Benjamin Franklin.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

Móricz Zsigmond Családi háttere Iskolái Foglalkozása, munkája Művei.
Ami a Tiéd.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
A tudatos élet alapelvei
A SIKERES ÉLET TITKA.
Albert Einstein idézetek.
Az I. Világháború Békekötések.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
VIII. Henrik feleségei.
Akiane Kramarik.
Jó keresztény Ön? Ha igen, akkor minden bizonnyal Ön is teljes mértékben ELHISZI az alábbi sarkalatos igazságokat, vagyis ön szerint is:
Pitagorasz tétel és életútja.
Készítette: Klapka Roland És Szőnyi Mihály
Albert Einstein idézetek.
Winston Churchill Készítette: Bosits Dorina 8.o.  Született: 1874 London  Meghalt: 1965 London  2-szer lett miniszterelnök  Felesége:  Felesége:
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
James Watt
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Jókai és Komárom 27/B. 1. Író és városa sokrétű kapcsolata Jókai itt született, itt járta első iskoláit Apja ügyvéd volt, a dunai gabonakereskedelem sok.
A magyar felvilágosodás
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
Albert Schweizer A nagy titok
Emily Jane Brontë (Thornton, július 30. – Haworth, 1848
„Minden gondotokat Ő Reá vessétek, mert néki gondja van reátok. ” (I
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Steventon falujában született december 26- án Nyolcan voltak testvérek, ő volt a hetedik Jane élénk és szeretetteljes családi háttere ösztönzően.
BARÁTSÁG KARKÖTŐ.
Georg Simon Ohm Életrajza..
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Charles Augustin de Coulomb
Barát Müller Péter.
Gabai Patrik 11.c James Prescott Joule.
FŰGGETLENSÉG NAPJA Julius 4. Katt..
Newton és gravitációs törvénye
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Készítette: Győrik Viktor
Készítette:Povázsony István!
Charles Augustin Coulomb Életrajza
Galileo Galilei élete és munkássága
James Watt Verebes Erika 10. a.
Sokoldalú, „reneszánsz” személyiségek 18/C. 1. Csillagászat, optika Galilei: csillagász, filozófus, lantjátékos, festő Felfedezte a Jupiter holdjait,
Ember-Feltaláló-Géniusz
AZ ELSÕ MATEMATIKA NOBEL-DÍJAS NÕ Rene. MARJAM MIRZAKHANI.
Készítette: Ivic Zsófia 10.d
AZ ELSÕ MATAMATIKA NÓBEL-DIJAS NÕ Réka és Rene MARJAM MIRZAKANI.
Czene Alexandra 9.b.
Tycho Brahe Povisel Petra 9.b.
A NDRÉ M ARIE A MPÉRE Balogh Beatrix 10.b. É LETE : 1775-ben született Lyontól alig 10 km-re fekvő kis faluban Apja: -jómódú kereskedő volt -jártas volt.
Csak olvasd el… Angol szöveg, magyar fordítással.
Heike Kamerlingh Onnes
René Antoine Ferchault de Réaumur (1683. február 28. –1757. október 17
Michael Faraday.
William Thomson (Lord Kelvin)
Készítette: Csoma Bence
U NIVAC 1 Készítették: Gőz Laura Boldizsár Henrietta.
William Thomson Lord Kelvin
Charles Augustin Coulomb
Készítette : Kovács Máté 10.d
Készítette: Prumek Zsanett
Guglielmo marconi rádió feltalálása
Bibliaolvasás 1Móz 17,15-21; 18,1-21. Azután ezt mondta Isten Ábrahámnak: Szárajt, a feleségedet ne nevezd többé Szárajnak, hanem Sára legyen a neve!
A gyermekkép történeti alakulása
Veres Péterre „Az egyszervolt - emberre” emlékezünk.
Zrínyi Ilona ( ) 1643-ban,Ozalj várában született. Szülei:Zrínyi Péter horvát bán és Frangepán Katalin Több nyelven beszélt, lovagolt,edzette testét.
Charles-Augustin de Coulomb
Előadás másolata:

Benjamin Franklin

Források: http://hu.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Franklin http://erdekessegek.info/pszichologia-313.cimke

Élete: Született: 1706. jan. 27. Boston 1790. ápr. 17. (84 évesen) Philadelphia Felesége: Deborah Read Franklin 3 gyermeke volt Foglalkozásai: 14 dologgal foglalkozott pl.:író, politikus, tudós, szerző, zenész, feltaláló, sakkjátékos

Életrajza: Benjamin Franklin egy szegény szappan- és viaszfőző, Josiah Franklin és Abiah Folger tizenkettedik gyermekeként született. Gyermek korában szeretett úszni, érdekelték a természet titkai, és a művészi világ is foglalkoztatta.  Tizenkét évesen szegődött tanoncként az apja engedélyével a nála kilenc évvel idősebb bátyjához, Jameshez, aki saját nyomdát működtetett. Az alatt kitanulta a nyomdász szakmát, ami későbbi vállalkozásainak alapja lett. De a tanoncság azt is jelentette, hogy sokat olvasott és rengeteg könyvet gyűjtött. Egy okos trükknek köszönhetően pedig írásai először jelenhettek meg a nyilvánosság előtt, igaz, csakis álnév alatt. Tizenhét évesen, egyetlen holland dollárral a zsebében utazott a pennsylvaniai Philadelphiába. 1728-ban társtulajdonos lett egy nyomdában, és megjelentette a Pennsylvania Gazette és a Poor Richard’s Almanachcímű folyóiratokat. 

1743-ban filozófiai társaságot alapított 1743-ban filozófiai társaságot alapított. Létrehozta az első pennsylvaniai tűzoltó-egyesületet, biztosítótársaságot, egyetemet és kórházat.  Először vezette be a pozitív és negatív töltések fogalmát, valamint felfedezte, hogy a villám is elektromos természetű.  1752-ben egy papírsárkány segítségével kísérletet végzett, aminek következtében létrejött a villámhárító.  Franklint a forradalom után megválasztották Pennsylvania kormányzójának, de fizetést nem fogadott el. 1757-től 1775-ig Pennsylvania megbízottjaként volt a gyarmatok képviselője Londonban. 1776-ban kezdeményezte az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot. Anglia után Franciaországba ment és elérte a katonai szövetség létrehozását Franciaországgal. Ezzel a függetlenségi háború fordulatot vett, és az 1783-as békeszerződésben Anglia elismerte az Amerikai Egyesült Államok függetlenségét.

Feltalálásai: Villámhárító Bifokális szemüveglencse

Erényei: 1. MÉRTÉKLETESSÉG Ne egyél a tunyulásig, ne igyál a részegségig. 2. CSÖND Csak úgy szólj, ha a magad vagy mások javát szolgálod; kerüld a fecsegést. 3. REND Legyen meg minden holmid helye; legyen meg minden tevékenységed ideje. 4. HATÁROZOTTSÁG Határozz mit kell tenned; hiánytalanul tedd meg, amit elhatároztál. 5. TAKARÉKOSSÁG Csak úgy költekezz, ha mások vagy a magad javát szolgálod; ne pocsékolj. 6. SZORGALOM Ne veszíts időt; hasznos dolgon munkálkodj mindig; mellőzz minden fölös tevékenységet. 7. ŐSZINTESÉG Bántó módon senkit félre ne vezess; jámboran s méltányosan gondolkodj, s ha szólsz, ekképpen szóljál. 8. IGAZSÁG Senkit igaztalanul meg ne sérts; iránta való kötelességed el ne mulaszd. 9. MÉRSÉKLET Kerüld a végleteket; de légy türelmes a legvégső határig azok iránt, akik megsértenek. 10. TISZTASÁG Ne tűrd sem tested, sem ruhád, sem környezeted tisztátalanságát. 11. NYUGALOM Állj ellent az apró bosszúságnak; a hétköznapi és elkerülhetetlen hibák ne zavarjanak. 12. MAKULÁTLANSÁG Ritkán élj a kéjjel; céljának egészségedet vagy a nemzést tekintsd; csömörig, erőd fogytáig, mások vagy magad békéjének, jó hírének rovására ne űzd. 13. ALÁZAT Kövesd Jézust és Szókratészt

Ha haragosod van, kérj tőle szívességet Ben Franklin-effektusnak nevezik azt a pszichológiai jelenséget, ami szerint ha valakinek szívességet teszel, annak valószínűleg újra szívességet fogsz tenni, akinek viszont ártasz, annak újra ártani fogsz. Benjamin Franklin ezt a megfigyelést úgy fordította a maga javára, hogy az egyik ellenségétől szívességet kért, kölcsönkért tőle egy nagyon ritka könyvet. Az ellensége elküldte neki a könyvet, amit ő egy hét múlva egy köszönőlevél kíséretében visszaküldött. Amikor legközelebb találkoztak, akkor az ellenség udvariasan beszélt vele, és felajánlotta, hogy máskor is szívesen a rendelkezésére áll, és ezután halálukig barátok maradtak.

Benjamin Franklin aláírása:

Készítette: Bakó Tamás 10.b Köszönöm a figyelmet! 