2020: HR a virtuális térben A humán erőforrás menedzsment jövője.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

Információs technológiák terjedése és hálózatosodás a gazdálkodók körében: lehetőségek és korlátok Csótó Mihály BME - Információs Társadalom- és Trendkutató.
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
Lobbizás az egészségügyben
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
BEVEZETÉS A HUMÁN ERŐFORRÁS MENEDZSMENTBE
A Budapest Bank vállalati gyakorlata
TÁMOP /A
1 A „B oldalon” is vannak jó számok, avagy kivezetés a munka világából coaching segítségével Életutak – generációk – ünnepek Szakmai konferencia ISBN:
Social label – társadalmilag felelős munkáltató minősítés Garadnay Tea
Teljesítménynövelés idő-és önmenedzseléssel
2. A marketing kommunikáció társtudományai és azok marketing kommunikációban hasznosítható eredményei Pszichológia Szociológia Esztétika.
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Hogyan válhatnak a cégértékek a teljesítmény katalizátorává? A Cegos üzleti reggelije március 3.
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
Kommunikáció az egyetemen Kommunikációs tréning Palkovits Nóra.
Mérnöki objektumok leírása és elemzése virtuális terekben c. tantárgy Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kar Intelligens Mérnöki Rendszerek.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
A szolgáltatói jelleg erősítése a postai szakképzésben Rosta Péter.
SZEMÉLYZETI MARKETING
Humánerőforrás Kontrolling
Benedek András – BME GTK APPI A Bolognai Folyamat hatása a szakmai pedagógusképzésre Budapest, október 25.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Életközép - krízis Tóth Sándor Pécs,
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
A HEM kialakulása és fejlődése
A NEMZETKÖZI MUNKACSOPORT. PEDAGÓGIAI INTÉZETEK NEMZETKÖZI HÁLÓZATA PEDAGÓGIAI INTÉZETEK NEMZETKÖZI HÁLÓZATA VAS MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET, SZOMBATHELY.
Munkajogi alapismeretek
Controlling a gyakorlatban
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Az Euro One Számítástechnikai Rt. Egy távmunka-projekt bevezetésének tapasztalatai Vass Gábor gazdasági igazgató Euro One Számítástechnikai Rt December.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
„ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban” „ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban ” augusztus.
A pályaválasztási szakemberek kompetenciái
Az informatikai tanácsadás jövője – mit tehetünk érte? Hetyei József Certified Management Consultant (CMC) NJSZT szakértő főiskolai vezető oktató, szakvezető.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
H2O Projekt Projektszponzor: Dr. Kürti Sándor, PhD Kürt Zrt. Projektvezető: Rácz Tünde Fatima Kulturális antropológus Tudományos.
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
Magyarország logisztikai lehetőségei Dél-Oroszországban Dr. Egri Imre – Dr. Duleba Szabolcs – Dr. Kádár András április 28. Nyíregyháza.
Motiváció.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Oktatás, tudomány Korreferátum
egyetemi tanár, főigazgató
.. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd – Szerda18.05.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
P e r f e k t 2010/ október szakképzés - felnőttképzés stratégia szervezet problémák megoldások szervezés.
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
A szolgáltatások humán tényezői
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Országos tanácsadási konferencia
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
Készítette: Farkasné Veres Edina
Adatvezérelt employer branding
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
ROMA STRATÉGIAVÁLTÁS A MUNKAERŐGAZDÁLKODÁSBAN
Előadás másolata:

2020: HR a virtuális térben A humán erőforrás menedzsment jövője

Szerző, riportalanyok A cikk írója: Gyimóthy Éva Megkérdezettek: Dr. Benedek András  a BME GTK Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Intézet igazgatója, a Műszaki Pedagógia Tanszék vezetője, MTA doktora Dr. Klein Sándor  számos HR könyv írója, a Pécsi Tudományegyetem tanára

Tartalom A HR magyarországi története A munkaviszonyok alakulása A kommunikációs eszközök fejlődésének szerepe A HR jövője Összegzés

HR a rendszerváltástól napjainkig ’89 előtt a kiválasztásban sokféle műszer Utána előtérbe kerülnek a pszichológiai eszközök, először pszichológusok, később HR szakemberek végzik ’90-es évek végétől egyre inkább szakértői PC szoftverek végzik ezt a munkát

Munkaviszony a múltban és most Múlt: „hagyományos dolgozó” Jelen: – Különböző munkaviszonyok – Egyre lazábbak és rugalmasabbak – Keverednek a régi rendszerben szerződtekkel

Kommunikációs eszközök fejlődése 1. Megszűnik a helyhez kötöttség az oktatásban, képzésben és a munkahelyen is Atipikus foglalkoztatás Magánéletre is kihat Pozitív vélemény: ettől nem elsekélyesednek, hanem intenzívebbé válnak kapcsolataink

Kommunikációs eszközök fejlődése 2. Szkeptikus vélemény – Koordináció sokkal nehezebb ha a team tagok nem ismerik egymást – Nonverbális kommunikáció hiánya – Nem alakulnak ki kapcsolatok a kollégák között  sokkal kisebb kötődés a szervezethez

Kommunikációs eszközök fejlődése 3. Mozgó rendszer – A kommunikáció nem veszik el csak átalakul – Személyes jelenlétet sok esetben felváltja a virtuális – De szükség esetén „face to face” találkozók, csapatépítő tréningek

A HR jövője 1. (Benedek András) Érzékeny a minőségre és a teljesítményre Kiválasztásra és toborzásra nagy igény Adminisztratív feladatok kiszervezése

A HR jövője 2. (Klein Sándor) A HR szervezetekbe tömörül A HR feladatokat kiszervezik a cégek Külső szakértők a HR szakemberek

Összegzés Életünk megváltozik, levetkőzzük a fizikai gátakat Lazább szervezeti felépítés  gyorsabb döntés A hagyományos munkarend megszűnik Sok régi szakma eltűnik, helyettük új, komplexebbek Számítógép kulcsszerepet játszik

Forrás Robert Gandossy - Elissa Tucker - Nidhi Verma: Gazdálkodj okosan - a tehetséggel

Köszönöm a figyelmet!