Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar Vállalatgazdasági és Szervezési Tanszék Készítette: Tóbiás Petra Emese Konzulens: Dr. Kőműves Zsolt egyetemi adjunktus.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kovácsné Kerepesi Márta felülvizsgálati referens
Advertisements

Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
Munkanélküli fiatalok: egy hátrahagyott generáció
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Pannon Helyi Termék Klaszter. A Pannon Helyi Termék Klasztert október 3-án hozta létre 13, a Nyugat-Dunántúli Régióban működő szervezet, közel egy.
Fehér Miklós Dombóvár, május 12.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Helyi Vidékfejlesztési Stratégia Felülvizsgálata 2011.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Sellyei kistérség közoktatási helyzetkép
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás SÁSD, június 28.
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Regionális gazdaságfejlesztés gyakorlati óra Esettanulmány II.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
Témavezető: Pálné Kovács Ilona DSc egyetemi tanár Készítette: Gyimesi Péter PTE-BTK Politikai Tanulmányok Tanszéke Politikatudomány (MA) szak, II. évfolyam.
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
A lokalitás szerepe a munkaerőpiaci folyamatok alakításában László Gyula Pécs, május 19.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Controlling a gyakorlatban Dr. Szegvári Péter kormány-főtanácsadó Magyar Controlling EgyesületMiniszterelnöki Kabinet Uniós körkép - Az európai regionális.
A Ceglédi kistérség bemutatása, civil szervezetek lehetőségei a területfejlesztésben Cegléd, október 20.
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Integrált közösségi szolgáltató terek
Alternatív finanszírozási lehetőség a határ menti térségek megsegítésére Békéscsaba, május 20.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Energia konferencia Székesfehérvár 2008 Dr. Tiborcz Péter Fejér Megyei Önkormányzat alelnök.
A projekt szervezeti formái
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
PARTNERSÉG. Schwertner János Mi a partnerség? Különböző (magán, társadalmi, gazdasági) kapcsolatokban: Különböző (magán, társadalmi, gazdasági) kapcsolatokban:
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Foglalkoztatás-politika
A projekt általános szakmai célkitűzései
„Kistérségi fejlesztések összehangolása, önkormányzati összefogás a Zselica kistérségben” Mohácsi Katalin Bányai Panoráma Egyesület portamenedzser Kaposvár,
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
Eszköztelenül? Területfejlesztés új helyzetben Szaló Péter.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar középszint községi és kistérségi nézőpontból Finta István Ph.D. MTA RKK
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
„Út a munkához” program tapasztalatai
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Készítette: Farkasné Veres Edina
A települések szükséglet oldali vizsgálata Kerner-Hegyi Judit Ph. D
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Előadás másolata:

Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar Vállalatgazdasági és Szervezési Tanszék Készítette: Tóbiás Petra Emese Konzulens: Dr. Kőműves Zsolt egyetemi adjunktus A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás megalakulásának, működésének története terén megfogalmazott szervezési és fejlesztési célok

1. Célkitűzés a kistérségek megalakulása Magyarországon, a kistérségek jelentősége, a Komlói kistérség megalakítása, a Komlói kistérség működésének, helyzetének bemutatása.

2. Hipotézis községegyesítés, kisfalvakból álló település működése, Komló, mint iparváros, megfelelő színvonalon elvégzett feladatok.

3. Anyag és módszer Primer és szekunder információkutatás:  Primer információ forrás:  interjúcsomag összeállítása  Szekunder információ forrás:  szakirodalmi cikkek,  publikációk,  internetes anyagok

4. Eredmények A Komlói kistérség központjának bemutatása

4. Eredmények Interjú 1. A komlói társulás megalakításánál mik voltak a legfőbb szempontok és mik voltak a speciális problémák? 2. Mik voltak a társulás szervezésének, a feladatok kiválasztásának indokai és főbb szempontjai? 3. A kistérségeknek véleménye szerint milyen előnyei illetve hátrányai vannak? KérdésekPáva ZoltánDr. Vaskó ErnőLép Péter Megalakulás legfőbb szempontjai, problémák Komló erősödő központi szerepe, tapasztalt munkatársak iparváros, erőszakos községegyesítés kiegészítő normatívák megszerzése, szakmai feladatok összehangolása Feladatok kiválasztásának szempontjai hiányos szakapparátus fejlesztése, feladatok átvállalása a jegyzőségtől anyagilag ösztönzött feladatok ellátása, nem megfelelő színvonalú feladatok átvállalása szociális feladatok, önként vállalt feladatok Kistérségek előnyei és hátrányai előnye a sikeres feladatellátás, működési keretek tágítása, hátránya a nem megfelelő szakemberek, nem elégséges pénzügyi ösztönzők előnye a sikeres feladatellátás, kapcsolatfejlesztés, hátránya a nem megfelelő szakemberek, nem elégséges pénzügyi ösztönzők előnye a plusz források érkezése, hátránya a nem önfenntartó munkaszervezet

