Bioguard Termékbemutató Normál anyag Bioguard anyag.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Befektetett eszközök, tárgyi eszközök, forgóeszközök
Advertisements

KÖLTSÉGELSZÁMOLÓ RENDSZER. A TruExpense rendszer Csökkentse kiadásait a magyarországi piacon egyedülálló TruExpense költségelszámoló rendszer segítségével!
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Széchényi Ferenc Gimnázium
Természetes számok 0, 1, 2, 3, ..., 24, 25, ..., 1231, 1232, ..., n, ...  = {0, 1, 2, 3, ..., n,...} a természetes számok halmaza Műveletek: összeadás.
SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU CSÚCSMINŐSÉGŰ GARÁZSAJTÓK
A MINŐSÉG MEGTERVEZÉSE
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
Műfogsor ragasztó teszt Január Németország
Körfolyamatok (A 2. főtétel)
Munkavédelmi világnap-2014.április 28.
Referenciaházak / Nálam szigetelnek Brassnyó László műszaki tanácsadó február.
Székhely : H Budapest, Kerepesi út 1-3.
Szénszál erősítésű hőre lágyuló műanyagok alkalmazási lehetőségei
Mosodai innovációk, fertőtlenítő mosás
TIENS GYÜMÖLCS GYÜMÖLCSÉS ZÖLDSÉGTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK SZEPTEMBER 2009.
ADNS Attestation DataNet Service
Kereskedelem Szakmacsoport
A hulladék szerepe az ember életében
Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen
HARMADIK GENERÁCIÓS SZÁLAS ANYAGOK ALKALMAZÁSA A KATASZTRÓFAVÉDELEM TERÜLTÉN Döme Valéria okl. gépészmérnök rendészettechnikai szakértő.
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
Baumit NanoporTop vakolat
Gyógyszeripari vízkezelő rendszerek
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Szintetikus mosószerek Eutrofizáció
Nanoelektronika, nanotechnika (Bevezetés, összefoglalás) Mojzes Imre – Mizsei János.
Antibiotikumok kimutatása a talajból
Alkoholizmus.
KOMETABOLIZMUS. A fogalom tisztázása Régóta ismert tény, hogy a mikroorganizmusok képesek átalakítani szerves vegyületeket, de a termék felhalmozódik.
Környezetbarát termékjelek
HACCP-előírások, alapvető higiéniai követelmények a vendéglátó üzletekben. Szoboszlai Gyula.
Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák
Előnyök és alkalmazási területek
Adatgyűjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb műszerei
Sterilizálás Dr. Dézsi Anna Júlia.
A munkahelyek szociális létesítményei
Budapest Vízminősége Budapest Vízminősége Készítők: Csernus Anna, Karvalics Bence, Schiffer Ferenc Készítők: Csernus Anna, Karvalics Bence, Schiffer Ferenc.
Hálózati réteg.
Munkahelyi egészség és biztonság
új klórmentes fertőtlenítőszer széles antimikrobiális spektrummal
Az elemzés és tervezés módszertana
Fogamzásgátlás és sürgősségi fogamzásgátlás
ADSZORPCIÓ.
ADSZORPCIÓ.
Antibiotikumok és antibiotikum-rezisztencia
IV. Terjeszkedés 2..
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
Fertőtlenítés sterilizálás
ÚJ & TOVÁBB-FEJLESZTETT AZ ORIFLAME BEMUTATJA AZ ÚJ & TOVÁBB-FEJLESZTETT HairX hajápoló hajformázó termékcsaládot.
Dr. Pataki Pál Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet ZRt. Textile Engineering and Testing Institute Co. Kezelési jelképek és alkalmazásuk az.
A „Pálinkamester képzés” hallgatóinak laborlátogatása a WESSLING-ben Budapest A pálinka sikerének támogatása speciális laboratóriumi vizsgálatokkal.
A magzati vesztesztés mértéke és annak vizsgálati lehetősége a termékenyítés utáni 60. napig tejelő szarvasmarhában Dr. habil. Gábor György PhD tudományos.
Az egészségesség, mint fejlesztési irány lehetőségei - Hogyan fejlesztenek a hazai élelmiszeripari KKV-k? Dr. Polereczki Zsolt Kaposvári Egyetem – GTK,
Vízminőség-védelem Készítette: Kincses László. Milyen legyen az ivóvíz? Legyen a megfelelő… mennyiségben minőségben helyen Jogos minőségi elvárás még,
LOVE MOON WINALITE EXKLUZÍV ANIONOS ESZKÖZ A HÖLGYEK TÖKÉLETES SZEMÉLYI TISZTASÁGÁÉRT.
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
ADSZORPCIÓ.
TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható.
A kelmék varrás okozta sérülései
„Az érezhető higiénia !”. Mi is az a SanOdor? A Sanodor Kft. több mint egy évtizedes múltra tekint vissza és kb.500 ügyfelet szolgál ki nap mint nap.
A reklám centruma.
Biyovis Egészség Koncepció a napi gyakorlatban A Biyovis összegyűjtötte az Ön számára, a modern tudományt, medicinát, és a múlt tapasztalatát amelyet ötvözött.
Operátor (betanított szerelő) munkatársakat.
Címkenyomtatás.
Egyéb növényi eredetű szálak
Dr. Füzi Miklós1, Prof. Dr. Ludwig Endre2, Prof. Dr.Szabó Dóra1
Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
Antibiotikumok kimutatása a talajból
Előadás másolata:

