Családbarát közintézmények Kopp Mária MD, PhD Kopp Mária MD, PhD Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Családpasztorációs papi találkozó Leányfalu IX. 28.
Advertisements

Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családpolitikai Főosztály
Korai fejlesztés a bölcsődénkben
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
Az iskolai szociálismunka
rétegek munkaerő-piaci integrációjáért”
ISKOLATÁSKÁBÓL RIDIKÜL, AVAGY OKTATÁS ÉS MUNKA KELETEN ÉS NYUGATON
Ahány ház, annyi szabály Székely Levente
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
1. A családpolitika társadalmi hatásai
A népességcsökkenés megállítása
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
Családi napközi.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Demográfiai helyzetünk és kilátásaink
Az esélyegyenlőséget szolgáló törekvések a törvényalkotásban, különös tekintettel az SNI témakörére.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
„Méltóképpen Időskorban” Az országgyűlési biztos idősügyi projektje Dr. Borza Beáta projektvezető.
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
ÚJ ISKOLA, ÚJ TUDÁS: JAVASLATAINK ÚJ MAGYARORSZÁG KORMÁNYZATI KONFERENCIA március 4.
Fehér Kereszt szervezetek képzési és működtetési tapasztalatai.
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
A nők foglalkoztatása, családi napközi, atipikus foglalkozatás,
Merre tovább? Előre gondolkodás © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 6. Nevelőszülői módszertan.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
Párválasztás és gyermekvállalás
Trendváltás a termékenység és a női foglalkoztatás kapcsolatában Dr. Pulay Gyulának, az ÁSZ Kutató Intézete főigazgatójának előadása „Tudomány a gyarapodó.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
NŐK HELYZETE A MUNKAERŐ-PIACON, PROBLÉMÁK, NEHÉZSÉGEK Bük, augusztus 27.
Hogyan segíthetjük a kívánt gyermekek megszületését?
A népesedési kerekasztal eddigi javaslatai
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Speciális gyermekvédelem
A „kényszer szinglik” Európája
Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.
Jelenkori társadalmi problémák és konfliktusok Tantárgyfelelős: Dr
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Nők és férfiak társadalmi egyenlőségének munkaerőpiaci és családügyi vonatkozásai december 3.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
„Az Év Családbarát Vállalata 2016” pályázat Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
Gyermekek, gyermekes családok egészsége „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottságának évi jelentése május 11. Tokaji.
A család és a gyerek érték A család és a gyerek érték Családbarát munkahely a Dunaújvárosi F ő iskolán Dr. Keszi-Szeremlei Andrea Dunaújváros 2013.Február.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Társadalmi tudatformálás
Demográfiai problémáink megoldási lehetőségei
Országos kutatás a részmunkaidős foglalkoztatásról
GYES-menedzsment a tapasztalatok tükrében
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
Megbecsülés az idős embereknek
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
Rugalmas foglalkoztatási formák elterjedtsége a
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Családbarát közintézmények Kopp Mária MD, PhD Kopp Mária MD, PhD Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet

Alapelvek: Alapelv: a kívánt, tervezett gyermekek megszületését kell támogatnunk! Alapelv: a kívánt, tervezett gyermekek megszületését kell támogatnunk! A magasabb végzettségű gyermekes szülők elleni negatív diszkrimináció megszüntetése (súlyos hátrányba kerülnek gyermektelen kortársaikhoz képest). A magasabb végzettségű gyermekes szülők elleni negatív diszkrimináció megszüntetése (súlyos hátrányba kerülnek gyermektelen kortársaikhoz képest). A gyermekvállaláshoz való alkotmányos alapjog gyakorlásának biztosítása – számtalan esetben megfenyegetik, kirúgják a gyermeket tervező nőt. A gyermekvállaláshoz való alkotmányos alapjog gyakorlásának biztosítása – számtalan esetben megfenyegetik, kirúgják a gyermeket tervező nőt. Támogassuk a a tervezett gyermekek megszületését a biológiailag és pszichológiailag legmegfelelőbb korban (családbarát felsőoktatás!). Támogassuk a a tervezett gyermekek megszületését a biológiailag és pszichológiailag legmegfelelőbb korban (családbarát felsőoktatás!). Munka-család összehangolásának támogatása, munkáltatók kompenzálása. Munka-család összehangolásának támogatása, munkáltatók kompenzálása. Biztosítani, hogy a nők képzésének eredménye se vesszen el, ha gyermeket vállalnak – francia példa! Biztosítani, hogy a nők képzésének eredménye se vesszen el, ha gyermeket vállalnak – francia példa!