4. Eredmények 1. Hogyan történik, milyen szempontok alapján a források szétosztása? 2. Milyen buktatói voltak/vannak a kistérségek kialakításának? 3. Milyen változtatásokat javasolna, hogy a kistérségek hatékonyabban tudjanak működni? KérdésekPáva ZoltánDr. Vaskó ErnőLép Péter Források szétosztásának szempontjai fejlesztési, felújítási terv alapján, Regionális Fejlesztési Tanács pályázatai normatíva által előírt alapon, fejlesztési, felújítási terv alapján önkormányzatok működésében vállalt feladatok alapján A kistérség kialakításának buktatói politikai ellenzék a kistelepülések önállóságuk elvonásaként ítélték meg a térség megalakulását a munkaszervezet magas működési költsége Javaslatok a hatékonyabb működés érdekében járások létrehozásának elkerülése, több önkormányzati feladat ellátása a hatósági feladatok csatolása a körjegyzőséghez, alapfokú oktatás kistérségi szinten, nagyobb kistérség létrehozása fizetős többlet feladatok ellátása

4. Eredmények 1. Ön szerint melyek a kistérségben elért legnagyobb ill. legjelentősebb eredmények? 2. Ön szerint mely feladatok nem valósultak meg, pedig jó lett volna? 3. Mi a véleménye az új járási rendszerről? KérdésekPáva ZoltánDr. Vaskó ErnőLép Péter Kistérség legnagyobb eredményei fejlesztések, felújítások, általános iskolai átépítések, útépítés önkormányzatok együttműködése hosszúhetényi elkerülőút megépítése, iskolai felújítások, közutak felújítása Nem teljesült feladatok a kistelepülések bekötőútjai nem kerültek felújításra a betelepülő cégeknek több munkahelyet kellett volna biztosítaniuk Vélemények az új járási rendszerről az eddigi együttműködést tönkreteszi, tömeges elbocsájtás az eddigi együttműködést tönkreteszi, magasabb működési költség, nincs megalapozva, hogy gazdaságosabb, hatékonyabb lenne csökkenti az önkormányzatok szerepét

4. Eredmények SWOT analízis ErősségekGyengeségek  korábbi kistérségi együttműködés kedvező tapasztalatai,  ipari park,  Pécs közelsége,  kiépült intézményrendszer  a kistérség földrajzi széttagoltsága,  sok a kis falu a kistérségben,  önkormányzatok szűkös saját forrása,  termelő szektor alacsony tőkevonzó képessége LehetőségekVeszélyek  vállalkozások bevonása,  szabad, jól képzett munkaerő kihasználása,  turisztikai szolgáltatások kínálatának bővítése,  meglévő iparterületek fejlesztése,  hazai-és Uniós források bevonása a fejlesztésekbe  körzetközpont és az apró falvak méretkülönbségéből adódó eltérő problémák és érdekek,  az állampolgárok nehezen férnek hozzá a szolgáltatásokhoz,  nő az inaktív lakosság aránya,  fő közlekedési útvonalak fejlesztésének elhúzódása

5. Következtetések, javaslatok a kistérségi társulás céljainak megvalósulása magas szakmai színvonalon és szakmai támogatás mellett, a kisebb települések által nehezen elvégzett feladatok megvalósulása, a bányák bezárásának súlyos következményei, a kistérség megalakítása segítette az önkormányzatok közötti kapcsolatok fejlesztését, az önkormányzatok megtanultak közösen gondolkodni hatékony feladatellátás.

Hipotézis beteljesülése A kistérség megalakulása segítette a vállalt feladatok szakszerű és magas színvonalú elvégzését

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!