Bioguard Termékbemutató Normál anyag Bioguard anyag

A BIOGUARD egy a KLOPMAN cég által kifejlesztett védõruha-alapanyag termékcsalád, amely egyedülálló Sanitized ® mikrobiológiai védelemmel rendelkezik. A BIOGUARD alapnyagok jól alkalmazhatók azokon a munkaterületeken, ahol a higiénia elsõdleges szempont, illetve ahol a baktériumok fontos veszélyforrást jelentenek. Ilyen területek az élelmiszeripar, vendéglátás, kiskereskedelem, a laboratóriumok, az egészségügy és a gyógyszergyártás is.

60% pamut / 40% poliészter 65% poliészter / 35% pamut 50% pamut / 50% poliészter 100% poliészter AZ ALÁBBI TERMÉKEK SZÖSZMENTESEK: BIOGUARD szövetek

Egyedülálló jellemzők Tartós biológiai védelmet nyújtó kidolgozás (védelem több mint 50 mosás után is) Minősített Öko-tex Standard 100 termék* Széleskörű felhasználhatóság (vírusfertőzések megelőzése, védelem a kellemetlen szagokkal szemben) Az anyag nem sárgul, védelem a penésszel szemben Kitűnő nedvességelnyelő képesség *A textíliát jelölhetik “ÖKO-TEX STANDARD 100 védjeggyel. Ez a jelölés azt jelenti, hogy a textíliát külön vizsgálták és megállapították, hogy garantáltan nem tartalmaz olyan mennyiségű ártalmas anyagot, mely az ember egészségére és a környezetre káros hatásással lenne. Az élelmiszeriparban használatos textíliák céljára eldobható és újrafelhasználható anyagokat alkalmaznak. Egyik csoport esetén sem alkalmazható olyan textília, mely esetében a barrier (mikróbákkal szembeni védelem) nem mutat megfelelő értéket. Az egyes tulajdonságok mérési értékei és az elkészült tanulmányok alapján a megfelelő minőségű újrafelhasználható anyagok lényegesen jobb tesztértékeket mutatnak mint az eldobhatók, tartósabbak és védelmi funkcójukat megőrzik az élettartam folyamán, valamint nem utolsó szempont, hogy alkalmazásuk költséghatékonyabb.

A baktériumok gyorsan szaporodnak A kísérletek azt mutatják, hogy egy kezdetben 1000 fős baktériumtelep növekedése 1 cm2 anyagfelületen 4 óra leforgása alatt meghaladja a 4 millió főt. Ezért nagyon fontos a Bioguard anyag nyújtotta antibakteriális védelem. A szagkeltő baktériumtelepekkel szemben is megbízható védelmet nyújt, akár 50 mosási ciklust követően is. Ez azért is lényeges szempont, mivel közönséges szövet mosása esetén a gépi mosás fázisaiban jelen lévő baktériumtelepek száma az előmosást és főmosást követően némileg csökken, majd az öblítési ciklus alatt ismét megemelkedik. Ugyanígy a tisztítási folyamat befejező szakaszaiban (centrifugálás, szárítás, vasalás) a baktériumtelepek ismét növekedésnek indulnak. A Sanitized védelemmel ellátott Bioguard alapanygok azonban minden fázisban hatékonyan akadályozzák meg a mikroorganizmusok elszaporodását. Agar-diffúziós teszt (svájci norma SN – ISO EN 20645) A Bioguard mintákat agar táptalajra helyezik, melyet – az előzőleg órán keresztül 37 C fokon előnevelt - baktériumokkal beoltottak. A vizsgált baktérium- és gombatelepek esetében növekedés nincs, a Sanitized kikészítés megfelelő védelmet nyújt.