Cél: a választás valódi lehetőségének megteremtése Választhassa méltó módon és értékként elismerten a gyermekgondozást az, aki ezt látja a családja számára a legjobbnak, Választhassa méltó módon és értékként elismerten a gyermekgondozást az, aki ezt látja a családja számára a legjobbnak, ugyanakkor támogassuk azokat a fiatalokat, akik a gyermek megszületését követően viszonylag korán újra munkába szeretnének állni, ugyanakkor támogassuk azokat a fiatalokat, akik a gyermek megszületését követően viszonylag korán újra munkába szeretnének állni, Nők és férfiak támogatása, a skandináv „apasági szabadság” pozitív hatása Nők és férfiak támogatása, a skandináv „apasági szabadság” pozitív hatása

A Népesedési kerekasztal legfontosabb javaslatai: Rugalmas munkaidő, részmunkaidő, otthoni távmunka lehetőségeinek megteremtése, Rugalmas munkaidő, részmunkaidő, otthoni távmunka lehetőségeinek megteremtése, Rugalmas gyermekgondozási hálózat kialakítása, Rugalmas gyermekgondozási hálózat kialakítása, Legyen átválthatóság a készpénzben kapott támogatások és a gyermeknevelést segítő szolgáltatások között, Legyen átválthatóság a készpénzben kapott támogatások és a gyermeknevelést segítő szolgáltatások között, Családbarát munkahelyek, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények, Családbarát munkahelyek, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények, Lakástámogatás, „fecskeházak” gyermekes fiataloknak, Lakástámogatás, „fecskeházak” gyermekes fiataloknak, Társkapcsolati készségek fejlesztése, „kényszer szingliség” csökkentése. Alapvető cél volna a társas intelligencia fejlesztése már az óvodától kezdve az oktatási rendszer keretében, hiszen a mai családokban igen gyakran nem kapnak megfelelő mintát a fiatalok. Társkapcsolati készségek fejlesztése, „kényszer szingliség” csökkentése. Alapvető cél volna a társas intelligencia fejlesztése már az óvodától kezdve az oktatási rendszer keretében, hiszen a mai családokban igen gyakran nem kapnak megfelelő mintát a fiatalok. A munkahelyeknek ez is érdeke, a munkahelyi légkör javítása! A munkahelyeknek ez is érdeke, a munkahelyi légkör javítása!

Család és gyermekbarát egyetemek és főiskolák! Támogatni kellene a gyermekvállalást a biológiai és pszichológiai szempontból optimális életkorban. Új szemlélet szükséges a felsőoktatási intézményekben, ami alkalmazkodik a mai új helyzethez és a megházasodó, gyermeket vállaló fiatalok kettős hivatásának támogatását fontos feladatának tekinti. A gyermeket vállaló fiatal párok részére rugalmas, egyéni óra és vizsgarend kialakítása. A kisgyermekes fiatalok tanulásának, PhD képzésben, való részvételének ingyenessé tétele és támogatása. A kisgyermekes fiatalok tanulásának, PhD képzésben, való részvételének ingyenessé tétele és támogatása. Fecskeházak, erre alkalmasak lehetnek a PPP konstrukcióban épült kollégiumok, egyetemi rugalmas beosztású „mini bölcsődék, óvodák”.

Tervezett és tényleges gyerekek számának különbsége a 42 évesnél fiatalabb férfiak körében, végzettség szerint (tanulók nélkül)

Tervezett és tényleges gyerekek számának különbsége a 42 évesnél fiatalabb nők körében, végzettség szerint (tanulók nélkül)

A gyermeket vállaló magasabb végzettségű nők és férfiak hátrányos helyzetének kompenzálása: Ne csak általában a társadalom, hanem a munkahelyek, önkormányzatok vállalják a családbarát attitűdöt Ne csak általában a társadalom, hanem a munkahelyek, önkormányzatok vállalják a családbarát attitűdöt Ez azonban hosszú távú érdek, az államnak komolyan kell támogatnia azoknak az érettségizett, szakközépiskolát, egyetemet végzett nőknek a gyermekvállalását, akiknek ez jelenleg rendkívüli anyagi és szakmai hátrányt jelent. Ez azonban hosszú távú érdek, az államnak komolyan kell támogatnia azoknak az érettségizett, szakközépiskolát, egyetemet végzett nőknek a gyermekvállalását, akiknek ez jelenleg rendkívüli anyagi és szakmai hátrányt jelent.

11 A munkahely-család konfliktus és a szomatikus és pszichés megbetegedések között szignifikáns kapcsolat van (Ádám Szilvia, 2010) A munkahely-család konfliktus a következő szomatikus és pszichés betegségekkel mutatott szignifikáns kapcsolatot: Hypertenzió, Hypertenzió, Gasztrointesztinális betegségek, Gasztrointesztinális betegségek, Egyéb kardiovaszkuláris betegségek (pl. atherosclerosis), Egyéb kardiovaszkuláris betegségek (pl. atherosclerosis), Agyér betegségek (agyvérzés, sztrók, embólia), Agyér betegségek (agyvérzés, sztrók, embólia), Vesebetegségek Vesebetegségek Légzőszervi betegségek, Légzőszervi betegségek, Közlekedési baleset Közlekedési baleset Üzemi baleset Üzemi baleset

A gyermekgondozási ellátások biztosítása A családi napközik számának dinamikus növelése: az engedélyezési eljárás és az ellenőrzés egységesítése. A családi napközik számának dinamikus növelése: az engedélyezési eljárás és az ellenőrzés egységesítése. Ösztönözni a munkáltatókat munkahelyi bölcsődék, integrált bölcsődék-óvodák létesítésére, Ösztönözni a munkáltatókat munkahelyi bölcsődék, integrált bölcsődék-óvodák létesítésére, a munkaidővel azonos időben nyitva tartó, a munkahelyhez közeli gyermekintézmények működtetésére. a munkaidővel azonos időben nyitva tartó, a munkahelyhez közeli gyermekintézmények működtetésére.