Egy regény, amely meghódította a világot…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Internet sex és pornográfia
Advertisements

A május 26-i előadás összefoglalója
A Vakond a Pilisben Igaz mese a máról.
Harry Potter. Harry Potter kezdete  J. K. Rowling írta. Első kötete ben jelent meg.Az első kötet után a többi világ sikert aratott. A Harry Potter.
Mr. Bean 14/B. Jellemvonásai • Rowan Atkinson alakítja • Jacques Tati által megformált Monsieur Hulot ihlette Atkinsont • „Egy gyerek, egy felnőtt férfi.
Életkor – második látásra 2 éves az „Öreg a Nénikéd!” MFP 50+ Konferencia 2010 március 31 Kerényi Péter.
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
Fanfiction. fanfiction fan fiction „rajongói irodalom”,,fanfic’’ A fanfiction vagy fan fiction szó a magyar nyelvben is meghonosodott angol kifejezés.
Készítette: Kozák Magdolna. Google  „google”: eredetileg „googol”, ami a matematikában azt a számot fejezi ki, ahol egy 1-es után 100 darab nulla van.
Disney Csatorna. 2 ›A Disney Channel Worldwide a világ gyermekcsatornáinak legsikeresebb portfoliója; a gyermekek fejlődését elősegítő, 98 családi csatornájával,
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
2012 Comedy Central. Comedy Central – Alap információk Lead Az első hazai humorcsatorna Csatorna infók A 2008-ban induló Comedy Central a külföldön is.
A mű szerzője: Komáromon született, február 18-án kisbirtokos, református nemesi családba. Barátja volt az irodalomnak (amint maga írja: „tisztelettel,
Selyem Melinda Mercédesz
Tájékoztató az R programról pszichológusoknak. A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek.
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
VÉLEMÉNY MICIMACKÓÉKRÓL PéPéeS
Gárdonyi Géza meséi.
Kétértékűség és kontextusfüggőség Kijelentéseink igazak vagy hamisak (mindig az egyik és csak az egyik) Kijelentés: kijelentő mondat (tartalma), amivel.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Micimackó egy igaz történet
Mikszáth Kálmán:Szent Péter Esernyője Készítette:Adonyi Dávid
Perzsáktól származó régészeti leletek
Készítette: Herczeg Jakab 7/a
Az animáció nem más, mint egymás után levetített képkocka sorozat. Ezek a képkockák kis mértékben térnek el egymástól. Ezáltal az élettelen bábok, rajzok,
MICIMACKÓ ~ Alan alexander milne ~
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
Számítógépes alapismeretek Bemutató Könnyűzenei lexikon: Omega.
A Szilícium-völgy sikerének titka
Fekete István január 25. – június 23..
Csáki Zoltán Országos Széchényi Könyvtár Digitális folyóiratok tartalomjegyzékeinek feldolgozása az OSZK-ban (EPAX projekt) NETWORKSHOP 2008.
Utópiák és ellenutópiák
Moliere 24/B.
Egy posztmodern regény: Ottlik Géza: Iskola a határon
1 INFORMATIKA III. alkalom október ELŐADÓ Jogi informatika - alapok.
Hirosima és Nagasaki Az atombomba.
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Emily Jane Brontë (Thornton, július 30. – Haworth, 1848
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
1905 – 1937 Készítette: Michalek Szilvia
Szabadkereskedelmi társulások
Visual Basic 2008 Express Edition
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
Ómagyar kor ( ).
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Összesen másfél millió font, azaz 500 millió forint értékben adott el festményeket egy tízéves angol kisfiú, Kieron Williamson. Legutóbbi aukcióján 23.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
A keresztcsőrű (Loxia curvirostra) Készítette: Nagy Ábel.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
Tycho Brahe Povisel Petra 9.b.
4. csoport.
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
Micheal Foucault.
 Royal Society: Magyarul Királyi Természettudományos Társaságnak nevezik. A legrégibb angliai tudományos társulat ban alapították, 1662-ben.
Készítette: Prumek Zsanett
Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.
Készítette: Bezzeg Tibor 10. c
Guglielmo marconi rádió feltalálása
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
London Zoo.  A világ első állatkertje, amelyet 1828-ban hozták létre és 1947-ben nyitották meg.  Itt nyílt a világ első hüllő háza (1849), első akváriuma.
Készítette: Kiss Lili, Kálvin Boglárka, Karácsony Kitti, Papp Réka 7.a
Színes. SzínesSzíne s * Evangélikus címer Szín Szórakoztatva tanító történeteket szinte minden protestáns író írt, ezek tárgya azonban bibliai vagy.
Készítette: Gál Imola.
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
Képek: Szentesi Gyors.
61. óra Gyakorlás.
Digitális világ Online márkaépítés Kereskedelmi márkák és Nem kereskedelmi márkák Az óra célja: megérteni, hogyan segítik a honlapok a márkák ismertségét.
A játékmackók felemelkedése és bukása
Előadás másolata:

Egy regény, amely meghódította a világot… Az első Micimackó és barátai figurák Micimackó Egy regény, amely meghódította a világot…

