Oktatás – nevelés Nevelés, vagy idomítás? Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nyomtatható változatNyomtatható.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beiskolázás és pályaválasztás a Szent László ÁMK-ban.
Advertisements

A magyar felsőoktatás.
Érettségi utáni továbbtanulási lehetőségek
Érettségi utáni továbbtanulási lehetőségek
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Települések A település természetes élettér, vagy munkaerő- utánpótlási raktár? Települések összehangolásának honlapja Veled Európa, de nélküled EU!
Gyógytestnevelés tanítására felkészítő szakirányú továbbképzési szak
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
Szolgáltatás A szolgáltatás életfeltételeinket biztosítja, vagy csupán átverés-show-kal ránk erőszakolt, önpusztító majmolás? Veled Európa, de nélküled.
KAPOSI JÓZSEF 1993-as közoktatási törvény. Alkotmányos jogok 1. Az alkotmány XII. fejezetében az alapvető jogok és kötelezettségek között rögzíti: A művelődéshez.
Veled Európa, de nélküled EU!
Edzők válaszai a kérdőíves felmérésre (325 válaszadó)
Idegenforgalom Az idegenforgalom az ember harmóniáját teljessé tevő mintaadás, vagy haszonszerző szemfényvesztés? Veled Európa, de nélküled EU!
ISKOLÁK Az iskolai oktatásban 48 olyan intézmény vesz részt, ahol a komi- permják nyelvet anyanyelvként lehet tanulni. Ez 38,1%-a az iskolák összes számának.
A természettudományok helye a közoktatásban Szabó Gábor egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem & ELFT főtitkár.
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
A tételek eljuttatása az iskolákba
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
Jelentkezési Tendenciák Kutatás —Műhelykonferencia Budapest, június 16. Fábri István: Jelentkezési és felvételi tendenciák Magyarországon
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma Logisztikai Koordinációs Központ Logisztikai szakemberigény, képzési igény, elvárások és tények.
Tóth Gergely Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola Informatikai jellegű szakképzés iránti igények és elhelyezkedési.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Család, korosztályok A család az ember életre-teremtője, vagy munkaerő-előállító műhely? – Közösségi életet élő Teremtmény vagy piacra szánt áru az ember?
Költségvetés Az államháztartás a nemzeti vagyon növekedésének felhasználását szabályozza, vagy a sarcfizetéssel történő eladósítás és elszegényítés eszköze?
Ipar Az ipar anyagi kincseink embert szolgáló átalakítása, vagy környezetromboló szakbarbarizmus? – Úgy használjuk, hogy megmaradjon, vagy úgy, hogy felégetjük.
Veled Európa, de nélküled EU! Alkotmányozás, jogrendszer Miben különbözik a Szent Korona eszme értékrendje a globalista értékrendtől?
Veled Európa, de nélküled EU! Szeretet, nem Gyűlölet.
Védelem A védelem azt biztosítja, hogy az ember biztonságban éljen, értékei saját érdekeit szolgálják, vagy a világterrorista támadógépezet társtettesévé.
Nemzetiség A nemzetiség a természetes különbözőség egymást erősítő, szerves egységének része, vagy a gyűlöletkeltéssel szított megosztottság szétszakítottság.
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
Államháztartás (Költségvetés) Az államháztartás a nemzeti vagyon növekedésének felhasználását szabályozza, vagy a sarcfizetéssel történő eladósítás és.
Gazdaság általános kérdései A gazdaság embert szolgáló értékteremtés, vagy pénzt szolgáló haszonforrás? – Az értékteremtés a létrehozó érdekét szolgálja,
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Kereskedelem A kereskedelem az emberi munka eredményének kölcsönös hasznosítása, vagy kupecek nyereségének növelése? Veled Európa, de nélküled EU!
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
Vallás A vallás a természetes értékrendre vezető lelkiismereti szabadság, vagy a természetellenesség eltűrésének diktátori eszköze? Veled Európa, de nélküled.
Az idegennyelvi képzés helyzete a bolognai- rendszerű képzésben (Nyelvi követelmények) MFRFK Gödöllő április 22.
Dr. Veres Pál PhD szakmai tanácsadó Felsőoktatási helyzetjelentés az OKKR szempontjából Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet OKKR Műhelykonferencia 2010.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
Néhány szó az új felsőoktatási képzési rendszer bevezetéséről A Magyar Köztársaság Országgyűlése október 10-én elfogadta a felsőoktatásról szóló.
Szolgáltatás A szolgáltatás életfeltételeinket biztosítja, vagy csupán átverés-show-kal ránk erőszakolt, önpusztító majmolás? Szolgáltatás honlap Az Ismeretátadás.
Idegenforgalom Az idegenforgalom az ember harmóniáját teljessé tevő mintaadás, vagy haszonszerző szemfényvesztés? Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás.
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat azaz települési önkormányzati nézőpontok a szociális ellátórendszer átalakításáról.
Felvételi 2004 Felsőoktatási felvételi A felsőoktatásba jelentkezők számának alakulása
Chugyik Attila villamosmérnöki szak
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Oktatás – nevelés Nevelés, vagy idomítás? Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nyomtatható változatNyomtatható változat HonlapHonlap

Nevelés vagy idomítás? Fixtv április 14. Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

Összefoglalás Miért? – Mit? – Hogyan? Miért? – Mit? – Hogyan? Az EU nevelés-oktatásra is kiható általános elvei Az EU nevelés-oktatásra is kiható általános elvei EU-tagország és a Szent Korona Országának oktatás - nevelési politikája EU-tagország és a Szent Korona Országának oktatás - nevelési politikája Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

