartott intézet.

Sark szigete brit szuveranitás alatt levő autonóm terület. Mint ilyennek saját labdarúgó csapata is van, amelyik résztvesz a Szigetek Játékain. Ezen a téren a mérleg katasztrófális: Négy játszmában 70 gólt gyűjtött be a csapat.

Vége