Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tájékoztató az R programról pszichológusoknak. A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tájékoztató az R programról pszichológusoknak. A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek."— Előadás másolata:

1 Tájékoztató az R programról pszichológusoknak

2 A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek eszköztára számtalan klasszikus és modern statisztikai módszert (illetve matematikai eljárást) tartalmaz. Nyílt forráskód előnye: költségmegtakarítás, bárki szabadon fejlesztheti

3 ;Típus;Gyártás éve;Szín;Ár;Gyártó ország A. János;Daewoo;1996;fekete;1,5 millió Huf;Korea H. Elemér;Ford;1980;kék;4 millió Huf;USA D. Endre;Suzuki;2001;piros;1,9 millió Huf;Magyarország T. András;Suzuki;2008;bordó;2,7 millió Huf;Magyarország K. Márk;Citroen;2005;fekete;3,1 millió Huf;Franciország M. László;Daewoo;2000;metálszürke;1,8 millió Huf;Korea O. Nándor;Lancia;1991;fekete;1,1 millió Huf;Olaszország Z. Tamás;Suzuki;1999;piros;2 millió Huf;Magyarország H. Tivadar;Ford;2011;azúrkék;5,7 millió Huf;USA S. Sándor;Dacia;2006;sárga;3,3 millió Huf;Románia Nyilvántartás Excel táblázata

4 A program története és fejlesztése Az eredeti fejlesztők Ross Ihaka és Robert Gentleman (Department of Statistics, University of Auckland, Új-Zéland) A fejlesztést 1997 óta az R Development Core Team tartja kézben

5 Számtalan biológus, közgazdász, orvos és PSZICHOLÓGUS használja mindennapi munkájához szerte a világban. Értékelés, elemzés Teszt-eredmények kezelése Nem kell programozónak lenni használatához Miért fontos a program ismerete egy pszichológusnak?

6 Milyen programnyelv az R? Az R programozási nyelv, amit időnként „GNU S”-ként is emlegetnek, egy szakterület- specifikus programozási nyelv és szoftverkörnyezet statisztikai számításokhoz és ábrázoláshoz. Az R-et a fejlesztői az S programozási nyelv egy megvalósításának tartják, a Scheme-ből származtatott szemantikával.


Letölteni ppt "Tájékoztató az R programról pszichológusoknak. A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések