Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fanfiction. fanfiction fan fiction „rajongói irodalom”,,fanfic’’ A fanfiction vagy fan fiction szó a magyar nyelvben is meghonosodott angol kifejezés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fanfiction. fanfiction fan fiction „rajongói irodalom”,,fanfic’’ A fanfiction vagy fan fiction szó a magyar nyelvben is meghonosodott angol kifejezés."— Előadás másolata:

1 Fanfiction

2 fanfiction fan fiction „rajongói irodalom”,,fanfic’’ A fanfiction vagy fan fiction szó a magyar nyelvben is meghonosodott angol kifejezés. Szó szerint „rajongói irodalom”-nak lehetne fordítani. Használatos rá a,,fanfic’’ rövidítés is.

3 A fanfiction valamely rendkívül nagy népszerűségnek örvendő műalkotás rajongók általi „továbbírását” jelenti.

4 Ezekben a művekben hol magát a történetet folytatják, hol csupán az eredeti történet szereplőit mozgatják, az eredeti cselekménytől eltérő történetvezetéssel.

5 Jellemzője, hogy többnyire nem papíron publikálják a,,műveket”, hanem az internet e célra létesített oldalain gyűjtik össze őket.

6 Ez azt is jelenti, hogy fanfictiont kivétel nélkül mindenki írhat, s ennek egyenes következménye az így született művek nagy mértékű műfaji és tartalmi heterogenitása.

7 A fanfictionök között találhatunk négy-öt soros blődlit is, de készülnek komplett regények is.

8 Az elkészült művek hossza azonban nem feltétlenül korrelál azok irodalmi kidolgozottságával.

9 Nemcsak regény, de filmek továbbfolytatására is több példa akad.

10 Magyar fanfiction oldalak http://fanfiction.csodaidok.hu/ http://www.harrypotterfanfiction.com/ http://fanfic.hu/merengo/ http://www.fanfiction.hu/ http://hun-fanfiction.livejournal.com/ http://fanfiction.lap.hu/


Letölteni ppt "Fanfiction. fanfiction fan fiction „rajongói irodalom”,,fanfic’’ A fanfiction vagy fan fiction szó a magyar nyelvben is meghonosodott angol kifejezés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések