Fizetési szokások Magyarországon a kereskedelmi/üzleti szektorban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A vállalkozás vagyona A vállalkozások vagyonának vizsgálata
Advertisements

1 Faktoring, a forrásteremtés speciális eszköze előadó : Szilveszter Enikő, a Next-Faktor Zrt. ügyfélkapcsolati igazgatója.
Magyar Export-Import Bank Rt.. Alapítás: évi XLII. Tv. u 100 % állami tulajdon u Az Eximbank alapításának célja:  a magyar külkereskedelmi kapcsolatok.
Definíció Faktoring és követeléskezelés
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
OTP Kereskedelmi Faktoring Több, mint finanszírozás május 09. dr
Aktív bankműveletek. Hitelezés, a hitelek fajtái.
KKV hitelezés és kockázatkezelés pénzügyi konferencia
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
EPI Iparági Elemzés Intrum Justitia
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
Faktoring 1950 USA – a kezdet
Forfaiting (forfetírozás)
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Siemens Financial Services – Kisértékű eszköz finanszírozás
1 PARTNERKOCKÁZAT KEZELÉSE A CO 2 KERESKEDELEMBEN - tájékoztató az üzemeltetők és egyéb piaci szereplők részére június 12.
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. WEBKONFERENCIA
Előadó: Simon Csaba Volksbank, Trade Finance osztályvezető
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Piac és Profit - Pénzek a régióban március 21. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
0 0 GRENKEFACTORING GF FAKTOR ZRT. Faktoring egyszerűen
Vevőkövetelések finanszírozása Gyors, megbízható, kreatív pénzügyi megoldások a Magyar Factortól Csinos Tibor, Magyar Factor zRt III. Pénzügyi Vezetők.
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Mi is tulajdonképpen SprintWealth üzlet? A SprintWealth weboldalról szoftvereket és e-könyveket tölthetsz le 29 USD regisztrációs díj ellenében. Az oldal.
Pénz 1. szakasz 2. szakasz 3. szakasz 4. szakasz 5. szakasz
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Faktoring a forrásteremtés speciális eszköze. előadó: Rédei Gabriella
? ? ? ? ? ? Faktoring piacrészek 2008-ban
Kereskedelmi jog II. IX. Előadás A csődeljárás.
A diákat készítette: Matthew Will
KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSI, ÖSZTÖNZÉSI
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
1 PARTNERKOCKÁZAT KEZELÉSE A CO 2 KERESKEDELEMBEN - tájékoztató az üzemeltetők és egyéb piaci szereplők részére október 15.
FAKTORÁLÁS FOGALMA Magyarországon – a köztudatban tévesen elterjedttel ellentétben – a faktoring fogalma magába foglalja a folyó faktoringot (le nem járt.
Lehetséges együttműködési területek az internetes bankkártya elfogadás területén.
Az aktív jellegű bankügyletek: lízing, faktoring, forfeting, váltó!
Zsembery Levente vezérigazgató
Fizetési szokások Magyarországon a kereskedelmi/üzleti szektorban
Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
A faktorálás előnyei a beszállítók számára Budapest, 2014
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit november 13, Veszprém.
4. Tétel A kereskedelmi bankok mérlegen kívüli bankszolgáltatásai, a kereskedelemfinanszírozás (bankgarancia, elfogadványhitel, akkreditív)! A bankgaranciák.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
A lejárt faktor nem jár le! Követelések engedményezése, a faktoring tevékenysége lényegi elemei szeptember 9. Előadó: Dr. Pongrác László Sigma Faktoring.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt. HSF április 07.
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. Megoldás a lánc és körbetartozás problémáira, forrásnyújtása vállalkozásoknak, üzleti kockázataik csökkentésére!
Faktoring a gyakorlatban
copyright © P2P Money Europe Inc.
MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.
Feladatok.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
285 Eredmény 1000 Tulajdonos Eszköz Forrás 500 Bankhitel
Minden az azonnali fizetési rendszerről
Átlátható folyamatok ügyviteli rendszerekkel
Előadás másolata:

Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit 2014. október 15, Eger

Fizetési szokások Magyarországon a kereskedelmi/üzleti szektorban Forrás: Intrum Justitia, European Payment Index

Ha egy vállalkozásnál felmerülnek az alábbi kérdések, akkor számára megoldás lehet a faktoring Jó lenne, ha vevői azonnal fizetnének? Ha már halasztott fizetésben állapodtak meg a vevővel, akkor legalább betartanák a fizetési határidőt? Volt már olyan üzlet, amelyről azért maradt le, mert nem tudott eleget tenni a vevő hosszú fizetési elvárásainak? Túl sok kapacitást köt le – és nem is szívesen teszi - hogy a lejárt számlák miatt vevőit hívogassa? Biztos szeretne abban lenni, hogy áruját nem csak elviszik, hanem ki is fizetik? Elgondolkodott már azon, hogy ha vevői az összes tartozásukat azonnal rendeznék, mire tudná fordítani az így rendelkezésre álló pénzt?

FAKTORÁLÁS FOGALMA Magyarországon – a köztudatban tévesen elterjedttel ellentétben – a faktoring fogalma magában foglalja a folyó faktoringot (le nem járt követelés megfinanszírozása) és a lejárt követelés megvásárlását is (workout faktoring). Folyó faktoring: folyamatos megállapodás a faktor és az árut, szolgáltatást nyitva szállító eladó között a következőkről: A faktor megvásárolja a szállító/eladó számlakövetelését azonnali fizetés mellett. Kezeli a vevőköveteléseket, és ezzel könyvvezetési feladatokat lát el. Beszedi a számlaköveteléseket. Védelmet nyújthat az adósok fizetési késedelme, mulasztása ellen. A faktoring tehát egy komplex szolgáltatás, kapcsolódnak hozzá a finanszírozáson túl még további követelésmenedzsmenttel kapcsolatos szolgáltatások is, mint például követelések nyilvántartása, behajtása. Workout faktoring: lejárt követelés vásárlás. Ennek keretében a már lejárt esedékességű számlák, tartozások kerülnek megvételre.

FAKTORING BEMUTATÁSA Faktorálás folyamata teljesítés (áru) pénzforgalom számlaforgalom FAKTOR (GF Faktor Zrt.) Ön cége Ön ügyfele

Mikor van szükség a faktorálásra? amennyiben alternatív, költséghatékony hitelterméket keres. amennyiben nem akar vagy tud azonnali fizetést ügyfelétől, de szeretné az összeget a saját bankszámláján tudni. amennyiben üzleti potenciál jelentkezik olyan beszállítási lehetőségeknél, ahol elvárás a hosszú fizetési határidő. amennyiben a beszállító rövidebb fizetési határidőt ad, mint ahogy vevők fizetnek. nehezen kezelhető, pontatlan fizetések. nincs ideje / szabad kapacitása a vevőmanagementre. jelentős vevőkövetelés állomány a mérlegben.

Alacsony megvalósulási esély Kizáró okok Bizományosi értékesítés Kölcsönös áruforgalom (barter/árucsere) Cégcsoporton belüli forgalom Lejárt / Vitatott követelések Magánszemély vevők Készpénz fizetés Vagyont terhelő jelzálog a teljes vagyonon vagy a (vevő)követeléseken Alacsony megvalósulási esély 90 (120) napnál hosszabb fizetési határidő Részletfizetés Építőipar Alvállalkozói láncok Negatív saját tőke

GF FAKTOR ZRT. - GRENKE CSOPORT- Keretmegállapodást köt velünk és mi garantáljuk a számlaköveteléseinek faktorálását. A keretmegállapodás megkötésével mi vállaljuk az Ön ügyfeleinek hitelminősítését aminek keretében meghatározunk egy-egy maximum hitelkeretet. Ezen hitelkereten belül megvásároljuk és faktoráljuk számláit. Online portálunkon keresztül Önnek minden nap lehetősége van a faktorálandó számlák egyszerű és gyors beküldésre. Amennyiben a számla értéke az előre meghatározott vevői hitellimiten belül van, úgy Mi 24 órán belül fizetünk az Ön részére. Amennyiben a vevő számlája esedékessé válik, úgy az Önnel előzetesen megállapodott módszerrel, összehangolt felszólítási eljárás indítunk. A felszólítási eljárás minden lépéséről tájékoztatást kap, aminek segítségével lehetőséget biztosítunk a felszólítási eljárásba befolyásolására, az jó ügyfél kapcsolatának fenntartásához.

GF FAKTOR ZRT - GRENKE CSOPORT Faktoring főbb jellemzői A GF Faktor keretmegállapodás alapján folyamatosan vásárol vevőköveteléseket, ezáltal finanszírozást nyújt Önnek. Önnel egyeztetve kezeli a követeléseket (minősítés, adminisztráció, monitoring). beszedi a kintlévőségeket (fizetési emlékeztetők, felszólítások). átvállalhatja a vevő nemfizetésének kockázatát (biztosítás).

GRENKE AG 30 éves németországi, 8 éves hazai tapasztalat finanszírozási területen. 2000 óta a Frankfurti értéktőzsdén jegyzett cég. DIN EN ISO6 9001:2000 minősítés szerinti munkavégzés. sikeres és erős üzleti partner S&P BBB+ minősítéssel.

GF FAKTOR ZRT- GRENKE CSOPORT Miben más a GRENKE, mint a többi piaci szereplő? portfolió szemlélet. kis értékű számlákat is befogadnunk, és hatékonyan tudunk kezelni. akár a teljes vevőállományra minősítést adunk. gyors minősítés és vevőmonitoring. ügyfélreszabott felszólítási eljárásrend, teljes rálátással és befolyásolási lehetőséggel, kiemelten kezelve az Ön jó ügyfélkapcsolatát. bankfüggetlenek és banksemlegesek vagyunk. stabil refinanszírozási háttér. vállaljuk a vevői nemfizetésből eredő kockázatot.

GF FAKTOR ZRT – GRENKE CSOPORT GRENKE Online-Portál szolgáltatásai Felhasználóbarát internetes felület. Az adatok átvitele biztonságos kapcsolaton keresztül történik. Több munkatárs részére is adható önálló jogosultság. Az adatok beküldése elektronikus úton történik. Folyamatosan frissülő, jól áttekinthető számla, vevő és hitelinformációk. Adatok, bizonylatok, jelentések automatikus küldése az ügyfél által megadott e-mail címekre. Folyamatos fejlesztések az ügyfél visszajelzések alapján.

Faktoring (folyó faktoring) és annak előnyei Javuló likviditásszámla, a kiállítást követően akár azonnal megelőlegezésre kerül  Javuló fizetőképesség Pénzügyi biztonság30, 60, esetleg 90 napos fizetési határidő helyett, azonnal pénzhez jutnakfőképpen KKV részére Azonnal újra indítható a termelési vagy szolgáltatási folyamatforgóeszköz-finanszírozási lehetőségei látványosan javulnak Hatékony vevőmenedzsmentkövetelés beszedéséről a követelés új tulajdonosa, a faktorház gondoskodik Erősebb lesz a pénzügyi helyzeteHosszú távon erősödik a cég pénzügyi helyzete és javul a hitelminősítése Kiszámíthatóság  a számla jelentős részéhez (átlagosan 80%) hozzájut akár a számla kiállításának a napján, így nincs kitéve a késedelmes fizetésből eredő tervezhetetlen pénzforgalomnak Nagyobb biztonságügyfelek hitelképessége bevizsgálásra kerül, ezzel nem éri a céget váratlan meglepetés Garanciavevőinek nemfizetési kockázatát biztosítani lehet Erősödik pozíciója a szállítóival szemben A kielégítő likviditás miatt a cég vételi pozíciója megerősödik, elérhetővé válnak a készpénzes fizetéssel járó engedmények és más kedvezmények

GF FAKTOR ZRT – GRENKE CSOPORT Köszönöm figyelmüket! Elérhetőségeim GF Faktor Zrt. 1139 Budapest, Váci út 91 Csinos Tibor tcsinos@grenke.hu 1/236-5084 30/326-4855 www.grenkefactoring.hu