Temesvári Emlékhelyek Temesvár nem volt csatahelyszín, ezért csak elvétve találunk első világháborús emlékhelyeket.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Egyesületünk Karniai Alpok túráját követően a Doberdói dombság tetején lévő St. Michele falu felett elterülő I. világháborús emlékhelyre utazott.
Belpolitika menü A Belpolitika alá 3 dolog tartozik. Hírszerzés Nemzetiségi politika Forradalom -Mindegyik részt a belpolitika menüből irányíthatjuk. -
GORLICEI TEMETŐK Az első világháború alatt a hadműveletek elmúlása után ben Galíciában elkezdődött: Az elesett katonák nyilvántartásba vétele és.
Alsónémedi A falu bemutatása
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Olaszország Egy emléktúra képei
Szemléletformálás és közös munka a Centropa filmjeinek segítségével Komódi Andrea Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Mezőberény.
 A város turizmusában nagy szerepet játszik a termálfürdő, mely nyáron jó kikapcsolódást biztosít fiatalok és idősebbek számára is.
A Krúdy Gyula Városi Könyvtár katalógusának használatáról…
Az es szabadságharc.
Wass Albert szobor Hódmezővásárhelyen 2008 –
Az évi szabadságharc és annak törvényi vonatkozásai
Petőfi Sándor / / Kovács Zsuzsanna.
Csongor és Tünde Készítette: Piele Klaudia Réka 10/b.
A volt internáló tábor hasznosítási irányai
A Klauzál-család katonatagjai Készítette: Halasi Petra és Kovács Szabolcs a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tanulói.
Molnár András bemutatja. Ebben a házban rendezték az első „Anna-bált”
Az 1848-as magyar forradalomra és szabadságharcra emlékezünk
Tovább lépéshez mindig nyomjon meg egy billentyűt!
A SZABADSÁGHARC TETŐPONTJA A TAVASZI HADJÁRAT
1 Dánszentmiklós. 2 3 Útikalauz Tartalom - Menü Súgó - Útikalauz Előző dia Következő dia Első dia Utolsó dia Előzőleg megtekintett dia.
A négy világháború története 109.
CHILLON VIZIVÁR SVÁJC Készítette: Dr Bajzák Tamásné automata.
Az életedet TE írod.
Magyarország világörökségei
Gyönyörű tényleg! Mint a festmény. Egy hely Kínában. Kattintásra.
Világháború, forradalom, terror, Trianon
Fejl ő d ő ökováros. Magyarország zöld szíve Zala megye, melybe szervesen beleillik a megyeszékhely, Zalaegerszeg dombos vidékével, sokszínű erdőtársulásaival.
Hadisír gondozásról 2011.április 09. KOSTRYNA Egy civil szervezet (NGO) szemüvegén át…
I. Dicsőséges Tavaszi hadjárat
Rácz Dániel: Bem József
Pálinkó Máté: A tavaszi hadjárat
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
Mennyire elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok?
A barnamezős rehabilitáció fejlesztéspolitikai kérdései Magyarországon
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Települések az I. világháború idején
Kistelek községben 1927-re készült el az első világháborúban elesett hősök tiszteletére épült emlékmű. A településről 1933 férfi vonult ki a frontra az.
Készítette: Pekár Erik Német Árpád Kovács Zoltán.
Lakóhelyem (Makó) az I. világháborúban
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Békéscsaba az I. világháborúban
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Szeged I. világháborús emlékhelyei
  1867-től gazdasági fellendülés figyelhető meg  Malmok alapítása  Állattenyésztés jelentősége nő (sertés, szarvasmarha)  Vasúti közlekedés lehetősége.
Gyula város I. világháborús emlékei
Szeged az első világháborúban
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
I. Világháború Emlékpont A szegedi Csonka János Műszaki Szakközépiskola udvarán található emlékmű, az I. Világháborúban elesett tanárok és diákok emlékére.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
ERZSÉBET KÖNYVTÁR. STORY-JA Kr. U. köbö 500-ben úgy 300 kőmívest felbéreltek az első eklektikus könyvtár megépítésére. Közöttük dolgozott az első magyar.
Képek Ladányi Mihály költőről
Haderő és mozgósítás 4. Rész. A haderő felépítése Milíciák Nem a „KAT” szám befolyásolja. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3. Tartalékos A „KAT” szám 2/3. „KAT”
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Megemlékezés május 09.. Nagybajom Nagybajom.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Egy adattár születésének műhely titkai Ifj. Sarkady Sándor: Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtár Levéltár főigazgató.
Rendezvényszervezés II. Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Minősítésre jelentkezés Mire jelentkezünk? A jogszabályok szerint mindig a következő évi minősítési eljárásokra jelentkezünk. Vagyis aki idén jelentkezik,
1 Feledni soha!!! 2 3 Isten, áldd meg a magyart Jó kedvvel, bôséggel, Nyújts feléje védô kart, Ha küzd ellenséggel; Balsors, akit.
1532 Kőszeg 800 katona a végsőkig védte a várat,de elbuktak A törökök mégsem jutottak el Bécsig 1552 Temesvár 5 hétig védték a várat, de a segítség nem.
Veresegyház.
Készítette: Kis Cintia Csenge 7.a
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
AZ EX LIBRIS KÖNYVTÁRI TEADÉLUTÁN A KÁROLYIBAN OKTÓBER 25. ÖRMÉNYINÉ FARKAS ANDREA KÖNYVTÁROSTANÁR.
1860-ban hagytam ott a nagykőrösi református gimnáziumot
Segesvár június 8..
Székelykeresztúr június 8..
Előadás másolata:

Temesvári Emlékhelyek Temesvár nem volt csatahelyszín, ezért csak elvétve találunk első világháborús emlékhelyeket.

A szabadfalui temetőben található katonai emlékmű. Az emlékmű német nyelvű, amelyen fel vannak sorolva Szabadfalu elesett hősei

A Petőfi téren található egy másik katonai emlékmű, amelyet márványól faragtak ki Szimbolikus értékű, hogy szintén ezen a téren található a Petőfi emlémű amely arra emlékezteti A temesvári magyarokat, hogy ezen a téren nevezte ki „Bem apó” Petőfit őrnaggyá 1849 május 3-án.

Nem látszik, de ez az épületegyüttes az osztrák- magyar időkben laktanya volt. Sajnos erről egyetlen plakett vagy emlékmű sem tesz említést! Jelenlegi állapotát annak köszönheti, hogy a tulajdonosa nem akarja eladni a városnak, de arra viszont nincs pénze, hogy felújítsa! Laktanya, amelyben állomásozott a 61-es temesvári gyalogezred