Miért?Mit?Hogyan? A nevelés nélküli oktatás nem más, mint szakbarbárrá idomítás, aminek egyetlen célja érzelem és gondolkodás nélküli munkaeszközök előállítása a gyarmatbirodalom számára. Hagyományaink tisztaságára alapozott tiszta, emberi életre nevelés, a kultúra és a tudomány ember- és természet- központú ismeretanyagának átadásával. Az adottságokat felszínre hozó, természetes értékrendet közvetítő, mindenkinek esélyegyenlőséget adó nevelés-oktatás. Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

Az EU az alábbi területeken „nem avatkozik a tagállamok belügyeibe”: Szociális ellátás Szociális ellátás Egészségügyi ellátás Egészségügyi ellátás Nyugdíjellátás Nyugdíjellátás Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

EU-tagország (EUM 6., 9., 45., 46., 47., 48., 145., 146., , 149., 150., 151., 152., 153., 156., 157., 158., 162., 163., 164., 165., 166., 169., 214.) Szent Korona Országa (Szabadság Alkotmánya 2. § alapján az Alaptörvény 44-48, 67., 79., 106., 111. és 113. §-ai) A nevelés - oktatás szervezete A nevelés - oktatás szervezete: Üzleti érdekeknek megfelelő. „Az oktatási intézmények demokratikus elvek figyelembevételével történő alapításának szabadságát … tiszteletben kell tartani.” II/74* * Az EU Alkotmány tartalmazta, de a Lisszaboni Szerződésből kimaradt Az alapfokú nevelés-oktatás településenként, a középfokú és a felsőfokú nevelés- oktatás a hagyományosan kialakult igény-lehetőség összhangnak megfelelő EU-tagország és a Szent Korona Országának oktatás-nevelési politikája 1. Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

Szent Korona Értékrend Alaptörvénye 44. § A tanuláshoz való jog (1)A Szent Korona minden tagjának joga van szakmát vagy diplomát szerezni. térítésmentes. (2)Az (1) bekezdésben biztosított jog feltételeiként az oktatás, a tankönyv-, tanszerellátás, a tanulóotthonban elhelyezés, az utazás, az étkezés és az oktatás kiegészítő szolgáltatásainak igénybevétele térítésmentes. (3)Az alapfokú oktatás kötelező. A gyermek tankötelezettségének korhatárát „A családról” és „A vallásról és közoktatásról” szóló főtörvények állapítják meg. (4)Az állam alsó-, közép- és felsőfokú oktatási intézményeket tart fenn, amelyeket „A vallásról és közoktatásról” szóló főtörvényben meghatározott módon az a./ a Vallás és közoktatási minisztérium, b./ a Krisztust követő, egyistenhívő egyházak, valamint c./ egyesületek üzemeltetnek. EU-tagország és a Szent Korona Országának oktatás-nevelési politikája 2. Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

EU-tagországSzent Korona Országa Az oktatás-nevelés alapja A tőke munkaerő-szükségletének kielégítéséhez szükséges, kizárólag materiális értékeket közvetítő ismeretanyag. Hagyományokra épül: az ismeretanyag lelki- szellemi, valamint a tudományos összhangban történő átadása. EU-tagország és a Szent Korona Országának oktatás-nevelési politikája 3. Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

A tüntetők a felsőfokú oktatás színvonalának hanyatlásától tartanak a bolognai rendszer bevezetésének módja és a költségvetési megszorítások miatt, emellett a tandíj teljes eltörlését és az egyes egyetemeken meglévő létszámkorlátozások megszüntetését követelik. Negyedik napja tart az egyetemisták tüntetése a Bécsi Egyetemen október : A továbbtanulásra, a mesterképzésre jelentkezők mindössze hat százaléka kerül ki a műszaki terület végzősei közül, míg az informatikai alapképzésből alig több mint két százalék. A legtöbb munkaadó ugyanis kifejezetten alapdiplomás szakembereket keres, nem vár a mesterképzés befejezéséig. Bologna veszélyes a bölcsészeknek - Három év után „lábon” veszik meg a cégek az informatikusokat és műszakisokat - Pintér Attila Népszabadság április Attilahttp://nol.hu/belfold/lap Több szakon egyszerűen belegyömöszölték a korábbi ötéves anyagot a hároméves alapképzésbe, ezzel utóbbi „butított változat” lett. Bolognabírálatok a nagy egyetemekről - Az átjárhatóság segítése helyett a mobilitás gátját látják a rendszerben - Pintér Attila NOL április 22.Pintér Attila EU-tagország és a Szent Korona Országának oktatás-nevelési politikája 4. Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

EU-tagországSzent Korona Országa Az oktatás-nevelés jellege: Csak az alapképzés ingyenes. (1) Mindenkinek joga van az oktatáshoz, valamint a szakképzésben és a továbbképzésben való részvételhez. (2) Ez a jog magában foglalja a kötelező oktatásban való ingyenes részvétel lehetőségét. II/74* * Az EU Alkotmány tartalmazta, de a Lisszaboni Szerződésből kimaradt Minden magyar állampolgár első diplomájának (szakmájának) megszerzésével bezárólag teljes tandíjmentességet élvez, továbbá ingyenes tankönyv- és tanszer ellátásban részesül EU-tagország és a Szent Korona Országának oktatás-nevelési politikája 5. Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

Az oktatás-nevelés feltételeinek minősítése Esélyegyenlőtlenség Feltételekkel biztosított, alapvető emberi jog EU-tagország és a Szent Korona Országának oktatás-nevelési politikája 6. Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nevelés, oktatás

Folytarás: Paradigmaváltás Ideológiai paradigmaváltás