A mikroorganizmusok közelről Kezeletlen rostszál SANITIZED védelemmel ellátott rost

Miben különbözik a Bioguard a hasonló célú szövetektől? Léteznek az antibakteriális védelem céljából kifejlesztett baktericid, azaz baktériumölő kikészítésű szövetek is. Ezek azonban elpusztítják a környezet szempontjából előnyös, szükséges baktériumokat is. A Klopman Biouguard szövetei azonban a Sanitized kikészítésnek köszönhetően másképp „működnek”, azaz más módon biztosítják az antibakteriális védelmet. A kikészítés mintegy pajzsként működve minden egyes rostszálat körülvesz és megakadályozza azokban a baktériumtelepek növekedését. A baktériumok, gombák gyorsan szaporodnak, kellemetlen szagokat keltenek, elszínezhetik és roncsolhatják a textíliát, valamint jelentősen csökkenthetik annak élettartamát. Ez különösen a nyomás alatt álló, illetve meleg munkakörnyezetben kiemelkedő veszélyforrás. A személyi higiéniát, komfortérzetet is csökkenti jelenlétük,és ezáltal a munkavégzésre is negatív hatásuk lehet. A Bioguard anyagok előnyös tulajdonságai a rendszers és megfelelő mosás esetén hatékonyan biztosítják a védelmet az említett problémákkal szemben. Ugyanakkor az ÖKO-TEX Standard 100 normának való megfelelés jelzi, hogy a szövet védelmi funkcióját az egészség és a környezet megóvása mellett fejti ki. A szövet bőrbarát, az érzékeny bőrűek is viselhetik a Bioguard textíliából készült ruházatot. A bőrön élő természetes baktériumokra nincs kedvezőtlen hatása. A Biougard így egyszerre nyújt védelmet a felhasználónak, a terméknek, magának a ruházatnak és szolgálja az előnyös megjelenést.

A Sanitized ® kikészítés …megelõzi a baktériumok és a gombák szaporodását …mentes az alábbi anyagoktól: TBT/DBT nehézfémek, arzén …csak jól ismert anyagokat tartalmaz, amelyek számos országban elfogadottak... megfelel a belsõ és külsõ kockázati előírásoknak …gyengíti a mikroorganizmusokat Az ember és a környezet védelmében - összefoglalás A kikészítés... …a textíliák ipari elõállítása folyamán történik …megfelel az Öko-tex Standard 100 (új kiadás: 01/2002) norma szigorú elõírásainak Minõségi osztály: I-IV. ( a termékválasztástól függõen )... dermatológiai védelmet nyújt

VEKTRON védőruha alapanyagok a KLOPMAN cégtől VEKTRON 3005 (100% poliészter + antisztatikus szál)115gr/m2 VEKTRON 4003 (100% poliészter + antisztatikus szál) 98gr/m2 VEKTRON 8200 (100% Pontella poliészter)150gr/m2 VEKTRON 9200 (100% Pontella poliészter)180gr/m2 A VEKTRON a részecskék bejutását meggátló rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező anyag, amelyet speciális munkakörülmények között viselt munkaruházat céljára fejlesztettek ki. A VEKTRON szövetből készült öltözékek optimális védelmet nyújtanak azoknak a termékeknek és folyamatoknak az elszennyeződése ellen, ahol a környezet tisztasága kritikus követelmény (tisztatér, laboratóriumok) Mindez az anyag sűrű beállítású szövetszerkezetének köszönhető, mert ez a részecskék bejutását maximálisan gátolja. Sima a felületi textúrája, amely megakadályozza, hogy a por megtapadjon rajta. Ezen kívül a nagy szilárdság, optimális stabilitás és a zsugorodással és kopással szembeni ellenállás jellemzi. A szövet 100%-ban folytonos filamens fonalakból készül. Az ilyen fonalakból készült anyagok fő jellemzője, hogy amennyiben a fonalak épségét külső behatás nem éri, szálkibocsátás (részecske hullatás) ill. bolyhosodás veszélye nem áll fenn. A gyártómű és a független intézetek által elvégzett tesztvizsgálatok a filamens vonalak tökéletes épségét bizonyították. Mindez jelentős előnyt ad a VEKTRON-nak más szövetekkel szemben minden olyan helyen ill. esetben, ahol a részecskék áramlásának előfordulása (KONTAMINÁCIÓ) problémát jelenthet. Fő felhasználási területei: laboratóriumok, élelmiszeripar, tisztatér Minősítések: EN (felületi ellenállás a tisztaszobákban) - VEKTRON 3005, 4003 ITV Denkendorf (részecske áthatolási teszt) - VEKTRON 3005, 4003 Tisztatéri besorolás osztályok: VEKTRON 8200, 9200