Az eredeti regény Micimackó című regényt (eredeti címe: Winnie-the-Pooh) A. A. Milne írta az általa kitalált mackó, Micimackó és barátai (Róbert Gida, Malacka, Füles, Bagoly és Nyuszi) kalandjairól a Százholdas Pagony nevű erdőben. Két további szereplő, Kanga és Zsebibaba csak a könyv hetedik fejezetében mutatkoznak be A Tigris nevű karakter csak a következő könyvben, a Micimackó kuckójában jelenik meg. Micimackó Milne fiának, Christopher Robin Milne-nek egy kitömött medvéjéről kapta a nevét. Ezt a játékmackót pedig Christopher egy igazi, Winnipeg nevű medvéről nevezte el, akit Kanadából hoztak Nagy-Britanniába, és akit Milne gyakran látott fiával az állatkertben. Egy Christopher Robin nevű szereplő a Micimackó-történetekben is felbukkant, magyar nevén Róbert Gidaként ismerjük. A medve egyébként a Királyi Winnipeg Gyalogezred (innen a név), az első világháborúban részt vevő egyik kanadai zászlóalj kabalaállataként került Nagy-Britanniába. Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Micimacko_(regény) és http://www.hotdog.hu/disneyrajzfilmek/disney-mesek/micimacko-tortenete

Karinthy magyar fordítása A regényt eredetileg Karinthy Emília, Karinthy Frigyes testvére fordította le magyar nyelvre. A Micimackó név az Emília név becézéséből ered. A regényt Karinthy Frigyes öntötte irodalmi formába, de lényegesen át is dolgozta azt… Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Micimacko_(regény) és http://www.hotdog.hu/disneyrajzfilmek/disney-mesek/micimacko-tortenete

Micimackó barátai Eredeti angol név Magyar fordítás Christopher Robin Róbert Gida Piglet Malacka Eeyore Füles Owl Bagoly Rabbit Nyuszi Kanga Roo Zsebibaba Tigger Tigris Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Micimacko_(regény) és http://www.hotdog.hu/disneyrajzfilmek/disney-mesek/micimacko-tortenete

A Micimackó regény megjelenései A Micimackó első kiadása 1926. október 14-én Nagy-Britanniában a Methuen & Co. Ltd. (London) kiadó gondozásában, E. H. Shephard rajzaival jelent meg. A folytatás - Micimackó kuckója - 1928-ban jelent meg. Az első kiadás óta a Micimackót a világ számos nyelvére lefordították. A magyar fordítást Karinthy Frigyes testvére, Karinthy Emília készítette, aki több idegen nyelven beszélt anyanyelvi szinten. Karinthy Frigyes ezután formába öntötte és jelentősen át is dolgozta a szöveget, mely 1935-ben jelent meg Magyarországon. Latinra Lénárd Sándor (Alexander Lenard) fordította le, Winnie ille Pu címmel, 1958-ban jelent meg a könyv. A latin változat 1960-ban első nem-angol nyelvű könyvként felkerült a New York Times újság bestseller-listájára, és máig ez az egyetlen latin nyelvű könyv, amelynek ez sikerült. Az eszperantó fordítást 1972-ben készítette Ivy Kellerman Reed és Ralph A. Lewin, Winnie-La-Pu címmel. Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Micimacko_(regény) és http://www.hotdog.hu/disneyrajzfilmek/disney-mesek/micimacko-tortenete

Micimackó filmen-1. 1929-ben Milne eladta a Micimackó kereskedelmi értékesítési jogait egy Stephen Slesinger nevű amerikai szponzornak. Ez csupán egyike volt a Slesinger keze alatt lévő számos tulajdonjognak, és élete folyamán még csak nem is a legnagyobb (ez bizonyára a Red Ryder nevű képregény lehetett, amit többek közt filmre és rádióra is alkalmazott). Slesinger 1953-ban hunyt el, és özvegye örökölte a jogokat. 1961-ben a Walt Disney Co. vette meg a mesefigurára vonatkozó megfilmesítési és egyéb jogokat, és készített róla egy rajzfilmsorozatot. A korai rajzfilmek eredeti történetekre épültek; ez azonban már nem áll az újabb filmekre és tévésorozatokra, amelyeket a Disney készített. A rajzfilmek stílusa hasonlított Shepard rajzaihoz, bár az eredeti vonásokat a klasszikus Micimackóról egy modernebb medve képére formálták. A történetvezetés jellege és a szereplők már kevésbé hasonlítanak Milne eredeti meséire. Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Micimacko_(regény) és http://www.hotdog.hu/disneyrajzfilmek/disney-mesek/micimacko-tortenete

Micimackó filmen-2. 1977-ben a Disney kiadta a Micimackó kalandjai című, egész estét kitöltő animációs filmet, melyben egy új szereplő, az Ürge is színre lépett. Ez a film három epizódot mutat be: Micimackó és a méhecskék fája (1966), Micimackó viharos napja (1968), Micimackó és a Tigris (1974). 1983-ban egy negyedik rövidfilm jelent meg, Micimackó és Füles nagy napja címmel. Ma a Micimackó-videofilmek, a mackófigurák és más kereskedelmi cikkek évi 1 milliárd dollár bevételt hoznak a Disney cégnek – ugyanannyit, mint Miki egér, Minnie egér, Donald kacsa, Goofy és Plútó együttvéve. A Micimackó kalandjai című filmet 1997-ben a Micimackó visszatér, 2002-ben pedig a Micimackó: Boldog Új Mackóévet! követte. 1991-ben Shirley Slesinger Lasswell, Milne irodalmi ügynökének özvegye, aki a Micimackó jogait örökölte, beperelte a Disney céget, arra hivatkozva, hogy becsapták a mesefigurák értékesítési jogai terén. Bár 66 millió dollárt már begyűjtött, további 200 millió dollárra tart igényt. A peres ügyet végül 13 év után, 2004 márciusában sikerült lezárni, a Disney győzelmével. Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Micimacko_(regény) és http://www.hotdog.hu/disneyrajzfilmek/disney-mesek/micimacko-tortenete